Copy
Visa nyhetsbrevet i din webbläsare

INFORMERAR NR 5, 27 SEPTEMBER 2018  
Skånes Fotbollförbunds nyhetsbrev MÅLVAKTSTRÄNARUTBILDNING B
Skånes FF bjuder in till Målvaktstränarutbildning B 20/10 och 18/11 i Tyringe. Utbildningen vänder sig till målvaktstränare för ungdomar i 15-årsåldern och fram till starten av seniorverksamheten.
 
Innehåll: Beskrivning av spelet, Målvaktens anfalls- och försvarsspel, Ledarskap och lärande, Att kunna och förstå spelet, Målvaktsfysiologi, Matchanalys av målvaktsspelet, Planering, Spelsystem, Träningsprogram och enskilda övningar
Anmälan omgående i FOGIS.
LÄS MER HÄR>>>
BARNFOTBOLLSCOACH
Skånes FF startar inom kort ett projekt för att stötta alla föreningar som bedriver barnfotboll. Föreningen ges möjlighet att arvodera en Barnfotbollscoach som stöttar föreningens ledare och tränare i deras vardag på träningar och matcher!
 
Barnfotbollscoachen erbjuds utbildning av Skånes FF och får en mentor som agerar bollplank. För att underlätta, och kvalitetssäkra, coachens arbete tillhandahålls lathundar med tips om hur BFC kan stötta föreningens ledare på bästa sätt.
 
Målet med satsningen är att barnen i föreningen erbjuds bästa tänkbara tränings- och matchmiljö i enlighet med Fotbollens Spela Lek och Lär och SvFF:s Spelarutbildningsplan.
 
Mer information på www.skaneboll.se/bfc inom kort
DM-FINALER I OKTOBER
Vi avslutar årets distriktsmästerskap med finaler för Damer och Herrar.
Damer: FC Rosengård – Trelleborgs FF, torsdag 4/10 kl.18.30 på Malmö IP.
Herrar: Ifö Bromölla IF – Lunds BK , tisdag 9/10 kl.19.00 på Ivöstrands Idrottsområde, MultiCopy Arena i Bromölla.
UTBILDA FÖRENINGENS LEDARE - ARRANGERA TRÄNARUTBILDNING C SOM INTERNKURS
Utbildade tränare och ledare är viktigt för att kunna bedriva en bra barn- och ungdomsverksamhet. Genom att arrangera en internkurs på hemmaplan kan föreningen erbjuda många ledare utbildning samtidigt. Ni kan dessutom söka bidrag via Idrottslyftet för att delfinansiera utbildningen.
 
Tränarutbildning C är det första steget i SvFF:s tränarutbildning. Kursen vänder sig till tränare och ledare för barn 6–12 år, men är också instegsutbildning till seniortränarutbildningen.
 
Läs mer HÄR eller ta kontakt med Magnus Palmén på 040-59 02 16 eller magnus.palmen@skaneboll.se
FAIR-PLAY STATISTIK
Skånes FF delar årligen ut s.k. "fair play" priser till de föreningar som ådragit sig minst gula och röda kort under säsongen. Gult kort (varning) =1p, rött kort (utvisning) = 3p samt avstängning från TK 3p/vecka. De tre framgångsrikaste föreningarna på dam- respektive herrsidan delar på ca 50.000kr i prispengar från Skånes FF. Prischeckar delas, efter beslut av Skåne FF:s styrelse, ut i samband med förbundets årsmöte i mars. Statistik från årets tävlingssäsong kommer, efter avslutat seriespel, att publiceras på skaneboll.se i vecka 41.
FUTSAL - DM & SM-TÄVLINGAR
Skåne FF:s årliga distriktsmästerskap i Futsal spelas i december och januari. Distriktets platser i SM för flickor och pojkar 15 respektive 17 år fördelas efter resultat i DM-tävlingarna. Anmälan till Futsal-DM görs i Fogis.
Sista anmälningsdag är måndagen den 12 november.

LÄS MER HÄR>>>
FUTSAL - SERIESPEL

Till den förestående inomhussäsongen 2018/2019 har vi i Skåne två nya serier i Futsal. I den ena tävlar åtta stycken seniorlag och i den andra tävlar sex stycken ungdomslag för pojkar 16 år. Mer information om Futsal-serierna, spelschema m.m. finns på www.skaneboll.se.

FUTSAL-ÅLDERSDISPENSER

När det gäller förestående ansökningar om åldersdispenser till futsal-säsongen vill Skånes FF härmed informera om att tävlingsenheten är restriktiv med att ge åldersdispenser avseende futsal (5-manna). Skåne FF:s ståndpunkt är att det oftast finns möjlighet att anmäla laget till rätt åldersklass istället för att söka åldersdispenser. Finns inte rätt åldersklass i viss tävling kan föreningen istället anmäla laget till en annan tävling. Se lista över tillståndsgivna inomhustävlingar på http://www.skaneboll.se/tavlingsverksamhet/. Gällande tävlings-bestämmelser medger åldersdispens för maximalt en (1) överårig spelare i futsal.
 

STU FÖR SPELARE FÖDDA 2002 GÅR IN I SLUTSPURTEN

Spelare födda 2002 har deltagit i Skånes FF STU-verksamhet sedan 13-års ålder. Under hösten avslutas STU-verksamheten för dessa spelare med matcher enligt nedan. Därefter genomförs ett regionalt läger för uttagna spelare i Tyringe under en helg i december tillsammans med spelare från Halland.
 
LÄS MER HÄR>>>

UDM - SKÅNSKA MÄSTARE 2018
Årets stora finaldag i UDM genomfördes lördagen den 1 september på Södra Sandby IP och efter välspelade finalmatcher kan följande föreningar nu titulera sig ”Skånska mästare”:
 
F14                FC Rosengård
P14                Malmö FF
F16                Furulunds IK
P16                Helsingborgs IF
 
Skånes FF gratulerar de deltagande lagen och riktat ett stort tack till Södra Sandby IF som på ett mycket förtjänstfullt sätt gjorde årets finaldag till en minnesvärd upplevelse för oss alla.
PLUS 10 000

Svensk Fotboll skall vara ”Pådrivande i jämställdhet och mångfald inom svensk fotboll” Plus 10 000 är Svenska Fotbollförbundets initiativ för att öka antalet kvinnliga ledare och tränare inom svensk fotboll.
Svenska Fotbollförbundet bjuder in till heldagsworkshop den 14 november inför denna har SvFF önskat hjälp ifrån distrikten att utse ambassadörer som skall leda detta arbete. Workshopen bekostas av SvFF. Senast den 15 oktober behöver vi din anmälan. Från varje distrikt skall vi skicka en man och en kvinna.
Anmälan görs till peter.ekvall@skaneboll.se

PRISPLAKETTER & DIPLOM
Förening som vinner sin serie för A- och B-lag får Skånes FF:s stora diplom.
I barn- och ungdomsserier i tävlingskategorier 13 år och äldre, samt i juniorserier som avslutas på hösten, utdelas prisplaketter till första, andra och tredje laget. Antalet prisplaketter är 16st till 11- och 9-mannalag.
LÄS MER HÄR>>>
DAMLANDSKAMP I HELSINGBORG
Torsdagen den 4 oktober 18.45 möter Damlandslaget Norge i en spännande landskamp på Olympia i Helsingborg. Detta är en av två förberedande matcher i oktober inför sommarens VM-Slutspel i Frankrike. Läs mer HÄR gällande föreningserbjudande av biljetter.
LANDSKAMPER I SKÅNE
Svenska Fotbollsförbundet och Skånes Fotbollförbund i samarbete med föreningarna Eskilsminne IF, Vejby IF och Vittsjö IF bjuder in till EM-kvalturnering för Flickor 18.
LÄS MER HÄR>>>
Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom din epostadress har angivits av din förening under föreningens officiella adress i Fogis. Kontakta din föreningsadministratör om förändringar ska ske.
SOCIALA MEDIER
Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier.
Instagram, Facebook och Twitter.

MISSA INTE
Vi står inför ett nytt spännande evenemang. Två härliga dagar till att lyssna på föreläsningar som förhoppningsvis ger er tankar att ta hem och arbeta med i egna föreningen. Vidare finns möjligheter till utbyte med andra föreningsrepresentanter, chansen att träffa och prata med samarbetspartners till Skånes FF och förbundets personal. Två dagar ni inte vill missa!
Datum detta året är fredagen den 16 och lördagen den 17 november.
Våra föreläsare: Claes Hellgren, Emme Adebo, Maria Nilsson, Mehmet Culum, Mika Sankala, Roberto Vacchi, Petter Iwarsson, Mia Westin, Helena Furmarker och Chris Härenstam.
Vi är på sluttampen av att ta in anmälningar. Ni som ännu inte anmält er, gå in och gör detta idag!

Läs allt om årets evenemang HÄR.

Copyright © 2020 Skånes Fotbollförbund All rights reserved.


Foto i Nyhetbrevet, Micke Dahl Skånes Fotbollförbund om inget annat anges.
Fogissupport@skaneboll.se