Copy
16 september 2019
Nieuws uit de Greenport Aalsmeer

31 oktober: Greenport Aalsmeer Event

Op donderdag 31 oktober is het weer tijd voor het Greenport Aalsmeer Event, met een kort en krachtig programma en veel ruimte voor netwerken! Een van de sprekers is Paul Iske, oprichter en Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen en hoogleraar Innovatie aan de Universiteit van Maastricht. ‘Briljante mislukkingen moet je koesteren. Ze leveren kennis en inzichten op. Voor innovatie is het cruciaal dat je ruimte schept voor initiatief waarbij mislukken ook een optie is’. 

Een markante ondernemer uit de regio deelt zijn grootste falen. En wat voor moois daaruit is voortgekomen. Benieuwd wat dit is en hoe u daar uw voordeel mee kunt doen? Kom dan naar het Greenport Aalsmeer Event op 31 oktober! 

Locatie: Flower Art Museum, Aalsmeer / tijdstip: 16.00-18.30 uur.
Meldt u zich nu alvast aan!

Tuinbouwbedrijf uitbreiden, stoppen, verkopen, nieuwbouw of verplaatsen?

Wilt u uw glastuinbouwbedrijf uitbreiden, stoppen, verkopen, nieuw bouwen of verplaatsen? En heeft u geen idee waar u met uw vragen hierover terecht kunt? Greenport Aalsmeer en Ontwikkelingsbedrijf HOT geven duidelijkheid met een overzichtelijke folder waarmee ondernemers in de regio Aalsmeer in een oogopslag zien waar zij met hun vragen terecht kunnen! 
Lees verder

Even voorstellen!

Vanaf september is Dave Vlaming gestart als gebiedscoördinator voor Greenport Aalsmeer. Hij stel zich graag voor!

'Mijn doel is om samen met de ondernemers in de glastuinbouwgebieden in Greenport Aalsmeer projecten te realiseren, denk aan bedrijfsverplaatsingen, de aanleg van glasvezelinternet of een warmtenet. Wat voor mij als een paal boven water staat is dat de ondernemers het uiteindelijk moeten doen. Het is hun gebied en zij zijn verantwoordelijk voor  hun eigen toekomst. Vanuit Greenport Aalsmeer willen we ondernemers ondersteunen bij het creëren van de mogelijke condities, zodat zij optimaal en concurrerend kunnen ondernemen. We gaan in een aantal gebieden aan de slag met een gebiedsgerichte aanpak om het gebied te moderniseren en toekomstbestendig te maken. Ik kom graag bij u langs!'
Lees verder

Green Unplugged 2019

Green Unplugged  laat ook dit jaar weer honderden scholieren kennismaken met de tuinbouwsector in de Greenports Aalsmeer en Duin- en Bollenstreek. Op 12 september was de kick-off voor de 19 deelnemende bedrijven bij JUB Holland in Noordwijkerhout.  
Tijdens Green Unplugged krijgen de leerlingen een rondleiding en volgens ze twee groene workshops bij een tuinbouwbedrijf. Green Unplugged is op zes donderdagen van 19 september t/m 31 oktober en wordt georganiseerd door Groen onderwijscentrum. Green Unplugged wordt mede mogelijk gemaakt door Stimuflori
Lees meer

Gezocht: topondernemers in Greenport Aalsmeer

Bent u, of kent u, een topondernemer die een positieve bijdrage levert aan de Nederlandse tuinbouw? Onderneemt u met durf en doorzettingsvermogen en brengt u met visie en passie duurzaam ondernemen in de praktijk? 

Meldt u zich dan nu aan als kandidaat voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020. Wie weet neemt u in januari 2020 de titel van veredelaar Anthura over!
Lees meer

Maak kennis met IMPACT 2025

Via de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid met elkaar samen om innovatie in de sector te stimuleren. Sinds 2012 zijn er meer dan 250 onderzoeks- en innovatieprojecten via de topsector gefinancierd! Al deze onderzoeksresultaten komen terecht bij de R&D-afdelingen van de deelnemende bedrijven. Een deel van het onderzoek blijft op de plank liggen en wordt niet doorontwikkeld tot concrete producten, processen of diensten. Om dit (bestaande) onderzoek te vertalen naar concrete toepassingen in de praktijk, organiseert Topsector T&U het programma IMPACT 2025.  
Lees meer

Ga mee op handelsmissie naar China

Bent u actief in de land- en tuinbouwsector of in de duurzame stedelijke ontwikkeling? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Chinese bedrijven, de lokale markt verkennen of uw relaties in China verstevigen?
Ga dan van 18 tot 22 november mee met de Zuid-Hollandse handelsmissie naar China onder leiding van Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer Jaap Smit. 
 Bekijk het programma

Greenport Aalsmeer en privacyverklaring

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Greenport Aalsmeer hecht altijd al veel waarde aan de bescherming van uw privacy bij de verwerking van persoonlijke gegevens. Er verandert niets fundamenteels aan de manier waarop we met uw gegevens omgaan - dit doen wij altijd al netjes. In onze privacyverklaring leest u hoe Greenport Aalsmeer met uw persoonsgegevens omgaat en de doeleinden waarvoor de greenport de persoonsgegevens verwerkt.

Wilt u de nieuwsbrief van Greenport Aalsmeer niet meer ontvangen, klik dan op de link onderaan deze nieuwsbrief.
CONTACT
Marcel Groen
programma manager Greenport Aalsmeer
tel: 06-53 4426 53
info@greenportaalsmeer.nl

Jan-willem Donkers
projectleider innovatie
tel: 06-15 2796 03
jwdonkers@greenportaalsmeer.nl

Dave Vlaming
gebiedscoördinator Greenport Aalsmeer
tel:  06-49893749 
dvlaming@greenportaalsmeer.nl
Martin van Klinken
Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam
tel: 06-52464093
martin.vanklinken@uwv.nl

Bas Wolfswinkel
consultant Energietransitie Glastuinbouw
tel: 06-11836255
bwolfswinkel@greenportaalsmeer.nl

Yorick Rens
projectondersteuner Ruimte
tel: 06-42813743
yrens@greenportaalsmeer.nl
Programmabureau Greenport Aalsmeer
Telefoon: 06 - 53442653
Naar onze website
Stuur ons een e-mail
Klik hier om geen mail meer te ontvangen van Greenport Aalsmeer.