Copy
 
Vis i browser
 
 
 
 
 
Den gradvise genåbning af Danmark gik ind i sin anden fase mandag den 11. maj, hvor bl.a. hele detailhandlen kunne slå dørene op igen. Fra mandag den 18. maj fortsætter åbningen for flere danske restaurationer og kulturinstitutioner, som under nye forhold kan byde kunder velkommen.

Hverdagen er for mange startet igen, men flere danske virksomheder står fortsat med likviditetsudfordringer og ubesvarede spørgsmål om virksomhedens fremtid. Hos Grant Thornton står vi klar til at hjælpe og rådgive, og vi følger regeringens udmeldinger og bekendtgørelser nøje, så vi altid er opdateret på kompensations- og låneordninger.
 
 
Ugens råd om hjælpepakker og støtteordninger

Mens Danmark langsomt genåbner, kommer der fortsat nye bekendtgørelser og meddelelser om kompensationerne fra regeringen. I vores nye videoserie ”Ugens råd om hjælpepakker og støtteordninger” fortæller vores eksperter om regeringens initiativer og giver råd til, hvordan danske virksomheder bedst kommer gennem coronakrisen. Hver uge er der nye emner, og du finder videoerne på vores LinkedIn eller vores hjemmeside.
 
 
Lån fra Vækstfonden kan styrke likviditeten

Danske virksomheder, som eventuelt ikke kan ansøge eller finde tilstrækkelig likviditet i regeringens øvrige hjælpepakker, kan få hjælp gennem flere lånetyper fra Vækstfonden. Det er muligt at ansøge om hhv. investorlån, startlån, BA-lån og syndikeringslån fra Vækstfonden.

Læs mere om lånene i vores artikel her.
 
 
Forbered dig på mødet i banken

Coronakrisen har sat sine spor i mange danske virksomheder, og med den gradvise genåbning kan det være en god idé at tage et møde med sin bank og planlægge fremtiden. Men hvordan forbereder du dig bedst muligt på mødet? Hvad skal du have gjort dig af overvejelser, og hvad skal du medbringe?

Find svarene og vores bedste råd i artiklen her.
 
 
Hjælpepakke til rejsebranchen

Erhvervsministeriet præsenterede tirsdag den 12. maj en ny aftale, som skal hjælpe rejsebranchen under coronakrisen. Rejsebranchen har tidligere fået tildelt statsstøtte på 1,5 mia. kr., men med den nye aftale tilføres yderligere 725 mio. kr. til Rejsegarantifonden. Derudover beror en væsentlig del af aftalen på en ny obligatorisk voucher ordning, som – hvis denne godkendes af EU, betyder, at forbrugeren ved aflyst rejse grundet corona får en voucher, der er gyldig i 18 mdr. Dermed holdes likviditeten i rejseselskabet.

Læs hele aftalen til rejsebranchen hos Erhvervsministeriet.
 

Vi sidder klar til at hjælpe dig, uanset om du har brug for råd ifm. genåbningen eller har brug for sparring om, hvordan du får mere likviditet, mens du holder lukket. Vi er aldrig mere end et opkald væk.
 
 
 
De bedste hilsner,
 
 
Grant Thornton
 
D +45 33 110 220
mail@dk.gt.com
 
 
 
 
Afmeld nyhedsbrev
Persondatapolitik
  Følg os på LinkedIn   In
 
Grant Thornton
Stockholmsgade 45
2100 København Ø
33 110 220
mail@dk.gt.com
www.grantthornton.dk