Copy
Bekijk email in je browser | VBG Nieuwsbrief | VerenigingBrabantseGemeenten.nl

Nieuwsbrief September 2022
Vereniging Brabantse Gemeenten 

Beste Lezer,


".......de zomer die begon zowat in mei, je dacht dat er geen einde aan zou komen, maar voor je het weet is heel die zomer alweer lang voorbij."
Wat een heerlijke zomer hebben we dit jaar! Genieten met familie en vrienden, de vakantieverhalen nog vers in het hoofd. Met soms wel erg warme dagen, veel zwoele zomeravonden en .......droge tijden. Daarover gaat de Regiosessie "Strijd met de ruimte" waarvoor vooral wethouders en woordvoerders op dit onderwerp zijn uitgenodigd. Een Save the date is er op 9 november a.s. voor  "samenwerken aan Brede Welvaart"en op 16 november voor onze najaarsbijeenkomst. Brabant kennis organiseert een Trendnacht over Economische Revolutie en vergeet u de Brabantse Waterdag op 15 september niet? Kortom...er is werk een de Winkel! 

 Veel leesplezier!
Dagelijks Bestuur VBG
Bekijk email in je browser | VBG Nieuwsbrief | VerenigingBrabantseGemeenten.nl
Agenda VBG

Heeft u agendapunten voor het Dagelijks Bestuur of Algemene Bestuur van de VBG? Mail ze naar contactpersoon@verenigingbrabantsegemeenten.nl

14 sept 2022    Vergadering DB 14:00 - 15:30 uur Raadhuis Oisterwijk 
21 sept 2022    Regiosessie Strijd om de Ruimte in Made 19:30 uur
05 okt 2022      Vergadering AB 14:00 - 15:30 uur fysiek, Raadhuis Oisterwijk
05 okt 2022       Regiosessie Strijd om de Ruimte in Sint Oedenrode 19:30 uur

Vervolg : Agenda 2022

Volg ons via LinkedIn 

Uitnodiging Brabantse regiosessie "Strijd om de Ruimte"

Als wethouder van een Brabantse gemeente met klimaatadaptatie en ruimte in uw portefeuille bent u van harte welkom! Kom ook naar deze sessie en ontmoet andere Brabantse bestuurders! Gedeputeerde Roijackers zal hierbij ook aanwezig zijn. Aanmelden kan via www.verenigingbrabantsegemeenten.nl

Lees verder

Uitnodiging Trendnacht 2022 - Economische (R)evolutie


We betwijfelen steeds vaker of meer economische groei de oplossing is voor een betere toekomst. Is groei altijd nodig of kunnen we met minder af? Is meer altijd beter? Onze voorraden raken op, natuur leidt onder zware druk. Consumptie, productie, de capaciteit raakt overal de randen. Dus, hoogste tijd voor de vraag: Hoe kan het ook anders?

Lees verder
 


Vlaggen van Brabant


De vlag van Bernheze is op 22 december 1994 vastgesteld als de gemeentelijke vlag van de Noord-Brabantse gemeente Bernheze, die op dat moment nog de naam Heesch droeg. De kleuren van de vlag en de lisdodde zijn afkomstig van het gemeentewapen. Het wapen geeft de gehele plant weer, de vlag toont de bloem. Beide tonen een spiegelbeeld in omgekeerde kleuren, het wapen over de horizontale as van de afbeelding, de vlag over de verticale as.

Uitnodiging "Samenwerken aan Brede Welvaart"


Save the date: 9 november 2022.
Wil jij meer weten over brede welvaart? En hoe je hier concreet mee aan de slag kan binnen de overheid, het bedrijfsleven, het onderwijs of gewoon als inwoner van Brabant? Wil je leren van anderen? Of wil jij zelf jouw ervaringen over het aan de slag gaan met brede welvaart delen? Met andere woorden: werk je mee aan brede welvaart? Meld je dan aan! Er is veel ruimte voor inspiratie, ontmoeting én praktische werksessies.

Lees verder
Save the date: 16 november 2022 - Najaarsbijeenkomst VBG - 17:00 - 21:00 uur

Onze voorjaarsbijeenkomst in het teken van ons 100 jaar jubileum staat u nog helder voor ogen! In navolging hierop organiseren wij op 16 november a.s. een najaarsbijeenkomst. Informatief, ontmoeten, informeel samenzijn, Regionale samenwerking en Academische Werkplaats zijn de kernwoorden. Noteer deze datum vast in uw agenda van 17:00 - 21:00 uur.
 

 

Inspiratievolle Brabantse Waterdag op 15 september 2022

Het is geen verrassing dat ons huidige watersysteem moet veranderen. Meer grondwater aanvullen, minder onttrekken en water sturend laten zijn bij het maken van keuzes. Dit heeft grote impact op de totale inrichting van het landschap met gevolgen voor ruimtelijke ontwikkeling, natuur, landbouw, economie en infrastructuur. Graag gaan we op zoek naar oplossingen!  


Lees verder

Nieuwsbrief Brabants landschap
Regio Noord Oost Brabant:
RNOB.nl

Regio West Brabant:
west-brabant.eu

Regio Hart van Brabant:
Regio-hartvanbrabant.nl

Regio Zuid Oost Brabant:
Metropool Regio Eindhoven

Nieuwsbrief Brabants Landschap

 

De nieuwsbrief oktober wordt op 3 oktober 2022 verstuurd.

Heeft u iets te melden voor de 56 gemeenten in de provincie Brabant? Laat het ons weten!  Stuur uw bijdrage met foto naar contactpersoon@verenigingbrabantsegemeenten.nl

 
Copyright © 2022 Vereniging Brabantse Gemeenten, All rights reserved.

Veranderen hoe je deze emails ontvangt?
Het is mogelijk je voorkeuren te wijzigen of jezelf uit te schrijven voor de nieuwsbrief.
Email Marketing Powered by Mailchimp

Website VBG | Twitter VBG