Copy
12 december 2019
Nieuws uit de Greenport Aalsmeer

Blooming Cities over groene bedrijventerreinen

Van een prettigere, gezondere werkomgeving tot een leefbaardere stad die weersbestendig is: wat zijn de voordelen van bedrijventerreinen waar volop bomen en planten groeien? En wat kan de tuinbouwsector hieraan bijdragen? 

U hoort het woensdag 15 januari tijdens Blooming Cities #5. Maak kennis met de mogelijkheden en uitdagingen voor groene bedrijventerreinen én ga zelf aan de slag met een concrete casus. Met onder andere Mariette Sedee, wethouder Ruimtelijke Ordening & Groen van de Gemeente Haarlemmermeer, en Tom Bosschaert van Except Integrated Sustanability.
Reserveer nu alvast een plekje! 

Green Innovation Cluster: de oogst!

Op 3 december is het project Green Innovation Cluster van Greenport Aalsmeer afgerond. Dit programma is in 2015 gestart met hulp van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie en de provincie Noord-Holland.

Ondernemers en onderzoekers zijn met elkaar aan de slag gegaan met twaalf innovatieve projecten: van gewasresten als grondstof, sensoren en data-analyse tot aan genomics en het ontwikkelen van nieuwe soorten met DNA. Dit heeft mooie resultaten opgeleverd!
U leest het in de brochure: ‘Drie jaar Green Innovation Cluster: De Oogst’ 

Wellant start met projectgericht onderwijs

Wellant mbo Aalsmeer is gestart met projectgericht onderwijs: leerlingen gaan aan de slag met concrete vragen vanuit het bedrijfsleven. Volgens projectleider Rahmat Peypers lopen er nu al 25 van dit soort projecten. ‘Een mooi voorbeeld is de logistieke inrichting van een bedrijf. Stel, je hebt een onderneming gekocht naast je bestaande bedrijf. Hoe kun je deze twee bedrijven technisch samenvoegen? Tegen welke agro-logistieke problemen loop je dan op? Hier gaan onze leerlingen mee aan het werk. De ondernemer krijgt een antwoord op zijn vraag, de leerlingen werken aan een echt vraagstuk. Win-win dus!’ 

Heeft u ook een vraag waar leerlingen mee aan de slag kunnen? Neem dan contact op met Rahmat Peypers via rh.peypers@wellant.nl.

Aalsmeerse jongeren massaal aan het werk 

Het aantal werkenden jongeren in Aalsmeer is hoog. Bijna driekwart (74,9 procent) van de 15-27 jarigen heeft in 2017 aangegeven aan het werk te zijn, zo blijkt uit CBS-cijfers. Dit percentage ligt een stuk hoger dan het provinciale gemiddelde!

Een van de grootste sectoren in Aalsmeer is de tuinbouwsector. Er zijn veel kwekerijen binnen de gemeente waar jongeren werken naast hun school of studie.
Lees meer

2019 = redelijk jaar voor NL tuinbouw

De gemiddelde resultaten voor de tuinbouwsectoren zijn in het vierde kwartaal van 2019 redelijk. Dit blijkt uit de meest recente Rabo Tuinbouwbarometer. De waarde verbeterde van 6,52 in het derde kwartaal naar 6,88 in het vierde kwartaal. De tuinbouw lijkt daarmee 2019 te kunnen bijschrijven als een redelijk jaar. Maar, de individuele bedrijfsverschillen blijven groot.

Benieuwd naar de resultaten van snijbloemen, potplanten, bloembollen en export van bloemen en planten?
Lees meer

Eerste paal voor Flower Tower

Op dinsdag 10 december is de symbolische eerste paal geslagen van de Flower Tower aan de Japanlaan in Green Park Aalsmeer. Op deze locatie komt een permanente logiesvoorziening voor arbeidsmigranten, die ruimte biedt aan tweehonderd bedden.
Lees meer

RoboCrops op 23 en 24 april 2020

Automatisering en robotisering zijn niet meer weg te denken uit de glastuinbouw. Tijdens de 1e editie van RoboCrops komt de wereldtop op het gebied van robotisering en glastuinbouw bij elkaar. Telers, high tech bedrijven, universiteiten en investeerders kunnen op 23 en 24 april een uitgebreide programma volgen vol hackathons, inhoudelijke sessies en matchmaking, welke simultaan plaatsvinden in het World Horti Center Naaldwijk en Robohouse/TU Delft. 
Lees meer

Namens het hele team van Greenport Aalsmeer:
een mooie kerst en een goed 2020!

Greenport Aalsmeer en privacyverklaring

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Greenport Aalsmeer hecht altijd al veel waarde aan de bescherming van uw privacy bij de verwerking van persoonlijke gegevens. Er verandert niets fundamenteels aan de manier waarop we met uw gegevens omgaan - dit doen wij altijd al netjes. In onze privacyverklaring leest u hoe Greenport Aalsmeer met uw persoonsgegevens omgaat en de doeleinden waarvoor de greenport de persoonsgegevens verwerkt.

Wilt u de nieuwsbrief van Greenport Aalsmeer niet meer ontvangen, klik dan op de link onderaan deze nieuwsbrief.
CONTACT
Marcel Groen
programma manager Greenport Aalsmeer
tel: 06-53 4426 53
info@greenportaalsmeer.nl

Jan-willem Donkers
projectleider innovatie
tel: 06-15 2796 03
jwdonkers@greenportaalsmeer.nl

Dave Vlaming
gebiedscoördinator Greenport Aalsmeer
tel:  06-49893749 
dvlaming@greenportaalsmeer.nl
Martin van Klinken
Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam
tel: 06-52464093
martin.vanklinken@uwv.nl

Bas Wolfswinkel
consultant Energietransitie Glastuinbouw
tel: 06-11836255
bwolfswinkel@greenportaalsmeer.nl

 
Programmabureau Greenport Aalsmeer
Telefoon: 06 - 53442653
Naar onze website
Stuur ons een e-mail
Klik hier om geen mail meer te ontvangen van Greenport Aalsmeer.