Copy
 
Vis i browser
 
 
 
 

Det skal du vide om lønkompensation

 
Erhvervsstyrelsen åbnede op for ansøgning om lønkompensation onsdag den 25. marts 2020. Ordningen om lønkompensation er for private virksomheder, der grundet coronavirus har fyringstruede medarbejdere. Undlader virksomheden at opsige medarbejderne, men blot hjemsende dem med fuld løn, så kan virksomheden opnå kompensation fra staten med 75-90% af lønnen, dog maksimalt 23.000 kr. for funktionærer og maksimalt 26.000 kr. for timelønnede pr. måned. For at modtage kompensation skal virksomheden været CVR-registreret og hjemsende mindst 30 % af deres arbejdsstyrke eller minimum 50 medarbejdere. 

På vores hjemmeside har vi sammensat en oversigt med de mest stillede spørgsmål og tilhørende svar om lønkompensationen.

Du finder vores FAQ om lønkompensation her.
 
 
Gode råd om GDPR

Selvom nogle virksomheder er lukket ned pga. coronakrisen, så er der stadig en lang række medarbejdere, som i disse dage varetager deres arbejde hjemmefra. De nye arbejdsrutiner betyder for mange også kommunikation via nye teknologier og cloud løsninger, men det kan udfordre virksomhedens håndtering af persondata.

Vi har samlet nogle gode råd om, hvordan du bedst muligt arbejder med GDPR under coronakrisen og sikrer at virksomheden fortsat følger persondatalovningen.

Læs de gode råd her.
 
 
Regeringen ophæver anlægsloftet for 2020

Sammen med KL og Danske Regioner har regeringen indgået aftale om, at ophæve anlægsloftet for kommuner og regioner i 2020. Det betyder, at den danske økonomi kan understøttes her og nu, når fremtidige investeringsprojekter i kommuner og regioner kan fremrykkes til udførelse i år. Investeringerne kan bl.a. være bygnings- og energirenoveringer eller anlægsarbejder.

Læs mere om hele aftalen hos Finansministeriet her.
 
 
Udvidet dækning til Rejsegarantifonden

Den 26. marts 2020 blev loven om rejsegarantifond ændret til nu også at omfatte ekstraordinære kriser. Tidligere har fonden kun dækket konkurser, men i lyset af coronakrisen har Folketinget nu vedtaget en udvidelse, der også understøtter rejseudbydere ved kriser såsom den forsaget af coronavirus. Lovændringen er endnu ikke trådt i kraft, men det forventes den at gøre snarest.

Læs det fremsatte lovforslag her og det vedtaget lovforslag her.
 
 
 
De bedste hilsner,
 
 
Grant Thornton
 
D +45 33 110 220
mail@dk.gt.com
 
 
 
 
Afmeld nyhedsbrev
Persondatapolitik
  Følg os på LinkedIn   In
 
Grant Thornton
Stockholmsgade 45
2100 København Ø
33 110 220
mail@dk.gt.com
www.grantthornton.dk