Copy
View this email in your browser

Få en aktie i at gøre unge gode til arbejde


Vi kan endelig løfte sløret for en ny social investering for virksomheder. Nu kan man blive en del af FRAK-familien som fraktionær! Ved at købe en fraktie får man en aktie i at gøre unge gode til at arbejde. Det er en uvurderlig investering i fremtidens arbejdskraft. Vi har allerede fire fraktionærer og glæder os til at byde flere velkommen i familien.

Hvad der også er uvurderligt, er, at 3B i Urbanplanen har afsat driftsmidler til FRAK'ere. De er med til at vise vejen for andre. Vi har optur over, at vi åbner en social sodavandsfabrik på Nørrebro. Og så er FRAK'ere blevet uddannet som junior reportere og er begyndt at videodokumentere vores arbejde - det er guld værd! Apropos guld så byder dette nummer også på guldkorn i form af værdifuld FRAK-viden, som vi deler med dig. Og vi slutter af med at anbefale en bog, som sætter fokus på vores alle sammens dyrebare klode. 

God læselyst.
Lucas Nielsen
& FRAK-teamet
 

Fraktionærer investerer i stenbroens unge

Nu kan virksomheder få en aktie i at hjælpe unge godt på vej. Ved at købe en fraktie får unge under 18 år arbejdstræning og flere muligheder i livet. Vi er stolte af at kunne lancere denne nye sociale investering med hele fire fraktionærer: Logik & Co, Social Foodies, A-Z Bogholderi og NØBU. "Vi har købt en fraktie fordi vi gerne vil støtte det store arbejde FRAK udfører i forhold til at gøre unge klar til at indtræde på arbejdsmarkedet. Vi ved om nogen, hvor stor betydning det har for ens evner til resten af livet at fastholde et arbejde, at man tidligt kommer ud og prøver kræfter med et job”, siger Balder Johansen, daglig leder af Logik & Co. En fraktie er en investering med et betydeligt socialt afkast, som kommer både de unge og samfundet til gode. Man giver det beløb, man har lyst til. Til gengæld får man eksponering, arbejdstimer og Ukrurdt-brus - udover at give unge konkret arbejdserfaring. Vi håber, at mange virksomheder har lyst til at investere i fremtidens arbejdskraft sammen med os! Vi leder efter flere fraktionærer - kender du nogen, vi skal kontakte? Skriv til lucas@frak.dk. 

Bliv fraktionær

Social sodavandsfabrik åbner næste år

Vi elsker ukrudt - og vi er ikke de eneste. Mange københavnere vælger at slukke tørsten med en kold Ukrudt-brus lavet af byens rødder. Så mange, at vi nu opruster produktionen med en social sodavandsfabrik på Nørrebro. Første skridt er at samle produktionen under ét tag i Lundtoftegade. Vi investerer i nye tanke og maskiner, så vi kan øge volumen. Samtidigt fastholder vi en stor grad af manuelt arbejde til FRAK'erne. Det er et stort skridt at tage, men vi er heldigvis ikke alene. Reklamebureauet Mensch hjælper os med at styrke fortællingen om brusen. Det er et uvurderligt pro bono-samarbejde, som vi er meget taknemlige for. Vi har en del faste kunder, bl.a. Irma, og nye kommer til. Vi har fx 4.000 flasker Ukrudt-brus klar til levering til det nyeste medlem af vores leverandørfamilie: Mikkeler! Vi glæder os til at kunne invitere på et iskoldt glas ukrudt og en rundvisning på fabrikken i det nye år. Kontakt steffen@frak.dk, hvis du vil vide mere om vores ukrudt-eventyr.

Tørst ej, drik ukrudt
FRAK og 3B indgår unikt samarbejde

Driften i Urbanplanen og FRAK indleder et historisk samarbejde, efter afdelings-bestyrelserne i det store boligområde på Amager har afsat en fast post på driftsbudgettet til at hyre FRAK'ere til udendørs driftsopgaver. Det er den lokale driftschef, der kommer til at udbyde egnede opgaver. Dermed er det også sikret, at de unge ikke tager arbejde fra driftens egne ansatte. "Jeg synes, det er dejligt, at de kan tage fra på eksterne opgaver ligesom andre leverandører, uden at det er fordyrende, og at der samtidig er et socialt aspekt på det", siger driftschefen René Rubæk Pape og uddyber: "Det kommer beboerne til gode, at det er lokale unge mennesker, som (...) får et nyt syn på nærmiljøet – de får mere ejerskab til området og måske vil de derfor passe mere på det". Vi er glade for, at afdelingsbestyrelserne I Urbanplanen er modige, visionærer og tager ansvar!  Og vi glæder os til at gøre endnu flere unge fra Urbanplanen gode til at arbejde sammen med 3B og den boligsociale helhedsplan Partnerskabet. 

Læs hele artiklen

To fluer med ét smæk med junior reportere

FRAK har fået otte seje junior reportere! De blev klædt på til at interviewe, filme og redigere video i efterårsferien af Københavns Ungdomsskole - og nu er de flyveklar. De er i fuld gang med at optage to videoer, der fortæller om vores arbejde. Vi glæder os til at dele dem, når de er færdigredigerede. Junior reporterne skal på sigt også tage billeder og skrive opslag om vores arbejde på sociale medier. Næste år åbner vi op for, at vores kunder kan tilkøbe dokumentation af den opgave, som vi løser for dem. Vi glæder os til at overlade mere og mere af vores kommunikation til FRAK'erne. Vi slår to fluer med ét smæk. Junior reporterne får yderligere kompetencer og arbejdstræning. Og vi får en mere autentisk formidling af vores arbejde. 

Mød FRAK'erne

Guldkorn til dig der vil vide mere om FRAK

Hvordan giver vi unge jord under neglene og skvalderkål mellem tænderne? Får de unge også svedige håndflader eller kun sved på panden? Hvordan kan vi overhovedet motivere unge til at grave huller og rydde op efter festival-gæster? Få svar på disse spørgsmål - og mange flere - på vores hjemmeside. Vi har gjort det nemmere for dig at blive klogere på FRAK ved at samle alle vores guldkorn ét sted. Læs vores evalueringer, besøg vores læringssider for afsluttede projekter og meget mere. Siden vil løbende blive opdateret.

Tjek vores guldkorn

Verdensmålsbog med et FRAK't twist

FRAK-unge er med i Shanes Brox' nye bog! Mohammed, Yasmin, Havin, Salma og Semih fortæller om deres arbejde med at fjerne skrald på strande og lave sodavand af ukrudt. Samtale- og byggebogen forklarer FN’s 17 Verdensmål, så de er nemme at forstå og lette at huske. Bogen indeholder også 17 kreative byggeprojekter med genbrugsmaterialer, som man kan kaste sig over. Du kan købe bogen i de fleste boghandlere, fx her. Vi i FRAK er optaget af, hvordan vi kan løfte verdensmålene via grønne fritidsjobs - så vi er glade for de seje FRAK'eres bidrag til bogen. Hvor er det fedt med en bog, der inviterer til leg og kreativitet samtidigt med, at man bliver klogere på verdensmålene. Måske årets julegaveidé til de mindste? (Foto: Shane Brox og Ditte Isager)

Læs om vores arbejde med verdensmålene
Facebook
Website
Email
FRAK
Lundtoftegade 41B
2200 København N
info@frak.dk 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fritidsakademiet · Blågårds Plads 5, 2. sal · København N 2200 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp