Copy
View this email in your browser

EN UGE MED VEJEN BICYCLE CLUB


Sæsonen 2011 er startet flot. Mens vintervejret har haft et godt tag i Danmark, har foråret for længst gjort sit indtog i Provence. Solen har været meget fremme og temperaturen har i de første måneder ligget mellem 12 og 18 grader. Mistralen har desuden vist sig fra sin barmhjertige side, hvilket har gjort ophold i Provence - i det tidlige forår - meget behageligt.

Årstiden og det kuperede terræn i hjertet af Provence giver idéelle forhold for cyklister - både for motionister og for de mere øvede. Dalområdet mellem Montagne du Luberon og Plateau de Vaucluse giver mulighed for at cykle langt mod øst og vest uden de store anstrengelser. Til gengæld giver både nord- og sydsiden masser af udfordringer med bakker og bjerge i alle kategorier. Overalt byder landskabet på udsigt til vin- og lavendelmarker, frugtplantager og olivenlunde, cypresser, cederskove og små, pittoriske byer, ofte placeret på en lille bjergtop.

I uge 10 havde vi besøg af Vejen Bicycle Club, som valgte at tage på træningstur til Provence med udgangspunkt fra Résidence Lou Boulidou. Dette ophold var klubbens første - i dette fantastiske cykelterræn - men det bliver (efter sigende) næppe det sidste. Vejret viste sig fra sin bedste side og solen skinnede fra en skyfri himmel næsten alle dage.


Det var et flot syn lørdag eftermiddag, da 4 biler rullede ind på Lou Boulidou med ryttere og udstyr. I fronten af karavanen kørte deres nye sponsorbil, som var dekoreret i klubbens nye farver.

Rytterne med de 4 ledere boede i: Karen, Marcelle og Valentin, hvor der var god plads til alle. Når de ikke cyklede, slappede de af i de skønne omgivelser i Maubec og på Lou Boulidou.

 


 

 

Taktikken og dagens  program blev gennemgået af klubbens træner i solskin på terrassen, hvor frokosten også blev indtaget.


Der blev også tid til at slappe af - inden træningens 2. afdeling fortsatte om eftermiddagen.


 

 


På de mange cykelture kom rytterne igennem de kendte og flotte byer i området. I de første dage passerede de bl. a.: Oppède-le-Vieux, Ménerbes, Lacoste og Bonnieux. Senere på ugen var det på nordsiden af "Apt-vejen" gennem Fontaine-de-Vaucluse, Gordes og Roussillon. De sidste dage blev udfordringerne endnu større, og der blev prøvet kræfter med stigningen op af bjerget Col de Murs og til sidst også op af Mont Ventoux, hvor der endnu var sne på toppen.
 


 

 

 Vi fik mulighed for at komme med i følgebilen på én af turene, hvor vi fulgte rytterne - og også fik taget billeder.

Der blev bl.a. taget dette holdbillede med en flot udsigt - til minde om turen fra Provence. 

I baggrunden ses Gordes og landskabet ud over Luberon-dalen.


 


Gordes er en lille pittorisk landsby med godt 2.000 indbyggere. Landsbyens navn og oprindelse er knyttet til det keltiske folk - Vordenserne - som opførte byen som en fæstning.

Byen, som ligger på en klippetop 350 meter over havets overflade med udsigt over Luberon-dalen, figurerer på listen over de absolut smukkeste landsbyer i Frankrig.


 

 

 

Endnu et holdbillede af cykelrytterne - taget forinden de fortsatte deres videre tur i dette pragtfulde og naturskønne område i Provence.

 

 


Fra Gordes gik turen forbi Abbay de Senanque, et kloster, som ligger i en vild dal lige nord for Gordes.

Klosteret blev grundlagt i 1148, da "lokale Herrer" donerede arialet til den romanske Cisterciencerorden. I klosteret, der ligger omkranset af lavendelmarker, bor der stadig munke - og det er et aktivt kloster med lavendel- og anden urteproduktion. Der er mulighed for en guidet rundtur på klosteret, ligesom der er mulighed for - i op til 8 dage - at leve sammen med munkene og meditere og deltage i måltiderne.

Turen forbi den vilde dal var meget hård, men alle drengene klarede det utroligt flot...


 

 

Efter at være kommet gennem kløft-områder og skarpe klipper tog vi en afstikker til byen Venasque.

Her gjorde vi endnu et ophold med forfriskninger - og kunne nyde synet af Mont Ventoux lige foran os. 
 


Venasque hører også til de smukkeste byer i Frankrig og er anbragt på en klippe med frit udsyn over sletten Nesque Carpentras.

Fra Venasque kørte vi tilbage, igen opad, hen mod foden af bjerget Col de Murs. Vejen derop er 7 km lang og er ofte anvendt i cykelløbet Tour de France. Også her klarede rytterne stigningen flot, og efter at have passeret toppen, fortsatte vi til byen Murs.

I Murs fik vi en stor overraskelse - FÅRÅRET viste sit indtog!!


 

 
En hyrde og to hunde gennede flere hundrede får afsted hen ad vejen. Da vejen var ufremkommelig, måtte vi standse op og betragte, hvordan hverdagen kan være ganske anderledes i Provence.

Det var et flot syn! 
 


En uges ophold med Vejen Bicycle Club var slut. Ud over at rytterne havde tilbagelagt mere end 600 km på cykel og formen kom helt i top, havde alle fået en "kickstart" til sæsonen 2011. De mange indtryk, lyset, atmosfæren og det smukke, kuperede landskab var den ideelle forberedelse til den kommende sæson.

Skulle nogle af "læserne" af dette NYHEDSBREV få lyst til at CYKLE, KØRE, VANDRE - OG OPLEVE dette skønne område af Provence - kontakt os endelig! Vi vil altid være behjælpelige med oplysninger til ruter og kort med både mindre og større udfordringer.


Vi ønsker alle et godt forår...

 

Website
Facebook
Instagram
Copyright © 2021 Residence Lou Boulidou, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp