Copy
View this email in your browser
SWEA Atlanta Nytt, oktober 2019

Ordförandes rader

Oktober 2019, SWEA Atlanta.

Hej Alla Sweor i Atlanta!

Jag hoppas det är bra med er alla Sweor. Nu är hösten här och jag tycker det känns jätteskönt med svalare dagar och nätter.

Vi har haft många events sen sist. Kräftskivan med VASA  var lyckad. Tack  Stina som kokade alla kräftorna och tack alla ni som hjälpte till med detta uppskattade evenemanang!!! Mingelkvällen hos Stina var rolig och vi gick hem med nya sjalar och accessoirer  (som vi kan byta bort på en annan träff)!!!!! Vår duktiga programgrupp, Malin B, Stina B, Camilla, Eva, Caroline och Åsa, planerar och organiserar varierande program.  Vandringen på Panola Mountain var vacker och het!! Och kanelbulleträffen hos Åsa var supertrevlig.  På Pysselkvällen gjorde vi jättefina domherrar av  garn som ska säljas på julmarknaden. Tack Eva och Caroline som var värdinnor och stort tack till Malin och Stina som hittat pysselbeskrivingar och köpt allt material.  Nu ser vi fram emot  Ärtsoppa, Julmiddag och Filmkväll .  Säg till om ni har önskemål om något särskilt program i vår eller vill vara värdinna. I förväg kan jag nämna att 2020s årsmöte blir i mitten eller slutet av februari hemma hos Erica Baker (det var ju så lyckat förra gången).

Julmarknaden söndagen den 17 november är redan så gott som planerad, nej inte riktigt, för vi behöver fortfarande Sweor som hjälper till och ställer upp som volontärer på de flesta stationer t. ex.  Retailbordet, cafekassan och White Moose bordet.  Ni har alla fått ett mail om var och när vi behöver voluntärer.  Det är bara att anmäla sig  till Caroline (caroline.elke@yahoo.com).  Vi behöver också bagare till vårt bakbord.  Låt Susanne (susannekh@att.net) veta om du kan baka något.  Allt brukar gå åt som smör i sol. Tack Eva Zell för att du är marknadsgeneral i år.  Vi uppskattar det verkligen!!

SWEA Forum vill ha artiklar om våra roliga lokala evenemang så säg gärna till om ni känner för att skriva ihop några rader om våra träffar eller om något annat intressant eller om du vill ge en presentation av dig själv  om du är en nybliven Swea.

Tack än en gång Susanne H och Agneta M (vår sekreterare) som är våra utmärkta SWEA Nytt redaktörer.  Vi uppskattar verkligen att ha en tidning. Tack också till Helene T som håller i kassan och Mia Coleman som har koll på vårt medlemsregister och skickar ut de flesta SWEA emails. Det är många krafter som alla ger sitt för  ett roligt SWEA Atlanta.

Vid årsmötet i februari 2020 kommer vi att välja en ny SWEA styrelse.  Tänk till om du är intresserad av att gå med i SWEA styrelsen.  Vi behöver nya kvinnor på en del poster. Jag har varit ordförande i fyra år, så Susanne tar över som ordförande   Vi behöver därför en ny vice ordförande.  Likaså slutar Agneta som sekreterare så det betyder att vi behöver en ny kvinna där.  Vi behöver alla hjälpas åt för ett roligt och intressant SWEA Atlanta!!!!!
 
Ha en härlig höst och vi ses snart på något SWEA evenemang, om inte förr så på julmarknaden.

Happy Halloween och Happy Thanksgiving.

Många varma höstliga hälsningar,

Lisbeth. 

Missa inte: Julmarknaden, söndag 17 november


11:00 pm till 3:30 pm
Dorothy Benson Center
(Karta: 6500 Vernon Woods Drive Northeast, Sandy Springs, GA 30328)

Mer information finns på  atlanta.swea.org/julmarknaden/

Tiden går snabbt och vi närmar oss jul och vår årliga julmarknad. För att få det hela att fungera så söker vi som vanligt volontärer.

Vi tar tacksamt emot all hjälp ni kan erbjuda. Alla som hjälper till ett eller flera skift får lunch och fika. Sweor, äldre barn och män kan alla hjälpa till.

De rekommenderade skiften är:
Set up               9:00-11:00
Första skiftet    11:00-13:00
Andra skiftet    13:00-15:00
Sista inkl. städning  15:00-17:00 (ish)

Hör av er till caroline.elke@yahoo.com, om ni kan hjälpa till eller om ni har några frågor kring detta.

Vi behöver också hjälp med bakning till bakbordet som är en av våra bästa inkomstkällor på julmarknaden.  Vi säljer alltid slut tidigt och skulle kunna sälja dubbelt så mycket om bara fler bakade!

Så, snälla, om du kan baka något till försäljning är vi verkligen tacksamma!  Kontakta susannekh@att.net om du kan hjälpa till eller har frågor.

Vi har ju också i år det svenska donationsbordet "White Moose table". Donera gärna svenska saker, julsaker, prydnadssaker etc. som ni har sittandes där hemma och inte längre använder.  SWEA tjänar lite pengar på dom och sakerna hamnar hos någon som uppskattar dom!  Ta även gärna med svenska böcker som ni vill donera till bokbordet på julmarknaden. 


Tack på förhand! 

Julmarknadskommittén

Nästa möte: Ärtsoppa och plättar

7e nov, 18:30

En favorit i repris hemma hos Tricia! Tillsammans äter vi ärtsoppa och avslutar med lite plättar på det.

RSVP via Evite senast 5:e Nov

Midsommar!

Potluck, lekar, sång och dans runt midsommarstången, och dopp i floden! I år firade vi återigen Midsommar och S:t Hans Aften i Jones Bridge Park, tillsammans med Vasa, Sons of Norway, Danish-American CC, och SAFG. Totalt kom runt 75 personer, och många hjälptes åt att klä midsommarstången.

Återkomstträff och Byteskväll

En härlig sensommareftermiddag, den 8 september, samlades vi hemma hos Stina Brown i Smyrna, för vårt första möte nu i höst. Det var roligt att träffa varandra igen efter sommaren, prata och utbyta semesterberättelser! Vi åt middag tillsammans, en god "do-it-yourself" sallad med annat smått och gott. Efter middagen var det dags för en favorit i repris, vår byteskväll! Vi hade alla tagit med oss schalar, scarves, halsband och andra smycken, och t.o.m. ett par klänningar och andra kläder, som vi själva inte ville ha längre och som vi kunde tänka oss att byta bort. Sen turades vi om att välja från smörgåsbordet av lätt begagnade, men för oss nya smycken och schalar m.m. Vi hittade alla något vi ville ha, och var och en gick hem med en en eller flera "nya" favoriter att pynta sej med!  Ett varmt tack till Stina, Malin och Camilla som arrangerade!

Kräftskiva!


I år samordnade SWEA och Nordic Lodge (VASA) sin kräftskiva! Den 24 augusti var det dags att äta heminkokta, delikata kräftor och mycket annat gott till! Vi skulle ha samlats i  Göran och Jan Rygerts trevliga hem, men p.g.a. söndrigt kylskåp m.m. så höll vi till i samlingslokalen  i St. Luke´s Lutheran Church istället. Det är lokalen där Nordic Lodge brukar ha sina möten. Men allt gick bra ändå! Borden dukades och dekorerades och ett härligt måltidsbord dukades upp. Göran Rygert och andra medlemmar i VASA Drängar ledde oss i skönsång av snapsvisor.
Ett stort tack till Stina Brown som tog initiativet till att beställa levande kräftor och koka in dem själv m.h.a vänner med restaurangvana. De var jättegoda!

Vandring på Panola Mountain

Fyra modiga SWEor trotsade vädret (rekord-värme...) den 29e september, och träffades för en guidad vandring på Panola Mountain sydöst om Atlanta. Hela berget är naturskyddsområde och får endast besökas med guide. P.g.a. värmen kortade vi av vandringen och besökte enbart själva berget.  Det var ändå väldigt trevligt och interessant att höra historien om berget och växtligheten.  Kan varmt rekommenderas, men kanske helst på en dag med lite svalare väder!

Kanelbullens Dag

Den 10 oktober firade SWEA Kanelbullens dag med att arrangera ett kvällsfika hemma hos Åsa Magnusson i Atlanta. Vi var 10 stycken SWEOR som kom och festade på goda bullar som Åsa bakat, och annat hembakat  gott. Denna kvällen hade vi inget program, men det blev en väldigt trevlig kväll men många intressanta samtalsämnen bland oss i gruppen där vi satt och fikade. Det är det som är så trevligt med SWEA. Ibland får vi medlemmar en chans att lära känna varandra lite mer på djupet och det är alltid en så fin erfarenhet. Det blev riktigt sent innan vi alla bröt upp! Ett stort tack till Åsa för att hon ställde upp att baka bullar och bjöd in oss i sitt fina hem.

Julpyssel

Vi tjuvstartade julsäsongen med en väldigt trevlig julpysseldag hemma hos Eva Zell. 
Garndomherrar och garntomtar som kommer att säljas på Julmarknaden skapades av många flinka fingrar. 

Caroline Elke bjöd på en mycket god Chili med tillbehör.

Ett stort tack till alla som kom och hjälpte till!

Svenska Skolan i Atlanta


Vill du att dina barn/barnbarn ska utveckla sitt svenska språk och lära sig om svensk kultur och svenska traditioner? Svenska Skolan i Atlanta träffas varannan söndag mellan 13:30 och 16:30 i Atlanta International Schools lokaler i Buckhead. Den yngsta klassen är för 2-3 åringar och den äldsta går upp till 8:e klass. Priset för de yngsta barnen är $100 och för de övriga klasserna $150 per termin. 
All undervisning är på svenska och för att kunna delta krävs att svenska är ett levande språk i hemmet och att minst en förälder talar svenska.
 
Om du vill veta mer om Svenska Skolans verksamhet i Atlanta kan du läsa på vår hemsida  https://swedishschoolatlanta.org/ eller kontakta oss via epost info@swedishschoolatlanta.org.

Håll utkik från SWEAs nomineringskommitte om du vill ställa upp i nästa års styrelse — vi behöver alla hjälpas åt för ett roligt och intressant SWEA Atlanta!

Copyright © 2019 SWEA Atlanta, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp