Copy
 
Vis i browser
 
 
 
Grant Thornton nyhedsbrev april 2021
 
 
Danmark er i gang med den gradvise genåbning, og den 21. april åbnes der forventeligt op for næste fase, som bl.a. inkluderer udeservering på restauranter og barer. Den økonomiske konsekvens af corona er ikke til at tage fejl af, og det er derfor vigtigt at virksomheder kigge på både beskatning, mulig støtte og besparelse på afgifter for at sikre sit bedst mulige virke efter genåbningen.
 
 
SMV’er kan fra 16. april søge om støtte til digitalisering

Små og mellemstore virksomheder kan søge om støtte til den digitale omstilling via Digitaliseringspuljen. Fredag den 16. april kl. 9.00 åbner SMV:Digital og Erhvervsstyrelsen for årets Digitaliseringspulje, som giver 200 SMV'er 100.000 kr. til digitale projekter. Puljen forventes at være meget populær, og det kan derfor være en god idé at sidde klar før kl. 9.00.

Læs mere her.
 
 
Beskatning af coronapakker i den skattepligtige indkomst

Det kan være svært at finde hoved og hale i beskatningen af de coronahjælpepakker, som mange danske virksomheder har modtaget det seneste år. En ting, som dog er særligt vigtig at være opmærksom på, er beskatningstidspunktet for den modtagne kompensation.

Læs mere om dette her.
 
 
Godtgørelse af elafgift

Vi har erfaret, at der er mange virksomheder, som ikke er opmærksomme på mulighederne for at få godtgjort elafgiften, ligesom der også er virksomheder, der har fravalgt at søge om godtgørelse grundet de komplicerede regler, som var gældende indtil 1. januar 2021.

Fra 1. januar 2021 er reglerne for godtgørelse af elafgift blevet enklere. 

Læs mere her.
 
 
Kompensationsordninger – hvad, hvornår og hvordan skal du søge

Opdateret den 14. april. I denne oversigt kan du få overblik over frister og afrapporteringsdatoer for coronakompensationsordningerne. Oversigten opdateres løbende, når regeringen vedtager ændringer, og du vil derfor altid kunne finde de seneste frister her.
 

Tøv ikke med at kontakte din rådgiver, hvis du har spørgsmål eller brug for sparring. Vi sidder klar til at hjælpe.
 
 
 
De bedste hilsner,
 
 
Grant Thornton
 
D +45 33 110 220
mail@dk.gt.com
 
 
 
 
Afmeld nyhedsbrev
Persondatapolitik
  Følg os på LinkedIn   In
 
Grant Thornton
Stockholmsgade 45
2100 København Ø
33 110 220
mail@dk.gt.com
www.grantthornton.dk