Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief maart 2019

 

Beste dierenvrienden,

Er is afgelopen maand veel in het nieuws geweest over de 'Ziekte van Carré'. In deze nieuwsbrief gaan wij hier verder op in. Tevens hebben wij deze maand weer een bijzondere 'patiënt van de maand' gehad, kat Tijger had namelijk een fikse bult tussen zijn tenen. 


Helaas hebben wij afgelopen maand afscheid genomen van onze paraveterinair Kim. Ze heeft een baan dichter bij huis gevonden. We vinden het erg jammer, maar begrijpen haar keuze. In deze nieuwsbrief laat zij een bericht voor jullie achter. 

Tevens willen wij u hartelijk bedanken voor het invullen van onze enquête. Gelukkig krijgen wij veel positieve reacties, wat ons weer extra motiveert!

Met lieve groet,

Team Dierenkliniek 't Zand.

Praktijknieuws
 

Helaas voor ons gaat paraveterinair Kim ons verlaten. Verderop in de nieuwsbrief laat zij een berichtje voor u achter. Als afscheid voor Kim zijn wij vrijdagavond 22 maart met het gehele team gaan bowlen en borrelen. Het was een gezellige avond met een lach en een traan.
 

Gelukkig komt er een vertrouwd gezicht Kim vervangen. WIllemijn van Eck, eerder werkzaam bij onze hoofdvestiging Dierenartsenpraktijk Krommerijnstreek in Schalwijk, zal de werkzaamheden van Kim overnemen. U kent haar misschien ook al wel; regelmatig viel zij al bij ons in bij vakantie, verlof of ziekte van één van onze paraveterinairen. WIlt u meer over Willemijn weten? U leest het op onze website. Wij heten Willemijn van harte welkom bij ons gezellige team!

 

Paraveterinair Daniëlle en dierenarts Sanne zijn naar een nascholingsdag geweest die betrekking had tot de kattengeneeskunde. Ze hebben beide veel opgestoken van deze dag. Paraveterinair Fleur is gestart met een cursus om uiteindelijk als stagebegeleider aan de slag te kunnen bij ons in de kliniek.

 

Afscheid Kim


Helaas voor ons heeft paraveterinair Kim besloten te stoppen bij Dierenkliniek 't Zand. Kim heeft een nieuwe baan dichter bij huis gevonden. Wij zullen haar enorm missen, maar begrijpen haar keuze. Hierbij een berichtje van Kim:

'Na 2 jaar met enorm veel plezier in deze kliniek te hebben gewerkt, heb ik een baan dichter bij huis kunnen vinden. Dit is voor mij beter te combineren met mijn gezin. Het vertrek bij Dierenkliniek 't Zand gaat mij niet in de koude kleren zitten en graag wil ik jullie daarom allemaal bedanken voor alle goede momenten met zowel dier als eigenaar bij Dierenkliniek 't Zand en wie weet tot ziens. Groetjes Kim'

Wij wensen Kim heel veel plezier en succes bij haar nieuwe baan en we houden zeker contact!

Ziekte van Carré


Recent zijn er bij twee vossen in Duitsland/het grensgebied met Nederland Canine Distemper (oftewel hondenziekte of ziekte van Carré) vastgesteld. Hondenziekte zagen we nauwelijks meer in Nederland vanwege de hoge vaccinatiegraad van onze dieren, echter met de import van slecht tot niet gevaccineerde dieren uit Europa en het groeien van de vossenpopulatie is de kans op een besmetting vergroot. Hondenziekte wordt veroorzaakt door een virus, welke gemakkelijk verspreid wordt door direct contact met geïnfecteerde honden of vossen, zoals via het drinken uit dezelfde waterbak of door het uitscheiden van het virus via hoest/niezen. Het virus kan vele orgaansystemen aantasten, zoals luchtwegen, het maagdarmkanaal maar ook het zenuwstelsel en kan een dodelijke afloop hebben. De klachten zijn aspecifiek, maar beginnen vaak met koorts en respiratoire klachten. Helaas is er geen behandeling tegen het virus, en kunnen we de honden alleen ondersteunen door de specifieke klachten te behandelen die het dier vertoond.

Het is van belang om uw hond goed te vaccineren. Pups worden op jonge leeftijd tegen hondenziekte gevaccineerd, een vaccinatie die hierna elke 3 jaar herhaald moet worden. De honden die goed gevaccineerd zijn zullen over het algemeen beschermd zijn tegen de infectie met Canine Distemper virus. Is uw hond goed gevaccineerd? Neem bij twijfel contact op met onze kliniek.
Patiënt van de maand maart: Kat Tijger

Deze knappe, oudere kater kwam bij ons vanwege een gezwel tussen zijn tenen. Benieuwd wat we hebben gedaan om hem te helpen? U leest het hier.

Actie van de maand april

De lente komt er weer aan en de vlooien en teken zijn weer volop aanwezig!
Hierom de gehele maand april


3 + 1 gratis
op Simparica, Stronghold en Stronghold Plus!Wilt u deze nieuwsbrief maandelijks in uw mailbox ontvangen? Meldt u dan hier aan of stuur een e-mail naar info@dierenkliniekhetzand.nl
Dierenkliniek 't Zand
Zandweg 11
3962EA Wijk bij Duurstede
Tel: 0343-575200
E-mail: info@dierenkliniekhetzand.nl
Website: www.dierenkliniekhetzand.nl
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dierenkliniek 't Zand · Zandweg 11 · Wijk bij Duurstede, Utrecht 3962 EA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp