Copy
 
Vis i browser
 
 
 
 
 
Regeringen har i samråd med hhv. Folketinget og arbejdsmarkedets parter reguleret en række af de kompensations- og støtteordninger, som blev vedtaget i forbindelse med coronakrisen. Det kan være svært at følge med i de mange ændringer, og vi sidder derfor altid klar til at sparre og rådgive omkring de allernyeste tiltag.
 
 
Ugens råd

I vores videoserie ”Ugens råd” har vi de seneste uger fortalt om både kompensationsordning til kulturinstitutioner, lønkompensation, medarbejderrotation, selvangivelse for hovedaktionærer og underskud og referenceperiode for faste omkostninger.

Se alle vores videoer her.
 
 
Lovforslag om ejendomsskatter

Regeringen har fremsat et forslag om at nedsætte ejendomsskatterne for 2021 og frem. Det forventes at lovforslaget træder i kraft den 1. juli 2020.

Læs mere her. 
 
 
Midlertidig lempelse af reglerne om fuld skattepligt for udlandsdanskere

Den 9. juni 2020 vedtog Folketinget en række lempelser for udlandsdanskere, udstationerede danskere og danskere på forskerskatteordningen. Lempelserne indebærer blandt andet, at der ikke indtræder fuld skattepligt, selvom personen opholder sig i Danmark i mere end 180 dage, såfremt opholdet i Danmark ligger i perioden 9. marts 2020 til 30. juni 2020, hvor coronakrisen har været på sit hidtil højeste.

Læs mere om lempelserne her.
 
 
Forlængelse af betalingsfrister for A-skat, AM-bidrag og moms

Folketinget vedtog den 9. juni 2020 en forlængelse af betalingsfristen for A-skat, AM-bidrag og moms. Forslaget om forlængelsen blev fremsat i maj og vil nu efter vedtagelsen betyde, at fristerne for A-skat, AM-bidrag og moms hos virksomheder udskydes for august, september og oktober.

Læs mere her.
 
 
Forlængelse og udfasning af lønkompensation

Den 5. juni 2020 meddelte regeringen og arbejdsmarkedets parter, at lønkompensationsordningen forlænges til den 29. august 2020 og herefter udfases. Vi har på den baggrund opdateret vores FAQ om lønkompensationen, som besvarer de oftest stillede spørgsmål.

Find den her. 
 
 
Bør din virksomhed søge kompensation i den forlængede periode?

Danske virksomheder kan søge kompensation for hhv. faste omkostninger og som selvstændige i enten tre måneder eller forlænge med en ekstra måned til fire måneder. Men er det ubetinget bedst at søge kompensation så længe som muligt? Eller får virksomheden mest ud af kun at søge for tre måneder?

Læs vores råd om ansøgning af kompensation her.


Har du spørgsmål om kompensation, ansøgninger eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os.
 
 
 
De bedste hilsner,
 
 
Grant Thornton
 
D +45 33 110 220
mail@dk.gt.com
 
 
 
 
Afmeld nyhedsbrev
Persondatapolitik
  Følg os på LinkedIn   In
 
Grant Thornton
Stockholmsgade 45
2100 København Ø
33 110 220
mail@dk.gt.com
www.grantthornton.dk