Copy
Bekijk email in je browser | VBG Nieuwsbrief | VerenigingBrabantseGemeenten.nl

Nieuwsbrief Juni 2022
Vereniging Brabantse Gemeenten 

Beste Lezer,

Wat was het een fantastische dag op 18 mei j.l.! Een zonovergoten feestdag in de Efteling met meer dan 200 bestuurders uit bijna alle Brabantse Gemeenten! Mede dankzij uw aanwezigheid! Het was heel fijn om iedereen weer te zien en te spreken!

Uiteraard geven we u een korte terugblik op deze feestdag en hopen dat u zich aanmeldt als AB lid! Verder leest u de nieuwsbrieven van onze 4 regio's. U kunt zich aanmelden voor de participatiemiddag op 30 juni 2022, welke in samenwerking met de VBG wordt georganiseerd. Veder is de aanmeldingstermijn verlengd voor de kandidaatstelling VNG commissies, leest u het Magazine Landbouw en Voedsel 2030 en attenderen wij u op de Zomerconferentie van Bindend Besturen in Brabant.

 Veel leesplezier!
Dagelijks Bestuur VBG
Bekijk email in je browser | VBG Nieuwsbrief | VerenigingBrabantseGemeenten.nl
Agenda VBG

Heeft u agendapunten voor het Dagelijks Bestuur of Algemene Bestuur van de VBG? Mail ze naar contactpersoon@verenigingbrabantsegemeenten.nl

14 sept 2022    Vergadering DB 14:00 - 15:30 uur fysiek Oisterwijk
05 okt 2022      Vergadering AB 14:00 - 15:30 uur fysiek, locatie volgt nog

Vervolg : Agenda 2022

Volg ons via LinkedIn 


Gezocht: AB leden voor de VBG

Bent u geïnteresseerd om ons Algemeen Bestuur te versterken? Dan nodigen wij u uit om te reageren. Op onze website (en linkedIn pagina) kunt u zien wat wij voor alle gemeenten in Brabant doen. U kunt een mail sturen naar contactpersoon@verenigingbrabantsegemeenten.nl.


Naar de website VBG
Naar de LinkedIn pagina


Schriftelijke ALV 

Via de mail bent u geïnformeerd over de ALV, die wij dit jaar schriftelijk afdoen. Wij vragen u vriendelijk om de stukken te agenderen voor uw college en ontvangen graag uw reactie hierop, uiterlijk 24 juni 2022.


Jubileum in de Efteling!

Wat was het een supermooie feestdag!
 
Om u nog even na te laten genieten van onze feestdag, hierbij een impressie. Het was heerlijk om u allen te zien en te spreken. Dank dat u er was!


Lees meer

EERSTE BRABANTSE PARTICIPATIEMIDDAG VOOR OVERHEIDSPROFES-SIONALS OP 30-6

Uitwisselen van ervaringen, vraagstukken en inspirerende voorbeelden rondom participatie. Dat is de opzet van de eerste Brabantse Participatiemiddag voor professionals van Brabantse gemeenten, provincie en waterschappen op donderdag 30 juni, een initiatief van VBG en provincie Noord-Brabant. Meld u aan!


Lees verder

Magazine Landbouw en Voedsel 2030


De mooie verhalen in Brabant liggen voor het oprapen. In iedere schakel van de keten bevinden zich inspirerende en innovatieve bedrijven. Een aantal van die verhalen zijn terug te vinden in een digitaal Magazine.

Lees meer


Vlaggen van Brabant


De vlag van Gemeente Bergeijk is op 25 september 1997 vastgesteld als de gemeentelijke vlag van de Noord-Brabantse gemeente Bergeijk (tot 25 september 1998 officieel Bergeyk), na samenvoeging van de voormalige gemeente met Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven.

Aan de hijszijde boven blauw met een witte lelie, onder geel met een rode lelie, in de vlucht vier banen in wit, blauw, geel en rood; op de scheiding van broeking en vlucht een lelie op de scheiding van de blauwe en de gele baan, van het een in het ander gekleurd; de lelies met een hoogte van 1/3 van de vlaghoogte.

Openstelling vacatures in Bestuur en Commissies VNG


De aanmeldingstermijn voor uw kandidaatstelling voor 226 vacatures in het bestuur, 9 adviescommissies en 2 colleges is verlengd tot 1 juli a.s. De VBG is benieuwd wie zich aanmeldt! Laat u het ons weten? Lees meer

De VNG heeft een startpagina gemaakt voor nieuwe en ervaren raadsleden en bestuurders: https://vng.nl/artikelen/startpagina-raadsleden-en-bestuurders

BBB Zomerconferentie

Op donderdag 30 juni wordt de zomerconferentie gehouden van Bindend Besturen in Brabant. 
Ondanks de beloftes van de Omgevingswet neemt juridisering van omgevingsbesluitvorming eerder toe dan af. Hoe om te gaan met juridisering? Oftewel: hoe komen we tot effectieve en legitieme omgevingsbesluiten? 


Lees verder
Nieuwsbrieven

Brabants Landschap 90 jaar!
Nieuwsbrief

Regio Noord Oost Brabant:
RNOB mei 2022 

Regio West Brabant:
RWB actueel nieuws

Regio Hart van Brabant:
Regio hart van Brabant actueel nieuws

Regio Zuid Oost Brabant:
Metropool Regio Eindhoven

 

Heeft u iets te melden voor de 56 gemeenten in de provincie Brabant? Laat het ons weten! Wij plaatsen het graag in onze maandelijkse nieuwsbrief. Stuur uw bijdrage met foto naar contactpersoon@verenigingbrabantsegemeenten.nl

 
Copyright © 2022 Vereniging Brabantse Gemeenten, All rights reserved.

Veranderen hoe je deze emails ontvangt?
Het is mogelijk je voorkeuren te wijzigen of jezelf uit te schrijven voor de nieuwsbrief.
Email Marketing Powered by Mailchimp

Website VBG | Twitter VBG