Copy
View this email in your browser
Blod & Eld – Thåström fotograferad av Torndahl
– Några få intensiva år i mitten av 80-talet. Bilder av situationer och ögonblick. Några i flykten, några lite löst arrangerade. En lek. Eller sökande efter något. Att berätta. Visa hur det ser ut genom mina ögon. Livet flöt och allt var sammanvävt. Arbete och privat var samma. Det fanns sällan mellanhänder. Jobbmöten kunde bestämmas nattid på krogen. Ambitionerna var ändå höga. Men offer började till slut att krävas. Mot slutet av decenniet var det dags att byta spår, Torndahl

BLOD & ELD är ett urval bilder på Thåström från tiden. Alla fotograferade av Torndahl. De flesta är aldrig tidigare publicerade. De är fotograferade vid flera olika tillfällen, som resor och turnéer i Latinamerika, USA och såklart Sverige. Här finns porträtt tagna i fotostudio, bilder från livespelningar och en del däremellan.

Det går inte att bortse ifrån att Thåström kommit att bli Sveriges mest intressanta rockmusiker. I ständig rörelse och med en integritet utöver det vanliga, såväl konstnärligt som privat.

Torndahl, född 1958, var mellan 1982-86 knuten till musiktidningen Schlager. Ansedd som den kanske viktigaste och mest intressanta fotografen under decenniets mitt. Detta på grund av hans förnyelse och fördjupning av rockfotografin. Flera namnkunniga fotografer i generationen som växte fram senare anger att de inspirerats att börja fotografera på grund av Torndahls bilder.

I samarbete med Ella Ruth Institutet ställs nu ett antal bilder av Thåström ut på Jessens Saluhall & Bar i Hästgatsbacken, Visby.

Ett vernissage i vanlig bemärkelse kommer i enlighet med rådande omständigheter inte äga rum. Men från och med den 25 maj går det bra att i mån av plats titta in och njuta av dessa fotografier. Om du känner dig det minsta sjuk, stanna hemma. Utställningen hänger under sommaren 2021, så det finns gott om tid att njuta av bilderna vid ett annat tillfälle.

Jessens Saluhall & Bar är en delikatessbutik och restaurang med fokus på högkvalitativa varor från Gotland och sydeuropa, men även från resten av världen. Här äter och dricker du gott. Varför inte testa en öl från Klinte Bryggeri?

Öppettider: Må-To 11-18, Fre 11-20, Lö 11-16    
Plats: Jessens Saluhall & Bar
Adress: Hästgatan 19, Visby
Datum: Öppnar 25/5 2021
Thåström. Foto: Torndahl