Copy
 
Vis i browser
 
 
 
 
 
Traditionen tro åbnede Folketinget den første tirsdag i oktober og skød dermed et nyt folketingsår i gang. Noget af det første, regeringen havde på agendaen, var Arnes pension, som blandt andet skal finansieres med lagerbeskatning. Et andet punkt, som var på agendaen, var hjælp til leverandører til private fester, samt restauranter, barer og caféer, som er hårdt ramt af regeringens skærpede coronarestriktioner. Begge dele er der indgået aftale om, som du kan læse om i det følgende.
 
 
Lagerbeskatning på fast ejendom

Den 10. oktober 2020 indgik regeringen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten en aftale om ret til tidlig pension, som blandt andet skal finansieres via lagerbeskatning på fast ejendom med virkning fra 2023.

Aftalepartierne er enige om, at lagerbeskatningen skal gælde for selskaber mv., der omfattes af den almindelige selskabsbeskatning på 22 pct. af indkomsten. Lagerbeskatningen skal derimod ikke gælde for personligt drevne virksomheder. Det følger af aftalen, at der skal indføres en beløbsgrænse på 100 mio. kr., så koncerner med mindre ejendomsporteføljer undtages.

Læs om baggrunden og fakta for indførelsen af lagerbeskatningen her.  
 
 
Ny kompensation til festleverandører og serveringsteder

Særligt leverandører til private fester og sociale begivenheder, samt serveringssteder er hårdt ramt af regeringens skærpede restriktioner fra 19. september 2020. Derfor præsenterede Erhvervsministeriet den 13. oktober yderligere kompensationer til ramte virksomheder og selvstændige leverandører.
 
Fradrag 130% af forsøgs- og forskningsudgifter

En politisk aftale indgået den 15. juni 2020 om udfasning af COVID-19-hjælpepakkerne medfører, at fradraget for forsøgs- og forskningsudgifter forhøjes til 130% i indkomstårene 2020-21.

Det medfører, at der opnås ekstra skattefradrag ud over almindelige fradrag for bl.a. løn, husleje og afskrivning af driftsmidler, der anvendes til udviklingsaktiviteter.

Læs om fradraget for forsøgs- og forskningsudgifter her.
 
 
Få de nyeste informationer først – følg os på LinkedIn

Grant Thorntons LinkedIn er platformen, hvor vi melder de seneste nyheder ud først. Det kan f.eks. være ændringer til hjælpepakker og kompensation. Det er også her, hvor vi giver indblik i vores rådgivende arbejde og deler gode råd om alt fra årsrapporter til skat og moms.

Følg med og bliv opdateret her.

Husk, du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.
 
 
 
De bedste hilsner,
 
 
Grant Thornton
 
D +45 33 110 220
mail@dk.gt.com
 
 
 
 
Afmeld nyhedsbrev
Persondatapolitik
  Følg os på LinkedIn   In
 
Grant Thornton
Stockholmsgade 45
2100 København Ø
33 110 220
mail@dk.gt.com
www.grantthornton.dk