Copy
Bekijk de webversie

Na de Veldloop in Best nu tijd voor Papendal

Wij hopen dat jullie in Best een fantastische dag hebben beleefd. Dan wordt het nu tijd om als team in training te gaan voor de estafettemarathon op Papendal. Alleen voor medewerkers die werken bij de overheid. Wij ontmoeten elkaar graag op het gezelligste loopfeest van Nederland op 19 september 2019; startschot 12:00H.

Jullie doen toch ook weer mee?
Inmiddels hebben zich al een aantal teams aangemeld. Schrijf je team snel in, want het belooft weer een mooi spektakel te worden met veel entertainment. Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen voor de snelste teams! 

Inschrijven kan vanaf nu via de website van inschrijven.nl. Bekijk hier de inhoud van je deelnamepakket.

Schrijf jouw team nu in!

Loopschema voor de beginnende loper
Klik op foto

Maatschappelijk doel 2019
Fonds Gehandicaptensport is dit jaar voor de tweede keer op rij als maatschappelijk doel gekoppeld aan de Ambtenarenmarathon. Wij zijn er blij mee! Click hier voor meer informatie.
Ben jij één van de snelste ambtenaren van Nederland? Doe mee!
De marathon is toegankelijk voor zowel beginnende- als gevorderde lopers. Een ronde bestaat uit 4,2km, uitgesplitst in tweede rondjes van 2,1km.

Ik ben leur Jong

 

Ik ben Fleur Jong, ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport en Paralympisch atlete. En ik wil iedereen graag oproepen om zich in te schrijven voor de marathon dit najaar. Omdat het een supertoffe estafettemarathon is waar je met je collega’s als team aan mee kunt doen. Maar ook omdat de marathon gelopen wordt voor Fonds Gehandicaptensport en hiermee voor alle sporters met een handicap.

Sport is voor mij ontzettend belangrijk, als ik ren voel ik vrijheid en pas dan voel ik me compleet. Hieronder hoe het allemaal begon...


Waarom ik?

Het ene moment was ik een fanatieke danseres die danste op hoog niveau, het andere moment sloeg een agressieve bloedbacterie toe. Ik verloor beiden benen en acht van mijn vingers werden gehalveerd. Dansen kon niet meer, maar niets doen was niet wat ik wilde. Ik had geen idee hoe ik na de amputaties mijn leven invulling moest geven. Mijn wereld stortte in en het duurde een tijd voor ik er vrede mee had. Je denkt: waarom ik? Dat heeft iedereen. Maar toen het besef er was, ging ik verder kijken. Ik kreeg iets van mijn positivisme terug. Ik had een heel nieuw lichaam en had geen idee wat ik daarmee zou kunnen. Wat ik wilde was weer kunnen sporten.

Doen wat ik leuk vind

Ik belandde op de Paralympische Talentdag op Papendal. Atletiek paste goed bij me dus dat is wat ik ging doen. En nu ben ik atlete. Vorig jaar deed ik mee aan de Paralympische Spelen in Rio. Dat ik kan doen wat ik leuk vind ondanks dat ik mijn benen drie jaar geleden ben verloren, beschouw ik als het grootste geluk. Ik realiseer me nu dat niet alles vanzelfsprekend is. Na zoiets sta je veel meer stil bij wat je hebt en kunt en geniet je veel meer van kleine dingen. Ik ben heel dankbaar dat ik nu weer gezond ben.

Wisten jullie dat 1,7 miljoen mensen in Nederland een handicap hebben? Jullie vinden het toch ook belangrijk dat sport voor iedereen vanzelfsprekend is? Schrijf je dan nu in! 

foto: Mathilde Dusol

Kom als Team in Actie voor Fonds Gehandicaptensport!

Laatste nieuws: www.ambtenarenmarathon.nl/nieuws

Sponsors & Suppliers
De Ambtenarenmarathon bedankt al haar sponsoren en suppliers!

Proud Partners
De Ambtenarenmarathon is een initiatief van Stichting Sportlight.


Onze contactgegevens
Zutphensestraatweg 49, 6955 AE Ellecom, info@stichtingsportlight.nl

Verander hier uw voorkeuren of schrijf u uit.
update uw voorkeuren of Uitschrijven