Copy
View this email in your browser

Het is alweer september.

De tuin in september is vaak nog erg mooi, maar om sommige plekken in de tuin te veranderen, is september nog een mooie maand. De grondtemperatuur is nog hoog dus veel planten slaan nog aan voordat de winter begint. Ook is het verstandig om sommige planten nu toch nog even terug te knippen. Zoals bijvoorbeeld de Viola cornuta groep, als u die nu nog terugknipt komt de plant goed door de winter en zal die volgend jaar gewoon weer gaan bloeien. Ook de webshop is weer verder gevuld met nieuwe soorten en we hebben bij standplaats nog weer een nieuwe plantenlijst erbij gedaan.

Dendranthema


Dendranthema 'Mary Stoker'

Nu beginnen er planten te bloeien die de herfst inluiden. Deze kunnen ook vaak heel mooi worden gebruikt om juist de tuin wat kleur te brengen in de tijden dat het sneller donker wordt en dat er soms donkere dagen zijn. De Chrysant zoals deze in het Nederlands heet is zo'n plant die ook uitstekend kan worden gebruikt in de tuin maar ook op de vaas. Vroeger was ook de Latijnse naam van deze plant Chrysanthemum maar dit is al een aantal jaren geleden verandert. De hoogte is meestal ongeveer 60 cm en rijkbloeiend. Voor in de tuin is het verder een makkelijke plant met niet zoveel eisen. Op zandgrond is het verstandig om wat koemest te geven omdat de plant beter bloeit als er genoeg voeding tot zijn beschikking is.

Combineren met Dendranthema.

De Chrysant is heel mooi en goed te combineren met Aster, niet alleen de herfstasters maar ook bijvoorbeeld Aster frikartii 'Mönch' zodat de bloei in die hoek al begint in juli en doorloopt tot ongeveer oktober. Om dan ook nog wat geur erbij te voegen is de combinatie met Actaea simplex 'Atropurpurea' een hele mooie. Het rode blad geeft al een duidelijk bladcontrast en als dan de witte bloemen komen ontstaat er ook nog een lekkere geur van de bloemen. Verder is in de herfstborder ook altijd goed om de combinatie met siergrassen te zoeken. Hierdoor is de border al in het voorjaar spannend door de verschillende bladvormen en kleuren en zijn de bloemen een toegift.

Facebook
Website
Copyright © 2020 Wico Planten, All rights reserved.


Our mailing address is:
info@wicoplanten.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wico Planten · Zebraspoor 154 · Maarssen, 3605 GJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp