Copy
Bekijk email in je browser | VBG Nieuwsbrief | VerenigingBrabantseGemeenten.nl

Nieuwsbrief November 2022
Vereniging Brabantse Gemeenten 

Beste Lezer,


Op 16 november hopen wij u allen te zien bij onze najaarsbijeenkomst in Eindhoven. Trots stellen wij u dan o.a. graag de 35 (!) Brabantse bestuurders voor die gekozen zijn in 12 verschillende VNG commissies en hebben we een interessant inhoudelijk programma. Verder zijn er in deze nieuwsbrief uitnodigingen voor Werkconferentie Brabant Netwerk Wonen-Zorg-Welzijn, Stérk.Brabant, Vereniging Landelijk Brabant, VNG webinar reeks gemeentefinanciën en de Jongerentop. Ook is er een vervolg bijeenkomst over informatie gestuurd en data gedreven werken. Leest u snel verder!

 Veel leesplezier!
Dagelijks Bestuur VBG
Bekijk email in je browser | VBG Nieuwsbrief | VerenigingBrabantseGemeenten.nl
Agenda VBG

Heeft u agendapunten voor het Dagelijks Bestuur of Algemene Bestuur van de VBG? Mail ze naar contactpersoon@verenigingbrabantsegemeenten.nl

16 nov 2022      Najaarsbijeenkomst VBG, NatLab Eindhoven 17:00 - 21:00 uur
23 nov 2022      DB vergadering van 14:00 - 15:30 uur in Bernheze
07 dec 2022      AB vergadering van 14:00 - 15:30 uur in Oisterwijk

Vervolg : Agenda 2023

Volg ons via LinkedIn 

Uitnodiging Najaarsbijeenkomst VBG

Wij hebben al heel veel aanmeldingen ontvangen voor onze Najaarsbijeenkomst op woensdag 16 november van 17:00 - 21:00 uur. U kunt kennismaken met de nieuwgekozen 35 Brabantse bestuurders in de 12 VNG commissies en worden bijgepraat op het gebied van Regionale Samenwerking en Brede Welvaart in de Regio. Daarnaast is Leonard Geluk, directeur VNG, onze gast om het met u te hebben over de verenigingsvisie 2030. U kunt zich nog aanmelden!

Meer informatie en aanmelden
 

Uitnodiging Werkconferentie
Brabants Netwerk Wonen-Zorg-Welzijn

Op vrijdag 18 november bent u van harte uitgenodigd op het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch van 09:30 - 17:00 uur voor de werkconferentie Brabants Netwerk Wonen-Zorg-Welzijn. Er zijn verschillende workshops waarvoor u zich vooraf moet aanmelden (20 kaartjes beschikbaar per onderwerp). 

Lees verder

Uitnodiging Samen Stérk vooruit

Op woensdag 23 november nodigt Stérk.Brabant u van harte uit voor hun 5 jarige bestaan in 's-Hertogenbosch van 12:00 - 14;30 uur.

Lees verder

VNG Webinarreeks Gemeentefinanciën
 

Wat speelt er op het gebied van gemeentefinanciën? Hoe werkt het gemeentefonds eigenlijk? Hoe zitten de gemeentelijke belastingen en heffingen in elkaar? Over deze en nog veel meer financiële onderwerpen organiseert de VNG een reeks webinars.

Lees verder

 

Vlaggen van Brabant


De vlag van Bladel werd op 27 november 1997 door de gemeenteraad aangenomen als de vlag van de Noord-Brabantse gemeente Bladel. De vlag is gebaseerd op het wapen van Bladel en op de vlag van Hoogeloon, Hapert en Casteren, waar de vlag grote overeenkomsten mee heeft

Nationale Klimaatweek

Van 31 oktober tot en met 6 november 2022 is het de Nationale Klimaatweek. Dan komt heel Nederland in beweging om zich in te zetten voor een beter klimaat. Ook Brabant Doet Wat!

Lees verder

Uitnodiging programma Economie en Ecologie

De Vereniging Landelijk Brabant nodigt de wethouders (dossiers Landbouw/Natuur/Water/Platteland) van alle Brabantse gemeenten van harte uit om samen de toekomst van Brabant rondom economie en ecologie te verkennen. 

Lees verder
Save the date 29 november 2022 : Uitnodiging Digitale Transformatie en Ethiek

Na de goede VBG-bijeenkomst over informatiegestuurd en datagedreven werken op woensdag 13 juli jl. wordt er een vervolgbijeenkomst over ‘ethiek en digitale transformatie’ georganiseerd. Er zullen in elk geval bijdragen zijn van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Breda. Het definitieve programma leest u hier . De bijeenkomst over ethiek en digitale transformatie is op dinsdag 29 november van 15.00 tot 17.00 uur in Oosterhout

Jongerentop 8 november


Politiek, cultuur, natuur, maatschappij, wegen, water... lekker belangrijk. Precies! Kom naar de tweede Brabantse Jongerentop op 8 november in Tilburg.

Lees verder

Regio Noord Oost Brabant:
RNOB.nl

Regio West Brabant:
West-brabant.eu

Regio Hart van Brabant:
Regio-hartvanbrabant.nl

Regio Zuid Oost Brabant:
Metropool regio Eindhoven

 

De volgende nieuwsbrief  wordt op 2 december 2022 verstuurd.

Heeft u iets te melden voor de 56 gemeenten in de provincie Brabant? Laat het ons weten!  Stuur uw bijdrage met foto naar contactpersoon@verenigingbrabantsegemeenten.nl

 
Copyright © 2022 Vereniging Brabantse Gemeenten, All rights reserved.

Veranderen hoe je deze emails ontvangt?
Het is mogelijk je voorkeuren te wijzigen of jezelf uit te schrijven voor de nieuwsbrief.
Email Marketing Powered by Mailchimp

Website VBG | Twitter VBG