Copy
View this email in your browser
2018-2019 | nummer 6 | 23 februari 2019
 

ISWeetje

Agenda


Zaterdag 23 februari tot en met zondag 3 maart 
Voorjaarsvakantie

Dinsdag 12 maart
Buurtrestaurant

Dinsdag 19 maart
Minirooster
Start Doen-uren

Dinsdag 26 maart tot en met donderdag 28 maart 
Minirooster

Vrijdag 29 maart 
Isweetje 7

Westland on stage

Op 5 februari zijn de leerlingen van klas 2 (Vakcollege) naar Westland on Stage geweest. Daar werden zij ontvangen door ruim 300 bedrijven onder luid applaus en gezien als talenten!

De leerlingen hadden als opdracht om in gesprek te gaan met de werknemers van de  bedrijven om te komen tot een afspraak voor een ‘snuffel’ stage. Dat was best spannend, maar de dag erna was iedereen opgelucht en blij dat ze dit gelukt is én dat het zo leuk was!

Guusje maakt het mooiste visitekaartje

Voor het beroepenfeest Westland on Stage moesten de leerlingen bij Economie een visitekaartje maken. Het mooiste visitekaartje van de klas deed mee aan de wedstrijd voor het mooiste visitekaartje op WoS. Het visitekaartje van Guusje heeft gewonnen. Naast een mooie prijs mocht zij ook de beurs afsluiten door op de gong te slaan.


 

Toetsen inhalen

Bij een aantal leerlingen van het Vakcollege staat er in Magister in de cijferlijst een ‘1’ of de term ‘Inh’.

Dat betekent dat de leerling die toets of opdracht nog moet doen.

Op 26, 27 en 28 maart zijn de rapportvergaderingen waarin onder andere de cijfers van het tweede rapport besproken worden.

De leerlingen moeten vóór die week alles ingehaald hebben!

We vragen de ouders om samen met hun zoon/dochter naar de cijfers in Magister te kijken en te checken of dat voor hen ook geldt.

Na de voorjaarsvakantie hebben de leerlingen dus nog (maar) drie weken om dit te regelen.

Leerlingen 3A organiseren uitje naar Rotterdam

Klas 3A is een dag naar Rotterdam gegaan met de bus en de metro. Hier hebben ze de Markthal bekeken. Daarna zijn ze naar de Kubuswoningen, de Oude Haven en ten slotte naar het centrum gelopen. Het was een leuke dag, zelf georganiseerd door de leerlingen! 


Jongeren in de lift

Op donderdag 31 januari hebben zeven leerlingen van het Praktijkonderwijs meerdere gesprekken gevoerd met mogelijke werkgevers. Dit project heet “Jongeren in de Lift” en bestaat uit twee dagdelen sollicitatietrainingen en een avond ‘netwerken’ met werkgevers. Aan het einde van de avond hebben de leerlingen een aantal afspraken gemaakt om bij bedrijven op bezoek te gaan. Het doel is een stage of werkplek verkrijgen. Alle zeven leerlingen hebben terecht het certificaat gekregen.

Het wordt weer lente

Veel leerlingen zijn  volop aan het werk om de boel klaar te maken als voorbereiding op het mooie weer. Dat ziet er supergoed uit!! Stan snoeit hier de plataan op het plein.

Doen-uren gaan van start!

Met genoegen kondigen we aan dat vanaf 19 maart de leerlingen van de eerste en tweede klas van het Vakcollege en Praktijkonderwijs DOEN-uren gaan draaien. Tijdens het eerste en tweede uur op dinsdag mogen de leerlingen voor vijf weken een DOEN-onderdeel volgen. De leerlingen hebben vier keuzes op kunnen geven.

De onderdelen zijn: krachtsport, zwemmen en waterpolo, pimp de school, 3D-printen, robotica, korfbal, streetdance, leren concentreren, plant en dier, creatief schilderen, kook en bak een wereldreis, Franse taal, en kantinedienst.

We hopen dat alle deelnemende leerlingen met veel plezier kennis maken met andere leerstof en diverse vormen van vrijetijdsbesteding.


Nieuwe bureaustoelen voor economielokaal

Het computer- en economielokaal heeft nieuwe bureaustoelen gekregen. Deze zijn door de leerlingen zelf in elkaar gezet. Ook al het verpakkingsmateriaal is gelijk opgeruimd. Top gewerkt!

Dakpannen gezocht

Voor het vak Handvaardigheid zijn wij op zoek naar ongeveer veertig dakpannen. Dus liggen er thuis nog een paar die niet worden gebruikt? Je maakt mevrouw van Giesen er heel erg blij mee!

Staelduin

Afgelopen maandag zijn de leerlingen van 3B begonnen met onderhoudswerkzaamheden op scoutingterrein Staelduin. Vanwege het lekkere weer zijn ze eerder begonnen dan gepland. De leerlingen werken hier met Mevr. Van Honschoten en Dhr. Hendriks. Dhr. Hendriks is een vrijwilliger en die vertelt wat de leerlingen gaan doen en op welke manier. Zo zorgen ze ervoor dat het terrein wordt onderhouden voor kampeerders.  


In elk ISWeetje laten we een oud-leerling aan het woord. We horen vaak leuke en bijzondere verhalen over leerlingen die bij ons op school gezeten hebben. In de rubriek 'Voor doorzetters' zoeken we hen op om te kijken hoe hun leven er nu uitziet.
Naam: 
Jilly van der Arend
Leeftijd:
 19
Bedrijf: 
Het Westerhonk
Plaats: 
Monster
Functie:

Woonhulp


 
Wat ben je na het praktijkonderwijs gaan doen?
Ik vond het eerst erg lastig om een baan te vinden. Ik had wel een krantenwijk, maar dat betaalde niet zoveel. Op de Lage Woerd kon ik op een gegeven moment aan de slag als huishoudelijke hulp. Daar kwam ik mijn mentor van de vijfde klas, meneer Groenendijk tegen. Hij vroeg hoe het met me ging en ik vertelde hem over mijn problemen bij het vinden van een baan. Hij heeft contact opgenomen met Patijnenburg en gevraagd of zij mij wilden helpen met zoeken. Ik was al eerder bij Patijnenburg geweest, maar toen was er nog niet zoveel uitgekomen. Ik heb daarna veel gesprekken gevoerd bij Patijnenburg. We hebben samen gekeken wat ik leuk vond en ze hebben me geholpen met solliciteren. Uiteindelijk vond ik een tijdelijke baan als huishoudelijke hulp bij het Ministerie van Financiën. Hier heb ik iets meer dan een jaar gewerkt. Samen met mijn jobcoach heb ik ondertussen verder gezocht, want ik wist precies wat voor werk ik graag wilde doen; ik wilde werken in de zorg. Uiteindelijk vonden we een baan als woonhulp bij het Westerhonk. Hier werk ik nu sinds drie weken en ik vind het erg leuk! 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Op het Westerhonk wonen mensen met een verstandelijke beperking. Ik werk er als woonhulp. Dat betekent dat ik help met huishoudelijke taken. Aan het begin van de dag maak ik koffie en thee en dan zet ik de kar waar alle koffie- en theespulletjes op staan klaar. Daarna lees ik de map waar informatie over de cliënten in staat. Dat is heel belangrijk. Daarna kijk ik in de map waarin opdrachten staan. Die heb ik omdat ik nog wordt ingewerkt. Ik maak de opdrachten die ik moet doen en daarna breng ik koffie rond. Met mijn collega bespreek ik daarna alle dingen die ik moeilijk vind. 's Middags breng ik cliënten van hun dagbestedingsplek terug naar huis.
Voorlopig moet ik nog veel leren, maar ik krijg steeds meer eigen taken. Bij het Westerhonk volg ik ook nog een opleiding. Hier leer ik onder andere hoe ik met cliënten omga en hoe ik inzet toon op mijn werk. 

Heb je een tip voor de mensen die nu op ISW Lage Woerd zitten?
Volg je dromen en wees niet bang om hulp te vragen. Achteraf bekeken ben ik heel blij dat ik hulp gevraagd heb bij school en Patijnenburg. Hierdoor heb ik veel kansen gekregen. Ik weet niet wat ik nu voor werk zou doen als ik toen die stap niet had gezet!

Het volgende ISWeetje verschijnt op vrijdag 29 maart. Iedereen een fijne vakantie gewenst!

ISW Lage Woerd op social media

Onze contactgegevens
Lage Woerd 2, 2671 AD Naaldwijk
Postbus 14, 2670 AA Naaldwijk
(0174) 61 53 10
lagewoerd@isw.info
I  https://lagewoerd.isw.info

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Je kunt jouw instellingen wijzigen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Copyright © 2019.