Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief april 2019

 

Beste dierenvrienden,

Afgelopen maand hebben we al mogen genieten van heerlijk lenteweer. Ook de vlooien en teken genieten er van; ze steken helaas weer overal de kop op. Willemijn, onze nieuwe paraveterinair heeft het gelukkig goed naar haar zin in ons gezellige team. Deze maand hebben wij ook uitleg gekregen over nieuwe voeding van Hill's: u leest het in deze nieuwsbrief. 

Wij kregen deze maand alweer veel vragen over gevonden vogels, hieronder geven wij aan wat u het best kunt doen als u een vogel vindt. 

Ook gaan wij dieper in op chemische castratie bij de reu en het belang van vaccinatie van onze konijnen.


Met een lentegroet,

Team Dierenkliniek 't Zand.

Praktijknieuws


Paraveterinair Willemijn is alweer een maand bij ons aan de slag en heeft het gelukkig goed naar haar zin. Vanaf volgende maand komt er gedurende enkele weken een stagiair paraveterinair bij ons in de kliniek meelopen, wie weet komt u haar tegen. Zij zal in de praktijk gaan leren wat zij nu op school allemaal heeft geleerd. Wij hopen haar daarin goed te kunnen begeleiden. Paraveterinair Fleur heeft ondertussen haar cursus afgerond om als stagebegeleider aan de slag te gaan bij ons in de kliniek.

Vaccinatie konijnen


Het is weer hét moment van het jaar dat wij meer sterfte zien onder de konijnen met als vermoedelijke oorzaak Myxomatose of viraal haemorrhagisch syndroom (VHD). Dit komt doordat er in het voorjaar meer vlooien en insecten actief zijn, die de ziekte kunnen overdragen. Beide ziektes zijn in de meeste gevallen met een dodelijke afloop. Gelukkig zijn er vaccinaties beschikbaar en kunnen we hiermee deze vreselijke ziektes voorkomen! Lees er meer over op deze website en bel of e-mail ons om uw konijnen te laten vaccineren bij ons in de kliniek.
Patiënt(en) van de maand april: Macho's!

Deze maand hebben wij meerdere reuen bij ons in de kliniek gehad die 'last' hadden van hun hormonen. Vooral jonge reuen, waarbij de hormonen door hun lichaam gieren; soms tot vervelends toe voor zowel de reu zelf als voor de eigenaar. In sommige gevallen is castratie hiervoor zinvol. Ook voeren wij regelmatig chemische castraties uit. Benieuwd wat dit is en waarom we dit doen? U leest het hier.
NIEUW! 


Hill's Prescription Diet Stews voor katten en honden. Een heerlijk stoofpotje waar zelfs kieskeurige eters geen nee tegen zeggen. Van meerdere dieetvoeders zijn er stoofpotjes beschikbaar, bv. voor nier- of blaasproblemen, maag-darmproblemen of voor dieren met overgewicht of artroseklachten. Vraag ernaar bij ons in de kliniek!

Wilt u deze nieuwsbrief maandelijks in uw mailbox ontvangen? Meldt u dan hier aan of stuur een e-mail naar info@dierenkliniekhetzand.nl
Dierenkliniek 't Zand
Zandweg 11
3962EA Wijk bij Duurstede
Tel: 0343-575200
E-mail: info@dierenkliniekhetzand.nl
Website: www.dierenkliniekhetzand.nl