Copy
JULI 2019
Bekijk deze e-mail in uw browser

Ctgb besluit over aflever- en opgebruiktermijn Betasana Trio SE (14293N)

Door het recente EU besluit om de actieve stof desmedifam niet te verlengen voor het gebruik als gewasbeschermingsmiddel, wordt de toelating van Betasana Trio SE ingetrokken per 31 juli 2019. Hierdoor heeft het Ctgb besloten dat voor Betasana Trio SE de onderstaande aflever- en opgebruiktermijnen gaan gelden:
•    Uiterlijke aflevertermijn: 31 januari 2020
•    Uiterlijke opgebruiktermijn: 1 juli 2020

Dit betekent dat bietentelers in het voorjaar van 2020 nog Betasana Trio SE kunnen gebruiken voor de onkruidbestrijding in bieten. Het product dient echter wel uiterlijk in januari 2020 geleverd te worden bij de gebruiker.

Desmedifam vrije onkruidbestrijding in bieten
Indien u in 2020 gebruik wil maken van een gebruiksvriendelijk en flexibel desmedifam vrije onkruidbestrijding in bieten adviseren wij:

OBLIX MTM + CORZAL SE + OLIE

OBLIX MTM is een nieuw toegelaten herbicide in bieten en bevat de twee actieve stoffen metamitron 350 g/l + ethofumesaat 150 g/l. Oblix MTM kan in de LDS dosering 1 l/ha totaal 6x toegepast worden met een minimaal interval van 5 dagen. Hiernaast is het ook mogelijk om Oblix MTM met een dosering 2 l/ha voor en na opkomst toe te passen. Hieronder vindt u het wettelijk gebruiksvoorschrift van Oblix MTM. 
Corzal SE bevat fenmedifam 160 g/l met als oplosmiddel en activator een plantaardige olie. 
Voor vragen over het gebruik van Betasana Trio SE in bieten of over onze andere bietenherbiciden kunt u contact opnemen met Crop Manager Marcel van Doorne via 06-22853082 of m.vandoorne@upl-ltd.com en Leen Struik via 06-81869247 of leen.struik@upl-ltd.com
Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie. 
Bezoek onze website: 
www.upl-ltd.com/nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
UPL Benelux B.V. · Claudius Prinsenlaan 144a · Breda, Nederland 4818 CP · Netherlands