Copy
Visa nyhetsbrevet i din webbläsare

INFORMERAR NR 4, 23 AUGUSTI 2018  
Skånes Fotbollförbunds nyhetsbrev 

FINALDAGS I UNGDOMS-DM
Lördagen den 1 september är det dags för den stora finaldagen i distriktsmästerskapet för ungdomslag. Finaldagen arrangeras i samarbete med Södra Sandby IF och de fyra finalerna spelas på Sandbyvallen enligt följande:
09.30 F14: FC Rosengård – BK Höllviken
11.45 P14: Malmö FF – Lunds BK
14.00 F16: FC Rosengård – Furulunds IK
16.30 P16: Malmö FF – Helsingborgs IF
PÅMINNELSE: GRÖNT KORT
Nu erbjuder vi din förening möjligheten att delta i Skånes FF:s satsning för att stärka en positiv och utvecklande fotbollsmiljö för våra unga spelare - "Grönt kort".
 
Rätt idrottsmiljö och ledarskap för våra barn och ungdomar utvecklar, formar och motiverar dem, både som idrottare och människor. Med det gröna kortet kan vi tillsammans skapa en tränings- och tävlingsmiljö som är ännu bättre och roligare. För det är livsviktigt att barnen har skoj när de tävlar och tränar.
 
Målsättningen är att samtliga Skånes föreningar och dess ledare med verksamhet för barn upp t o m 12 skall genomföra denna utbildning.
LÄS MER HÄR>>
 
1-SEPTEMBER REGELN
Vi påminner här om gällande Representationsregler, RB 4 kap 3§:
Om övergångsanmälan eller ansökan om speltillstånd inkommit till SvFF den 1 september eller senare får spelare inte delta i den nya föreningens representationslag eller övriga lag i representationsserierna under resterande del av den innevarande säsongen. Detsamma gäller för nyregistrerade spelare registrerade efter den 4 september, spelare som begärt spelklarhet eller vars avtal efter professionell övergång träder i kraft efter den 4 september, om spelaren lånas ut till en ny förening eller om spelaren under övergångstiden efter den 4 september deltagit i bindande match för sin tidigare förening.
LÄS MER HÄR>>

MÅLVAKTSTRÄNARUTBILDNING B-DIPLOM

Skånes FF bjuder in till Målvaktstränarutbildning B 20/10 och 18/11 i Tyringe. Utbildningen vänder sig till målvaktstränare för ungdomar i 15-årsåldern och fram till starten av seniorverksamheten.
Detta är en Målvaktstränarutbildning för er som är klara med MvC men som är sugna på mer ny kunskap.
Anmälan: Görs på blankett på www.skaneboll.se eller i FOGIS.
 
SERIESPEL I FUTSAL
Ni har väl inte missat att Skånes Fotbollförbund inbjuder till organiserat seriespel i Futsal inom distriktet. Vi vänder oss inte till någon särskild tävlingskategori utan vår avsikt är att försöka starta upp serieverksamhet i de tävlingsklasser där det finns ett intresse. För mer information om Futsal, se http://fogis.se/futsal/ eller kontakta tävlingsenheten.
Förlängd anmälningstid tom vecka 35.
REGISTRERING AV SPELARE OCH SPELARFÖRTECKNING

(påminnelse)
Vi påminner här om att vid alla matcher i distriktet ska det tas ut en elektronisk spelar-förteckning från Fogis. Detta innebär att alla spelare, oavsett ålder, som ska delta i match måste vara registrerade i Fogis. En spelare får endast vara registrerad som fotbollsspelare för en förening vid varje givet tillfälle. Spelare får även vara registrerad som Futsal-spelare enligt tävlingsbestämmelser för Futsal samt delta i beachsoccer enligt vad som är särskilt föreskrivet om detta. Registrerad spelare är antingen amatör eller professionell. 
LÄS MER HÄR>> 
 

TRÄNARUTBILDNING A UNGDOM

Skånes FF bjuder in till den helt nya Tränarutbildning A Ungdom 13-14/10 och 24-25/11 i Malmö.
Tränarutbildning Ungdom A riktar sig företrädesvis till tränare som har spelare i åldrarna 14-19 år med ambition att leda och coacha sina spelare med moderna lärandemetoder och högsta kvalitet när det gäller träningsinnehåll och individuell uppföljning.
Anmälan till Skånes FF:s kansli omgående – vi har några lediga platser kvar!
LÄS MER HÄR>>

TRÄNARUTBILDNING UEFA B SENIOR
Skånes FF bjuder in till den tredje upplagan av UEFA B för seniortränare – kursen startar 10 november i Malmö och är i mål 4 mars.
UEFA B bygger vidare på spelarutbildningsplanens nivå 4, som omfattar 16–19 år, och har en seniorinriktning där matchen och tävlingsmomentet har hög prioritet - innehållet ger kompetens att coacha laget mot både resultat och utveckling. LÄS MER HÄR>>
TRÄNARUTBILDNING C OCH B UNGDOM

TUC och TUBu arrangeras som internkurser, dvs att en förening står som arrangör.

Du hittar alltid kommande utbildningar på vår hemsida och sidan uppdateras så fort det anmäls nya utbildningar.

Även din förening kan arrangera en internkurs på er hemmaplan.
LÄS MER HÄR>>

KVALLOTTNINGEN KLAR
Distriktets kvalspel är lottat och klart, se HÄR. Mer information om upp- och nedflyttningar i distriktets serier finns att läsa i gällande tävlingsbestämmelser som återfinns på hemsidan. Kvalspelet för distriktets seniorserier startar i vecka 41. Traditionsenligt spelas herr-matcherna på lördagar och dam-matcherna på söndagar. Alla kvalmatcher i distriktet spelas med avspark klockan 14.00.
GLÖM INTE RESULTATET
I distriktets tävlingsmatcher (13 år och äldre) ska hemmalaget, senast 60 minuter efter spelad match, registrera slutresultatet via Fogis eller per SMS till 0730-126 126. Matchnummer till matcherna finns i Fogis och på hemsidan. Rapportera via SMS ”matchnummer” mellanslag ”hemmamål”-”bortamål”. Exempelvis: 130808009 9-1
Glöm inte SMS:a slutresultatet!
 
GLÖM INTE LOK-STÖDET

RF påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under våren 2018, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2018 kl 23:59. Det är viktigt att skicka in ansökan i tid - observera att enligt LOK-stödsföreskrifterna riskerar en förening att ansökan avslås om den inkommer för sent.

Tänk på att det inte räcker att bara närvaroregistrera aktiviteterna. Man måste öppna och skicka in ansökan även om föreningen närvaroregistrerar sina aktiviteter via IdrottOnline. Aktiviteterna är inte redovisade till Riksidrottsförbundet förrän ansökan skickats in.
LÄS MER HÄR>>

Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom din epostadress har angivits av din förening under föreningens officiella adress i Fogis. Kontakta din föreningsadministratör om förändringar ska ske.
SOCIALA MEDIER
Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier.
Instagram, Facebook och Twitter.

MISSA INTE
Vi står inför ett nytt spännande evenemang av Skånes FFs Inspirationsdagar. Två härliga dagar till att lyssna på föreläsningar som förhoppningsvis ger er tankar att ta hem och arbeta med i egna föreningen. Vidare finns möjligheter till utbyte med andra föreningsrepresentanter, chansen att träffa och prata med samarbetspartners till Skånes FF och förbundets personal. Två dagar ni inte vill missa!

Datum detta året är fredagen den 16 och lördagen den 17 november.
Läs allt om årets evenemang HÄR.

Copyright © 2020 Skånes Fotbollförbund All rights reserved.


Foto i Nyhetbrevet, Micke Dahl Skånes Fotbollförbund om inget annat anges.
Fogissupport@skaneboll.se