Copy
“We bouwen netwerken uit waarin studenten gedijen en het beste uit zichzelf kunnen halen. De tram past perfect in dat plaatje. Bijvoorbeeld omdat er meer studie- en carrièremogelijkheden zijn als de reis naar Hasselt zoveel makkelijker is. Laat die tram maar komen…”

Patrique Bulté
General Manager The Student Hotel Maastricht

 

Ruime belangstelling voor de Spartacusdag
(19 april)

Met boeiende sprekers en verhelderende presentaties werd de Spartacusdag van 19 april mooi ingekleurd.  Zowel de talrijke aanwezigen als de positieve geluiden achteraf getuigen van een stevig draagvlak voor het Spartacus- openbaar vervoerplan.  Een videoreportage over deze dag vind je hier
 

Keuze voor een tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt

Tussen Maastricht en Hasselt zal vanaf 2023 een tram rijden.  Geen trein!  De Lijn en haar Vlaamse en Nederlandse partners kiezen met overtuiging voor een sneltram omdat op deze verbinding een tram nu eenmaal flexibeler is dan een trein en meer haltes toelaat. Een tram brengt de mensen niet tot aan de rand, maar echt tot in het hart van dorp of stad.  Bovendien is sneltraminfrastructuur goedkoper dan treininfrastructuur.
Meer uitleg hier.

Stand van zaken bestemmingsplan Tram Maastricht-Hasselt

Op 6 maart 2018 is het bestemmingsplan Tram Maastricht-Hasselt door de Maastrichtse gemeenteraad vastgesteld. Tot 26 april 2018 bestond de mogelijkheid om tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep aan te tekenen bij de Nederlandse Raad van State. Inmiddels is duidelijk dat er twee beroepen zijn ingediend. Naar verwachting zal de zitting van de Raad van State najaar 2018 plaatsvinden. De beroepsprocedure bij de Raad van State levert overigens geen vertraging op omdat hier in de integrale projectplanning rekening mee is gehouden.

Tramroute door Maastricht

Op Nederlands grondgebied loopt de route van de tram via de grens bij Lanaken tot aan de halte Mosae Forum in de binnenstad van Maastricht. In totaal gaat het om 3,8 kilometer spoor en twee haltes in Maastricht. Deels door een buitengebied en deels door de binnenstad. Op onze website zijn nu ook de kaarten van zowel het buitenstedelijk als het binnenstedelijke deel van het Nederlandse tracé te bekijken. Daarmee krijg je een goed beeld van de route en haltes van de tram in Maastricht.

De Lijn Limburg. 
Grote Breemstraat 4, 3500 Hasselt

Wil je je instellingen aanpassen?
Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Lijn · Grote Breemstraat 4 · Hasselt 3500 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp