Copy
View this email in your browser

Winter

De winter is bij uitstek de tijd om nieuwe plannen te maken voor de tuin. Welk hoekje moet worden opgeschoond, welk hoekje doet het nog prima. De vraag die je hierbij ook stelt is: "Moet dit hoekje een beetje bijgestuurd of moet de hoekje helemaal vernieuwd worden". De eerste bollen laten zich nu ook al zien dus het voorjaar begint zich toch langzaam  te ontluiken. Laten we hopen dat we in het voorjaar geen Lock down meer hebben zodat we met elkaar weer kunnen praten over planten. Als er geen Lock down is dan gaat de cursus dit jaar door, u kunt zich hiervoor al inschrijven. Ook de webshop groeit met allerlei extra informatie.

Leycesteria formosa
Een aparte heester met vele mooie momenten. Het blad heeft een mooie grijsgroene kleur. Daar komen dan trossen bloemen aan, die purperen schutbladeren hebben met witte bloemetjes. Daarna komen er dan ook nog zwarte bessen aan. Oftewel een struik met meerdere mooie momenten en in de tuin dienst kan doen voor het groene geraamte. In het Nederlands wordt deze ook wel "grootmoeders oorbellen" genaamd vanwege de grote trossen. Bij matige winters blijft de struik wintergroen, maar bij strenge winters vriest hij altijd een stuk in. In het voorjaar wanneer de plant in groei komt dan kunt u de dode stukken uit de plant knippen. Een aanrader voor de tuin.

Combineren met Leycesteria.

Doordat de struik redelijk fors wordt is deze op meerdere manieren te combineren. Hij is goed te combineren met bodembedekkers aan de voet van de struik maar niet te dicht erop. De soorten die hier aan voldoen zijn bijvoorbeeld lage Phloxen of lage Veronica's. Als u wil combineren met hogere soorten dan is een combinatie met Asters of Veronicastrum een mooie suggestie.

Facebook
Website
Copyright © 2020 Wico Planten, All rights reserved.


Our mailing address is:
info@wicoplanten.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wico Planten · Zebraspoor 154 · Maarssen, 3605 GJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp