Copy
30 april 2020
Nieuws uit de Greenport Aalsmeer

Uitwerking steunmaatregel voor sierteelt en voedingstuinbouw

Het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit (LNV) heeft een extra steunmaatregel van € 600 miljoen euro aangekondigd voor de sierteelt en delen van de voedingstuinbouw, die een deel van de geleden schade compenseert. 

Het ministerie en RVO.nl (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) werken de steunmaatregel nu uit. Naar verwachting maakt minister Schouten de details binnenkort bekend. De openstelling van de maatregel voor ondernemers zal waarschijnlijk in de eerste helft van mei plaatsvinden. 

Er is al wel bekend dat ondernemers eHerkenning niveau 1 nodig hebben om een aanvraag te doen. Heeft u dit nog niet, dan is het slim om dit nu alvast aan te vragen!

6 mei: webinar over extra steunmaatregel

Glastuinbouw Nederland organiseert samen met de Rabobank en Royal FloraHolland op woensdag 6 mei van 12.30 tot 13.30 uur een webinar over procedure rondom de extra steunmaatregel. Dit webinar is voor leden van Glastuinbouw Nederland, (lid-)aanvoerders van Royal FloraHolland en klanten van de Rabobank.

Sprekers zijn Ruud Paauwe, directeur van Glastuinbouw Nederland, Arne Bac, sectorspecialist Tuinbouw van de Rabobank en Coen Meijeraan, manager Public Affairs van Royal FloraHolland. 
Aanmelden

Aardwarmte en warmtenet in Greenport Aalsmeer 

Projectontwikkelaar D4, Shell en Firan verkennen de mogelijkheden om aardwarmte te benutten voor verwarming van de gebouwde omgeving en glastuinbouw in de Greenport Aalsmeer en regio Holland Rijnland. Het onderzoek bestaat uit het in kaart brengen van de aardwarmtepotentie in de ondergrond en uit een onderzoek naar de vraag of er een nieuwe aanvullende warmte-infrastructuur nodig is.

D4, Shell en Firan hebben Greenport Aalsmeer gevraagd zij deze ontwikkeling willen ondersteunen. Na overleg met de betrokken gemeenten heeft Greenport Aalsmeer hier positief op gereageerd. De komende weken gaat Greenport Aalsmeer aan de slag met een plan van aanpak.
Lees meer

Bloemen voor 4 mei

Ondanks de Coronacrisis kunnen oorlogsmonumenten tijdens de Dodenherdenking toch voorzien worden van bloemen! Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft een actie bedacht waarbij mensen virtueel een bloem kunnen leggen bij de 3.900 monumenten in heel Nederland.Op deze manier kan iedereen stilstaan bij de oorlogsslachtoffers uit de buurt, zonder een bezoek te brengen aan een monument.

Om toch echte bloemen te kunnen leggen bij de oorlogsmonumenten, is ook het initiatief ‘Bloemen voor 4 mei’ gestart. Iedereen kan via Tikkie bloemen doneren, die op 4 mei bij de oorlogsmonumenten in heel Nederland worden neergelegd. 
Lees meer

Greenport Aalsmeer en privacyverklaring

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. In onze privacyverklaring leest u hoe Greenport Aalsmeer met uw persoonsgegevens omgaat en de doeleinden waarvoor de greenport de persoonsgegevens verwerkt.

Wilt u de nieuwsbrief van Greenport Aalsmeer niet meer ontvangen, klik dan op de link onderaan deze nieuwsbrief.
CONTACT
Ronald van den Breevaart
programmamanager Greenport Aalsmeer
tel: 06 - 58 9196 59
ronald@greenportaalsmeer.nl 

Jan-willem Donkers
projectleider innovatie
tel: 06 - 15 2796 03
jwdonkers@greenportaalsmeer.nl

Dave Vlaming
gebiedscoördinator Greenport Aalsmeer
tel: 06 - 49 8937 49 
dvlaming@greenportaalsmeer.nl
Bas Wolfswinkel
consultant Energietransitie Glastuinbouw
tel: 06 -11 8362 55
bwolfswinkel@greenportaalsmeer.nl

Pim Teunissen
opleidingsmanager Groen onderwijscentrum
tel: 06 -14 1406 14
wccm.teunissen@wellant.nl
Programmabureau Greenport Aalsmeer
Telefoon: 06 - 53442653
Naar onze website
Stuur ons een e-mail
Klik hier om geen mail meer te ontvangen van Greenport Aalsmeer.