Copy
Visa nyhetsbrevet i din webbläsare

INFORMERAR NR 1 26 FEBRUARI 2018  
Skånes Fotbollförbunds nyhetsbrev 

Nu erbjuder vi din förening möjligheten att delta i Skånes FF:s satsning för att stärka en positiv och utvecklande fotbollsmiljö för våra unga spelare - "Grönt kort". Grönt kort är en gemensam satsning tillsammans med Skåneidrotten, Skånes Handbollförbund och Skånes Innebandyförbund

Målsättningen är att samtliga Skånes föreningar och dess ledare med verksamhet för barn upp t o m 12 skall genomföra denna utbildning.
LÄS MER>>
SKÅNES FOTBOLLFÖRBUNDS ÅRSMÖTE LÖRDAGEN 3 MARS
Anmälningstiden till Årsmötet är förlängt till tisdagen den 27 februari. Så har din förening inte anmält representanter så finns alltså fortfarande möjligheten. Förutom sedvanliga förhandlingar  har vi den stora glädjen att kunna erbjuda en väldigt intressant föreläsare, Troed Troedsson.
Föreläsningarna med Troed Troedson pendlar fram och tillbaka mellan teman såsom framtid, utveckling, organisationer, offentliga verksamheter, middagsbordet, den lilla människan, storsamhället, telekomvärlden etc. och hur allt – ALLT – hänger samman och är sammankopplat.
För mer information och anmälan LÄS MER>>

MÅLVAKTSTRÄNARUTBILDNING C 26 maj I ESLÖV

Skånes FF arrangerar Målvaktstränarutbildning C den 26 maj i Eslöv. Utbildningen är målvaktstränarutbildningens första steg och vänder sig till ledare och målvaktstränare för åldersgruppen 6-14 år. LÄS MER>>
FOGIS BEHÖVER UPPDATERAS
För att all administration ska fungera väl anmodas alla föreningar att uppdatera sina föreningsuppgifter. Administrera detta själv i Fogis och säkerställ att uppgifter för föreningen, lag, personer (styrelse, ledare, funktionärer), spelare, anläggningar är korrekta.
LÄS MER>>
REPRESENTATIONS- OCH TÄVLINGSBESTÄMMELSER
Det är viktigt att Ni läser Representations- (RB) och Tävlingsbestämmelserna (TB) 2018. Gällande RB, TB och särskilt dokument ”Nyheter i Skåne FF:s och Svenska FF:s tävlingsregler” finns att hämta på www.skaneboll.se/tavlingsverksamhet/bestammelser/.
Föreningens lagansvariga uppmanas att sätta sig in i gällande tävlingsregler och ett enkelt sätt att göra detta är att ta del av ”Tävlingsbilaga 2018” som finna att hämta från hemsidan www.skaneboll.se/tavlingsverksamhet/.
FÖRUTSÄTTNINGAR GODKÄNNANDE AV EGET ARRANGEMANG
Match för spelare t.o.m. 9 år får arrangeras endast inom distriktet eller närområdet.
Tävling eller match för spelare 7–19 år får arrangeras endast under perioderna 1 oktober – 1 maj, 1 juni – 25 augusti samt Kristi Himmelfärdshelgen (fr.o.m. torsdag t.o.m. söndag) såvida inte SDF föreskriver annat. LÄS MER>>
BARNIDROTTSKONVENT 18 MARS I MALMÖ
Den 18 mars är det dags för årets Barnidrottskonvent, på Malmö Arena Hotel. Temat är ”Ny syn på träning och tävling”. Bland föreläsarna hittar vi bland annat Olof Lundh, Caroline Jönsson och PG Fahlström. Deltagandet är kostnadsfritt, men anmälan krävs och det är begränsat antal platser.
LÄS MER>>
REGISTRERING AV SPELARE
Skånes FF tillämpar sedan 2014 elektroniska domarrapporter på fastställt formulär från Fogis i serie-, distriktsmästerskap-, kval- eller slutspelsmatcher i alla tävlingskategorier i distriktet. Detta innebär att alla spelare, oavsett ålder, som ska delta i match måste vara registrerade i Fogis.
LÄS MER>>
SPELARLEGITIMATIONSKORT
Inför årets tävlingssäsong som börjar med gruppspel i DM-tävlingarna under vecka 9-11 vill vi här påminna om Skåne FF:s lokala regler gällande spelarlegitimationskort (TB 4 kap 3§).
Spelarlegitimation ska innehas av alla registrerade spelare, från och med det år spelaren fyller 15 år, vid spel i Skåne FF:s administrerade distriktstävlingar. LÄS MER>>
 
ANMÄLAN STU-14
Föreningar erbjuds att anmäla pojkar och flickor födda 2004 till Skånes FF:s STU, utbildningsläger för 14-åringar. Det kommer att vara fyra STU-zonsamlingar under året. Samtidigt som spelarnas läger kommer vi även att arrangera klubbtränarfortbildning! LÄS MER>>
 
RB OCH TB
Det är viktigt att Ni läser Representations- (RB) och Tävlingsbestämmelserna (TB) 2018.
Gällande RB, TB och särskilt dokument ”Nyheter i Skåne FF:s och Svenska FF:s tävlingsregler” finns att hämta här. Föreningens lagansvariga uppmanas att sätta sig in i gällande tävlingsregler och ett enkelt sätt att göra detta är att ta del av ”Tävlingsbilaga 2018” som finna att hämta från hemsidan här.
 
FÖRSTAGÅNGS "LICENS"
Spelare som är födda 2003 ska inför denna tävlingssäsong ”första-gångs-licensieras”. När intygen samlats in från målsman registreras spelaren enkelt via Fogis. För att ni inte ska drabbas av extra arbete så uppmanas ni att göra registreringen innan klockan 23.59 lördagen den 31 mars. LÄS MER>>
 
EJ TILLÅTET KORA SEGRARE
Slutsegrare får inte koras i tävlingar för spelare t.o.m. 12 år. Det är inte heller tillåtet att i sådan tävling öppet redovisa matchresultat eller marknadsföra tävlingen på sätt som indikerar att resultat i enskilda matcher är avgörande för de fortsatta matcherna i tävlingen.
I cuper och turneringar med internationellt deltagande gäller förbudet enligt första stycket endast i tävlingar för spelare t.o.m. 11 år. (undantaget gäller t.o.m. den 31 december 2019).
FOTBOLLSKADEKURS 11/4
Skånes FF bjuder in till en kvällsutbildning i Malmö som behandlar fotbollsskador och akut omhändertagande. Vi fokuserar på de vanligaste skadorna i skelett och mjukdelar och det blir även en rejäl praktikdel.
LÄS MER>>
 
Copyright © 2020 Skånes Fotbollförbund All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can unsubscribe from this list.