Copy
Nyhetsbrev Påsken 2018
Öppna i webbläsare 

PREMIÄR FÖR NYHETSBREVET


Du läser nu det allra första nyhetsbrevet från Fredrikssons Smakglädje. Ett nyhetsbrev som vi hoppas kunna inspirera dina smakupplevelser genom tips på våra hantverksproducerade godsaker. I detta nummer ligger fokus på Påsk-helgens festligheter och den begynnande grillsäsongen. Vi återkommer 4-6 gånger per år, så vi hoppas att det ska bli läsvärt. 

Du finner oss i vår konceptbutik Smakglädje för Fredrikssons kvalitetsmarmelader och annat gott mathantverk vid kungliga Sollidens Slott på Öland från april till september samt vid Byxelkroks hamn under högsäsong. Året runt når du oss via vår nyöppnade webb-handel på www.fredrikssons.eu. Här finner du våra godsaker förpackade i exklusiva paket för dig själv, dina vänner eller som företagsgåva. Även recept, inspiration och nyheter. Allt naturligtvis certifierat av Äkta Vara för bättre matkvalitet; inga tillsatser, mer råvara - mer mat i maten alltså, och av Eldrimner för genuint mathantverk.
 

Välkommen med på smakresan!

Mona & Christer

FIRA MED GULDMEDALJ TILL GRILLEN 

Nu släpper vi Grillmästarens bästa inför kommande grillsäsong, med de guldmedalj-belönade Het Äpple & aprikoschutney och Mona såsen. Även nyheten Grön & het jalapeno-chutney! 

Våra prisbelönta såser och andra grilltillbehör skapar en härlig stämning runt grillen. De är tillverkade av äkta råvaror, precis som alla våra produkter, och redan världsberömda i hela Kalmar och på Öland.

Vår Mona sås fick guldmedaljen i SM i Mathantverk 2017 i kategorin matsåser med motiveringen: "En utmärkt grillsås. Juryn får sommarkänslor. En sås man vill ljuga om att man har gjort själv." Det innebär att den är utsedd till Sveriges godaste grillsås! Prova du också, gärna i kombination med Tzatziki till grill eller som tillbehör till hamburgare, lamm, pasta, fisk, musslor - passar till allt!

Beställ innan 30 april och få 10% rabatt på Grillmästarens bästa! Ange kod DC1EXXN

TILL BUTIKEN

PÅSKFESTLIGHETER MED LIVSNJUTARENS PAKET


Påskens festligheter och gemenskap kretsar ofta kring mat. Vad är bättre än en trevlig & exklusiv gåva till vännerna från Fredrikssons? Eller varför inte förgylla påskdagarna med delikata ostar ackompanjerade av våra livsnjutar-marmelader?

Marmelader i den lyxigaste klassen för alla som längtar efter härliga, fylliga smaker att lägga på det rostade frukostbrödet till helgen eller att servera till ostbrickan. Allt är äkta vara och resultatet av ett gediget hantverk.

Rompäron marmelad
Den runda sötman från de små päronbitarna förhöjs med några droppar rom.

Trädgårdsfröjd marmelad
Här samlas sommarens friska och kära smaker av hallon, jordgubbar, körsbär och röda vinbär.

Fikon marmelad
En vackert gyllenbrun marmelad gjord på söta fikon. Den är smaksatt med citron och kanel och är en självklarhet till ostbrickan.

KÖP NU

SE MARMELAD-FILMEN!

 
Nu finns filmen som beskriver vår passion och våra värden med Fredrikssons kvalitetsprodukter. Mycket ölandskänsla utlovas!

Filmen spelades in en underbar högsommardag under förra sommaren vid Smakglädje på Solliden och vid vårt stenhuggartorp Ekelund på norra Öland. Råvaror, inspiration och känsla till våra hantverksprodukter får vi här. Prisbelönta & lokala Transistor-film har fångat allas vårt underbara Öland. Filmen använder vi vid mässor och den engelskspråkiga versionen i exportstödjande insatser. Njut av Ölandskänslan och sprid den gärna i dina nätverk!

FREDRIKSSONS I KUNGLIGA HOVBUTIKERNA


Vi på Fredrikssons har fått förnyat uppdrag att leverera till hovbutikerna vid de kungliga slotten i Stockholm, Drottningholm, Gripsholm och Strömsholm. Det var i samband med jubileumsåret för drottning Hedvig Eleonora vi först fick uppdraget att ta fram en specialversion av en historiskt inspirerad marmelad. Det var då 300 år sedan drottning Hedvig Eleonora dog och hovstaten satte fokus på den svenska barocken med utställningar, konserter, föredrag och temavisningar.
 

Hedvig Eleonora, den svenska stormaktstidens mest anmärkningsvärda drottning och en av de mest inflytelserika personerna i Sverige under nästan sex decennier under 1600-talet och början av 1700-talet. Drottningen var även byggherre för de trädgårdsanläggningar som fanns vid slotten. I orangeriet fanns bland annat pomerans, apelsin, citron, cypress, lager, lavendel, mullbärsträd, passionsblomma, fikon, dubbla och enkla nejlikor, jasminum i olika varianter, ficus indica - kaktus med ätliga frukter, Tamariscus (tamarind), mm.
 
Vår Hedvig Eleonora marmelad är en Pomerans och honungsmarmelad med härlig fruktighet och fin syra av citrusfrukter, skön beska av pomeransen och med en sötma från gyllene honung. En perfekt marmelad att njuta av till frukostens toast eller till afternoon tea.

VÄLKOMMEN TILL SMAKGLÄDJE 
VID SOLLIDENS SLOTT!


Vi öppnar den 30 april på Valborgsmässoafton och har öppet 1 maj. Sedan helgerna 4-6 maj och Kristi Himmelsfärdshelgen 10-13 maj då det är Öland Spirar. Från den 16 maj har vi öppet dagligen! Öppettider kl 11-16.
Facebook
Website
Copyright © Fredrikssons Smakglädje, All rights reserved.

FREDRIKSSONS MARMELADFILOSOFI
Våra kvalitetsmarmelader tillverkas av råvaror som vi själva väljer ut
De förädlas i liten skala med hantverksmässiga metoder
Vi vill sprida smakglädje och därför lägger vi ner mycket omsorg på smaksättningarna

Vår mailadress är:
info@fredrikssons.eu

Vill du ändra hur du mottar dessa mail?
Hur du kan uppgradera dina förval eller avsluta prenumerationen på detta nyhetsbrev.

www.fredrikssons.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fredrikssons Smakglädje · Sjöliden 37 · KALMAR 393 51 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp