Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief augustus 2018

 

Beste dierenvrienden,

Voor vele onder ons loopt de vakantie weer op zijn eind. Hopelijk is iedereen genoeg uitgerust om het 'oude' leventje weer op te pakken!

Wij hebben in de vakantie niet stil gezeten. Zo hebben wij weer hele lieve 'patiënten van de maand' gehad en gaan we in deze nieuwsbrief in op het nut van vaccineren. Ook hebben wij een leuke aankondiging van hetgeen ons te wachten staat in oktober!

In de maand september hebben we weer een voordelige actie voor verschillende producten; u leest het allemaal in deze nieuwsbrief! 

Lieve groeten,

Team Dierenkliniek 't Zand.

 

Praktijknieuws  


De meeste van ons team hebben even lekker kunnen bijtanken tijdens een welverdiende vakantie. Enkele gaan er nog even tussenuit; we kunnen uiteraard niet allemaal tegelijk op vakantie, aangezien we altijd voor u en uw dier klaar willen staan.

In het najaar staan er weer verschillende interessante nascholingen bij onze dierenartsen en paraveterinairen op de planning. Op deze manier zorgen wij ervoor dat we op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op diergeneeskundig gebied en leren we altijd weer iets bij.

Deze vakantie heeft paraveterinair Kim enkele leden aan haar mooie gezin toegevoegd: Cavia's Whoopsie, Gerrit en Cees! Zijn ze niet super schattig? 

Vaccineren; waarom eigenlijk?
 
Wij adviseren uw hond, kat en konijn te vaccineren. Maar waarom eigenlijk? 

Wat er na vaccineren gebeurt, lijkt op wat er gebeurt na het doormaken van een ziekte. Hierbij een voorbeeld: als een hond hondenziekte doormaakt en daarvan herstelt, zal het dier gedurende een bepaalde periode beschermd zijn tegen hondenziekte. Dit wordt veroorzaakt doordat de hond weerstand (immuniteit) tegen hondenziekte heeft opgebouwd. De opgebouwde weerstand maakt het hondenziektevirus bij een volgende besmetting onwerkzaam, waardoor de hond gezond blijft. Helaas gaat het doormaken van een ziekte meestal gepaard met ernstige ziekteverschijnselen.

Als een dier wordt gevaccineerd, zal het afweerapparaat van het dier daarop reageren door afweerstoffen te maken tegen de ziekte waartegen is gevaccineerd. Het gevolg is dat de hond gedurende een bepaalde periode is beschermd. Omdat het vaccin (verzwakte) levende of dode ziekteverwekkers bevat zal uw dier na vaccinatie de ziekte niet oplopen. 

Door middel van vaccineren kunnen we voorkomen dat uw dier bepaalde ziektes kan oplopen. Hieronder staat per dier beschreven tegen wat voor ziektes we kunnen vaccineren.
Bij enkele ziektes kunt u op de naam klikken om er meer over te kunnen lezen. 

Hond
De ziektes waartegen we honden kunnen vaccineren zijn: Hondenziekte, besmettelijke leverziekte, parvo, leptospirose, rabiës en besmettelijke hondenhoest (kennelhoest). Wij adviseren pups op 6, 9 en 12 weken te vaccineren om zo volledige bescherming te geven. Vervolgens dient uw hond 1x per jaar een vaccinatie te krijgen om deze bescherming te behouden. 

Kat
De ziektes waartegen we katten kunnen vaccineren zijn: Kattenziekte, niesziekte en Rabiës. Wij adviseren kittens op 9 en 12 weken te vaccineren om zo volledige bescherming te geven. Vervolgens dient uw kat 1x per jaar een vaccinatie te krijgen om deze bescherming te behouden.  

Konijn
De ziektes waartegen we konijnen kunnen vaccineren zijn: Myxomatose en RHD. Vanaf een leeftijd van 5 weken kunnen konijnen veilig worden gevaccineerd. Wij adviseren deze jaarlijks te herhalen om de bescherming te behouden. 

Bron: MSD 

Open dag zaterdag 6 oktober 2018!

Afbeeldingsresultaat voor balonnen

Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen bij de dierenarts? Dat kan! Zaterdag 6 oktober zullen bij deelnemen aan het jaarlijks terugkerende evenement 'Binnen bij de Dierenarts'. Op deze dag openen wij de deuren voor iedereen! Jong of oud, met of zonder dier; iedereen is welkom! Er zullen verschillende leuke activiteiten plaatsvinden tijdens deze dag voor mens en dier. Ons gehele team zal aanwezig zijn om u in onze praktijk te verwelkomen.
Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrief, op onze Facebook-pagina en website!
Patiënten van de maand augustus: Puppy's!!

Afgelopen maand hebben wij veel puppy's voorbij zien komen bij ons op de praktijk. En u begrijpt; dat vinden wij natuurlijk heel erg gezellig! Om ze extra in het zonnetje te zetten zijn deze lieve puppy's deze maand de patiënt(en) van de maand!

Lees hier meer over wat de bezoeken inhouden en over onze gratis puppyconsulten!
Actie van de maand September
 

3 + 1 gratis

Op de volgende producten:

  • Simparica tabletten voor de hond, werkzaam tegen vlooien en teken gedurende 1 maand.
  • Stronghold pipetten voor hond en kat, werkzaam tegen vlooien en wormen gedurende 1 maand.
  • Stronghold Plus pipetten voor de kat, werkzaam tegen vlooien, wormen én teken gedurende 1 maand.
 
Wilt u deze nieuwsbrief maandelijks in uw mailbox ontvangen? Meldt u dan hier aan of stuur een e-mail naar info@dierenkliniekhetzand.nl
Dierenkliniek 't Zand
Zandweg 11
3962EA Wijk bij Duurstede
Tel: 0343-575200
E-mail: info@dierenkliniekhetzand.nl
Website: www.dierenkliniekhetzand.nl