Copy
 
Vis i browser
 
 
 
 
 
Efter en sommer med færre smittetilfælde, er coronasmitten steget markant de seneste tre uger. Derfor har regeringen og en række af Folketingets partier i løbet af september måned præsenteret nye tiltag og restriktioner, som forhåbentlig skal inddæmme smitten, men som samtidig rammer det danske erhvervsliv igen. Det har afledt nye kompensationsaftaler til de ramte virksomheder, som vi præsenterer her.
 
 
Ny kompensationsaftale til restauranter, barer og caféer

Regeringen præsenterede den 18. september 2020 nye, landsdækkende restriktioner, som kræver at restauranter, barer og caféer skal lukke kl. 22. Den 20. september præsenterede Erhvervsministeriet så en ny aftale om kompensation til de berørte virksomheder.

Læs mere om aftalen og ansøgningskrav i denne artikel.
 
 
Aftale om midlertidig arbejdsfordeling

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik den 31. august en aftale om midlertidig arbejdsfordeling, som skal hjælpe restriktionsramte virksomheder med at undgå afskedigelser ved at tillade, at medarbejdere hjemsendes delvist med dagpenge.

Du kan læse mere om muligheden for midlertidig arbejdsfordeling her.
 
 
Forlængelse og forbedring af eksisterende kompensationsordninger

Flere af regeringens restriktioner begrænser eller afholder fortsat dele af det danske erhvervsliv fra at vende tilbage efter coronanedlukningen. Derfor indgik regeringen og Folketingets partier den 28. august en aftale om forlængelse og forbedringer af enkelte kompensationspakker til virksomheder, der enten har forbud mod at holde åbent, er ramt af forsamlingsforbuddet på over 500 personer, er ramt af grænselukninger eller er påvirket af Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Læs mere om forbedringerne og forlængelserne her.


Husk, du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.
 
 
 
De bedste hilsner,
 
 
Grant Thornton
 
D +45 33 110 220
mail@dk.gt.com
 
 
 
 
Afmeld nyhedsbrev
Persondatapolitik
  Følg os på LinkedIn   In
 
Grant Thornton
Stockholmsgade 45
2100 København Ø
33 110 220
mail@dk.gt.com
www.grantthornton.dk