Copy
Visa nyhetsbrevet i din webbläsare

INFORMERAR NR 6, 15 DECEMBER 2018  
Skånes Fotbollförbunds nyhetsbrev 

 

NATIONELLA SPELFORMER I SVERIGE
Fr.o.m. den 1 januari 2019 gäller de nya nationella spelformerna för barn- och ungdoms-fotboll obligatoriskt i hela landet och Skåne FF:s seriespel sker då enligt följande;
 
Födelseår      Ålder 2019    Spelform      
2010              9 år                5 mot 5         
2009              10 år              7 mot 7         
2008              11 år              7 mot 7         
2007              12 år              7 mot 7         
2006              13 år              9 mot 9         
2005              14 år              9 mot 9         
2004              15 år              11 mot 11
2003              16 år              11 mot 11
2002              17 år              11 mot 11
 
LÄS MER>>

BARNFOTBOLLSCOACH

Skånes FF har startat ett projekt för de skånska fotbollsföreningar som bedriver barnfotboll genom att ge möjlighet att arvodera en ”Barnfotbollscoach” som stöttar föreningens ledare och tränare i deras vardag med barnen – det gäller både i träningssituation, matchmiljö och andra sammanhang.
LÄS MER>>

 
INBJUDAN SERIESPEL 2019
Inbjudningar med tävlingsregler, förutsättningar och tillämplig information till respektive tävlingskategori för kommande års seriespel finns nu publicerat på vår hemsida.
Laganmälan görs elektroniskt direkt i FOGIS.
LÄS MER HÄR>>
 
INBJUDAN DISTRIKTSMÄSTERSKAP 2019
Ta chansen att vinna titlar till föreningen – ställ upp i de skånska mästerskapen!
DM spelas i klasserna dam- och herrsenior, herrjunior och flickor/pojkar 14- respektive 16 år.
Laganmälan görs elektroniskt direkt i FOGIS.
LÄS MER>>
 
SPELORDNING TILL A-LAGSSERIER
Efter genomförd lottning finns nu spelprogrammen för distriktets A-lagsserier publicerade på hemsidan. Se www.skaneboll.se under ”Missa inte” och ”Serier/Resultat” eller i FOGIS.
Nytt from 2019 är att det efter många föreningars önskemål inte kommer att hållas några spelordningsmöten. Mer information, särskilt spelordningsbrev med anvisningar och manual för inregistrering av matchdatum och avsparkstider för hemmamatcher i FOGIS har i vecka 50 skickats till alla berörda föreningar. Finns även HÄR. Alla föreningar uppmanas inför kommande tävlingssäsong att se över och uppdatera uppgifterna till lagens kontaktpersoner i Fogis, vilket bl.a. underlättar föreningens arbete inför inregistrering av spelordningen. Behöver ni hjälp med detta, kontakta Fogis-supporten eller se www.skaneboll.se/fogis/manualer/.
 
TRÄNARINSPIRATION 19/1 I MALMÖ
Skånes FF har nöjet att bjuda in dig till en fortbildningsdag för att ge dig inspiration inför fotbollssäsongen 2019. Lördagen den 19 januari - preliminära tider är 09.00-17.00 på Stadionområdet i Malmö - teori på Stadionmässan och praktik i Kombihallen. LÄS MER>>
 

Skånes FF kommer under våren 2019 att genomföra pilotstudier i ett antal föreningar avseende Svenska FF:s nya projekt Diplomerad Förening. Förhoppningen är att Diplomerad Förening sedan ska kunna erbjudas distriktets alla föreningar efter sommaren – mer information om projektet kommer.
 

MÅLVAKTENS DAG 20/1 I TYRINGE

Skånes FF inbjuder alla pojk- och flickmålvakter födda 2003-04 till ett breddinriktat utbildningsläger inomhus på konstgräs. Dagen omfattar två träningspass innehållande målvaktsteknik. Även i år bjuds klubbtränaren in till lägret. Inbjudan finns på http://www.skaneboll.se/utbildningsverksamhet/spelarutbildning/malvaktsutbildning/. Anmälan görs senast den 4 januari.

 


VIKTIGT ATT REGISTRERA FÖRENINGENS HJÄRTSTARTARE


För att kunna rädda ett liv är det många gånger viktigt att veta var närmaste hjärtstartare finns tillgänglig. Många föreningar har numera en hjärtstartare på idrottsplatsen eller i idrottshallen, men många har nog inte registrerat den så att allmänheten lätt vid behov kan söka upp den.
Vi slår ett slag för att göra detta.
LÄS MER>>


BARNIDROTTSKONVENT (BIK) 10/2 I MALMÖ
 
BIK19 är årets bästa träffpunkt för barn- och ungdomsidrotten. På BIK19 får du tips på hur du och din förening kan erbjuda en bra verksamhet för era barn och ungdomar.
LÄS MER>>

NYA TÄVLINGS- OCH REPRENTATIONSBESTÄMMELSER

Efter sedvanliga representantskapsmöten, både lokalt i Lund och centralt i Stockholm, är kommande års tävlings- och representationsbestämmelser nu fastställda.
LÄS MER>>
 
SPELARLEGITIMATIONSKORT
Nya spelare till föreningen i frimånaden? Glöm då inte att beställa spelarlegitimationskort till dessa! Spelarlegitimation ska innehas av registrerade spelare från och med det år spelaren fyller 15 år. Spelare ska till domaren, vid spel i av Skånes FF administrerade tävlingar, före match uppvisa av Skånes FF utfärdad spelarlegitimation. Beställning av spelarlegitimations-kort görs HÄR>>. 
 
DM OCH SM I FUTSAL
Årets inomhussäsong pågår för fullt och vi informerar här kort om de stundande distriktsmästerskapen i Skåne som alla spelas i Kristianstad Arena.
DM för flickor och pojkar 17 år (f.2002 eller senare) spelades söndagen den 16 december, 2018.
DM för pojkar 15 år (födda 2004 eller senare) spelas lördagen den 12 januari, 2019.
DM för flickor 15 år (födda 2004 eller senare) spelas söndag 13 januari, 2019.
USM i futsal spelas för tredje året i rad i Skåne den 1–3 mars, 2019. Fyra grupper i åldrarna 15–17 år, totalt 32 ungdomslag, spelar slutspel och finaler på fyra planer i Helsingborg arena och Idrottens hus. Mer information kommer inom kort på www.svenskfotboll.se.
 
ÅRSPLAN 2019
En årsplan för 2019 finns nu på publicerad. Läs igenom denna innan ni anmäler lag till DM eller bokar upp träningsmatcher/läger etc. 
LÄS MER>>  
 
TRÄNARUTBILDNING A-UNGDOM
26-27/1 & 9-10/3 i Helsingborg
Tränarutbildning A Ungdom vänder sig till alla ungdomstränare med ambition att leda och coacha sina spelare med moderna lärandemetoder och högsta kvalitet när det gäller träningsinnehåll och individuell uppföljning, allt för att uppnå optimerad utveckling och nöjda spelare.
LÄS MER>>
Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom din epostadress har angivits av din förening under föreningens officiella adress i Fogis. Kontakta din föreningsadministratör om förändringar ska ske.
SOCIALA MEDIER
Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier.
Instagram, Facebook och Twitter.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR 
Skånes Fotbollförbunds kansli har jul och nyårsstängt från fredag 21/12 16.00 till onsdag 2/1 08.00.

Copyright © 2020 Skånes Fotbollförbund All rights reserved.


Foto i Nyhetbrevet, Micke Dahl Skånes Fotbollförbund om inget annat anges.
Fogissupport@skaneboll.se