Copy
View this email in your browser
CONSELL PER AL CAP DE SETMANA
4-6 de desembre 2020

TIP FOR THE WEEKEND
4th-6th December 2020
 
(English follows Catalan)
Bon dia! 

Per a aquest cap de setmana us fem tres propostes diferents: una ruta per tres biblioteques singulars de Barcelona; una visita al recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau, el recinte modernista més gran del món, al preu excepcional de 5 euros; i una visita a Sant Cugat del Vallès, el municipi que hi ha a l'altre costat del Tibidabo, a només vint minuts de Barcelona! I, per descomptat, com que aquest diumenge és el primer diumenge del mes de desembre, recordeu que podeu visitar de franc diversos museus de Barcelona, com per exemple el Museu Picasso, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu d'Història de Barcelona, el Museu Fredric Marès, el Museu Marítim o el Centre Cultural El Born, entre d'altres.  
 
Passeu-vos-bé, divertiu-vos, i apreneu! Bon cap de setmana a tots!
 
Consell número 1

VISITA TRES DE LES BIBLIOTEQUES MÉS SINGULARS DE BARCELONA!
Per a aquesta setmana et proposem que facis un cop d'ull a tres biblioteques ben especials de Barcelona: la Biblioteca nacional de Catalunya, la Biblioteca Francesca Bonnemaison, i la Biblioteca Arús! L'únic problema si vols visitar-les dissabte és que les dues primeres sí que estan obertes al matí, però l'última no obre els caps de setmana, només entre setmana (pots veure'n els horaris més avall).

En primer lloc, et recomanem que comencis el recorregut entrant a la Biblioteca de Catalunya, que com a biblioteca nacional de Catalunya té una un fons bibliogràfic de prop de quatre milions de documents en diversos suports (llibres, revistes, diaris, manuscrits, gravats, mapes, partitures, enregistraments sonors i audiovisuals, CD-ROM...) i des de 1981 conserva una còpia de tot el que s'edita o es pùblica a Catalunya. Tot i que no podràs accedir a l'interior de la zona de lectura (cal tenir un carnet especial, que només es dóna als investigadors que estan fent una recerca determinada), sí que podràs accedir a l'edifici gòtic del segle XV que acull la Biblioteca, i que va acollir, des de 1401 fins a 1926, l'Hospital de la Santa Creu, el principal hospital de Barcelona durant cinc segles. I on es va traslladar després aquest hospital? Doncs a l'Hospital de Sant Pau, que t'aconsellem de visitar gratuïtament diumenge (consulta el consell número 2, més avall). Contempla també el pati interior que dóna accés a la Biblioteca, i et recomanem que surtis del recinte per la porta de la banda de dalt, on veuràs que hi ha l'Institut d'Estudis Catalans, l'acadèmia de la llengua catalana, que ocupa l'antiga casa de convalescència de l'Hospital.

Biblioteca de Catalunya. Carrer de l'Hospital, 56. 08001 Barcelona
Horaris d'obertura: de dilluns a divendres de 10.00 h a 14.00 i de 15.00 a 19.00 hores, i el primer i el tercer dissabte de cada mes de 10.00 h a 14.00 hores.
Metro: Liceu (L3)


A continuació et proposem que tot travessant el barri gòtic vagis fins a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, que va ser creada l'any 1909 per Francesca Bonnemaison amb el nom de Biblioteca Popular de la Dona i va ser la primera biblioteca pública femenina d'Europa, gairebé vint anys abans que altres projectes similars, com ara la Fawcett Library, de Londres. Actualment la Biblioteca Francesca Bonnemaison forma part de Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. Francesca Bonnemaison va néixer l’any 1872 i va ser criada en l'esperit de la Renaixença; a més, va cursar estudis d'art i idiomes; és per això que Bonnemaison, inspirada en la tasca de les introductores del feminisme reformista i gràcies als nous contactes establerts i a les seves dots socials, va poder tirar endavant l'ambiciós pla de crear una biblioteca per a dones.

Biblioteca Francesca Bonnemaison. Carrer de Sant Pere Més Baix, 7. 08003 Barcelona
Horaris d'obertura: de dimarts a divendres de 9.30 a 14.00 hores; dilluns, dimarts, dijous i divendres de 16.00 a 20.30 hores; dimecres de 9.30 h a 20.30 hores i dissabtes de 10.00 h a 14.00 hores.
Metro: Jaume I (L4)

I, finalment, et suggerim t'arribis fins a la Biblioteca Pública Arús, situada al passeig Sant Joan, 26 (atenció, però, perquè com t'hem dit més amunt aquesta biblioteca no obre els dissabtes)La Biblioteca Arús es va inaugurar el 24 de març de 1895 com a biblioteca pública adreçada al poble treballador de Barcelona. Actualment està especialitzada en història social i cultura del segle XIX i inicis del XX, amb col·leccions destacades sobre el moviment obrer, l'anarquisme i la francmaçoneria. La Biblioteca és d'accés públic, tot i que per la singularitat del seu fons, va especialment adreçada als investigadors o persones interessades en la cultura i la societat del segle XIX i principis del XX, així com als estudiants universitaris. El fet que la Biblioteca es tanqués al públic l'any 1939, al final de la guerra de 1936-1939, i que no tornés a obrir fins a l'any 1967 va permetre que es deslliurés de les purgues purificadores de la dictadura i que el seu fons hagi arribat als nostres dies gairebé intacte.

Aquesta biblioteca va ser fundada per Rossend Arús amb l'objectiu de crear una biblioteca pública perquè els treballadors poguessin il·lustrar-se, i va ser una de les primeres biblioteques públiques de la ciutat i d'accés universal. Quan entris a l’edifici, a dalt de l’escala principal podràs veure una rèplica de l’estàtua de la Llibertat de Nova York a petita escala; és la quarta que existeix al món i fa 122 anys que és allà, a la biblioteca! La Biblioteca Arús manté una estreta relació amb la francmaçoneria; de fet, el seu fundador va pertànyer a una lògia, i els llibres sobre aquesta temàtica solen presentar-se a la sala d'exposicions de la Biblioteca. En aquesta biblioteca també es pot visitar la col·lecció privada sobre Sherlock Holmes més important de l'estat espanyol i una de les deu més importants del món.

Biblioteca pública Arús. Passeig de Sant Joan, 26. 08010 Barcelona
Horaris d'obertura: dilluns, dimecres i divendres de 10.00 a 15.00 h; dimarts i dijous de 16.00 a 21.00 h.
Metro: Arc de Triomf (L1)

Podeu veure aquí la ruta que us proposem
Consell número 2

VISITA EL RECINTE MODERNISTA DE L'HOSPITAL DE SANT PAU, EL RECINTE MODERNISTA MÉS GRAN DEL MÓN, PER TAN SOLS 5 EUROS!
El recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau només es pot visitar gratuïtament el dia de Sant Jordi (23 d'abril), la Nit dels Museus i el dia de la Mercè (24 de setembre), i normalment la visita lliure comprada per Internet, amb un 30% de descompte, costa 10,50 euros. Des del dimarts 1 de desembre i fins a les festes de Nadal, però, s'han posat a la venda 10.000 entrades al preu de 5 euros, i a benefici de la recerca sobre la covid-19! Cal comprar l'entrada per Internet i triar el dia i l'hora en què faràs la teva visita, fins a finals del 2021!

Aquesta és doncs una bona oportunitat per visitar l’antic Hospital de Sant Pau, el conjunt modernista més gran del món; una ciutat dins la ciutat, que és també l’obra més important de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, autor d'altres edificis tan emblemàtics com el Palau de la Música, la Casa Lleó Morera o la Casa Fuster, entre d'altres. Declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1997 per la seva singularitat i bellesa artística, el recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau segur que no et deixarà indiferent!

Una mica d’història (segles XV-XIX)
A començament del segle xv es va construir a Barcelona l’Hospital de la Santa Creu, que va substituir els sis petits hospitals que hi havia fins aleshores a la ciutat i que es considera un dels grans hospitals més antics d’Europa. L’Hospital de la Santa Creu, que estava situat en l’imponent edifici gòtic on actualment hi ha la Biblioteca de Catalunya, es va començar a construir l’any 1401 i es va finalitzar l’any 1450, i va ser durant més de cinc segles el gran hospital de la ciutat de Barcelona. Aquest hospital va fer una gran contribució a l’evolució de la medicina –va impulsar, per exemple, la creació del Reial Col·legi de Cirurgia, llavor de la futura Facultat de Medicina– i, a partir del segle XIX, a més, va acollir una important activitat docent i científica, que el va convertir en un centre hospitalari de primer ordre a Europa. Després de cinc segles d’activitat ininterrompuda, però, l’edifici que acollia aquest hospital no podia donar ja una resposta adequada a les necessitats hospitalàries de la ciutat de Barcelona, que havia crescut molt, ni tampoc als constants avenços de la medicina. Calia, doncs, construir un nou i gran hospital per a la ciutat de Barcelona.
 
La construcció de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (1901-1930)
Quan es va començar a plantejar la necessitat de construir un nou hospital, a Barcelona tot just s’havien enderrocat les muralles medievals i s’estava construint l’Eixample. El nou Hospital de la Santa Creu i Sant Pau –conegut popularment com a Hospital de Sant Pau– es va poder construir gràcies als diners que hi va aportar el mecenes Pau Gil, que va posar com a condició que s’havia d’erigir sota l’advocació de sant Pau –d’aquí, per tant, que el nom del nou hospital fos Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. L’obra es va encarregar a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner (1850-1923), gran figura del Modernisme català, que per fer el nou hospital es va inspirar en els hospitals més moderns d’Europa. Les obres de construcció del nou hospital es van iniciar l’any 1901 i van finalitzar l’any 1930, en aquesta darrera etapa dirigides per Pere Domènech, fill de Lluís Domènech i Montaner, que havia mort pocs anys abans. Partint de les idees higienistes, l’arquitecte va dissenyar un hospital organitzat en diferents pavellons aïllats, envoltats de jardins i connectats entre si per una trama de túnels subterranis. Dels 48 edificis que figuraven en el projecte inicial, però, finalment només se’n van construir 27. El projecte del nou hospital s’estructura al voltant de dos eixos, un de vertical i un altre d’horitzonal, que conformen una creu, emblema de l’antic hospital. L’any 1902 es van començar a construir els primers dotze edificis del conjunt seguint una trama urbanística diferent de la de l’Eixample. Cada edifici estava destinat a una especialitat diferent. La il·luminació, la bona ventilació i la decoració de les estances van fer de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau un espai únic al món, amb un nou model hospitalari que introduïa la importància dels espais oberts i del sol en el tractament dels pacients. Per tot això, l’Hospital de Sant Pau va ser declarat l’any 1997 Patrimoni Mundial per la UNESCO.
 
La visita al recinte modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
L’any 2009 l’activitat sanitària de l’Hospital es va traslladar a un nou edifici, més modern i funcional com a hospital del segle XXI, que es va construir a la part alta del mateix recinte hospitalari. Va ser aleshores quan la part modernista de l’Hospital es va començar a rehabilitar de manera rigorosa i fidel per tal de recuperar-ne l’aspecte original. Durant la teva visita al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau podràs visitar els diversos espais i pavellons que s'han anat restaurant i també podràs recórrer els jardins i contemplar totes les edificacions i els seus elements exteriors més destacats. Per tal que puguis aprofitar millor la visita hem elaborat aquest breu vocabulari bàsic de termes sobre arquitectura i modernisme.
 
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167, 08025 Barcelona
Horari: de dimarts a divendres de 10.00 a 14.30; dissabtes, diumenges i festius de 10.00 a 17.00 hores
Metro: Sant Pau – Dos de Maig (L5) [sortida: Cartagena]) (com arribar-hi)
Consell número 3

DESCOBREIX SANT CUGAT, LA CIUTAT VEÏNA DE BARCELONA QUE T'ESPERA A L'ALTRE COSTAT DEL TIBIDABO!
Aprofitant que la restricció de no poder sortir de Barcelona no s'aplica de dilluns a dijous, i tenint en compte a més que dimarts vinent, 8 de desembre, és festiu, et proposem per primer cop en el marc dels nostres consells per al cap de setmana que surtis de Barcelona però no pas per anar gaire lluny sinó per visitar la ciutat veïna de Sant Cugat del Vallès!

Sant Cugat del Vallès és un municipi situat a l'altre costat del Tibidabo, al vessant nord-occidental de la serra de Collserola. En els últims anys ha crescut molt, tant a causa de la seva alta taxa de natalitat com per l'arribada de nous habitants, sobretot procedents de Barcelona, i actualment supera ja els 90.000 habitants. El seu monument més important i conegut és el monestir de Sant Cugat, antiga abadia benedictina construïda entre els segles IX i XIV que destaca pel seu impressionant claustre i per la seva rosassa i que va ser durant molt de temps el monestir més important de tot el comtat de Barcelona. L'edifici va ser declarat Bé cultural d'interès nacional, l'any 1931.

Sant Cugat és una ciutat amb una elevada qualitat de vida, amb un alt nivell de renda (de fet, estadísticament és la ciutat amb el nivell de renda més alt de Catalunya), amb nombrosos parcs i equipaments i amb una gran extensió de bosc dins el terme municipal. El parc més gran de Sant Cugat és el parc Central, que té més de 70.000 metres quadrats i ofereix un bonic entorn per passejar-hi. A més, Sant Cugat també acull el club de golf en actiu més antic de Catalunya, que va ser fundat l'any 1914 com a successor del Barcelona Golf Club de Pedralbes (fundat el 1912), i està situat a tocar mateix del centre de la ciutat. Ah! I a Sant Cugat també hi trobareu l'únic museu d'Europa dedicat a l'actriu nord-americana Marlyn Monroe i l'únic mercat permanent d'antiquaris i brocanters de Catalunya (obert de dimarts a diumenge, entrada gratuïta de dimarts a dissabte i els diumenges excepte d'11.00 a 14.00 h, en què cal pagar 2 euros)

Si et ve de gust passejar pels carrers de vianants del centre de Sant Cugat per descobrir aquesta tranquil·la ciutat, que sembla però més aviat un poble que no pas una ciutat, ho tens molt fàcil! Amb un bitllet d'1 zona i en només 25 minuts de trajecte pots viatjar des de Plaça Catalunya fins al centre de Sant Cugat amb els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Pots veure aquí el recorregut 1) que et proposem de fer: estació - centre
Pots veure aquí el recorregut 2) que et proposem de fer: centre - parc central - estació

Punt d'inici: estació de Plaça Catalunya dels Ferrocarrils de la Generalitat
Bitllet: 1 zona
Trens: qualsevol tren S1 (amb destinació a Sabadell) i S2 (amb destinació a Terrassa)
Punt d'arribada: estació de Sant Cugat
Horari d'obertura de l'església del monestir (entrada gratuïta): de 9.00 a 13.00 i de 18.00 a 20.00 hores
Horari d'obertura del claustre i del museu del monestir (entrada gratuïta): de 10.30 a 14.30 hores

 

La cançó de la setmana
"Desembre", de Les Montses
"Si tothom calla", de Gertrudis
Bon dia! 

For this weekend we suggest you three different proposals: a route through three unique libraries in Barcelona; a visit to the modernist site of the Hospital de Sant Pau, the largest modernist site in the world, at the exceptional price of 5 euros; and a visit to Sant Cugat del Vallès, the town on the other side of Tibidabo, just twenty minutes from Barcelona! And, of course, as this Sunday is the first Sunday in December, remember that you can visit several museums in Barcelona for free, such as the Picasso Museum, the Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), the Museum of History of Barcelona, the Frederic Marès Museum, the Maritime Museum or El Born Centre Cultural, among others.

Enjoy, have fun, and learn! Have a nice weekend!
Tip number 1

VISIT THREE OF THE MOST SINGULAR LIBRARIES IN BARCELONA!
For this week, we suggest you take a look at three very special libraries in Barcelona: the National Library of Catalonia, the Francesca Bonnemaison Library, and the Arús Library! The only problem if you want to visit them on Saturday is that the first two are open in the morning, but the last one is not open on weekends, only on weekdays (you can see the schedules below).

First of all, we recommend that you start the tour by entering the Biblioteca de Catalunya, the National Library of Catalonia, which as national library of Catalonia has a bibliographic collection of nearly four million documents in varios supports (books, magazines, newspapers, manuscripts, scores, sound and audiovisual recordings, CD-ROMs...) and sicne 1981 keeps a copy of everything that is published in Catalonia. Although you will not be able to access the interior of the reading area (you must have a special card, which is only given to researchers who are doing a specific search), you will be able to access the 15th century Gothic building that houses the Library and which from 1401 to 1926 housed the Hospital de la Santa Creu, the main hospital in Barcelona for five centuries. And where did this hospital then move? To the Hospital de Sant Pau, which we advise you to visit for free on Sunday (see advice number 2, below). Have also a look at the inner courtyard that gives access to the Library, and we recommend that you leave the premises through the door at the top part, where you will see that there is the Institut d'Estudis Catalans, the Catalan language academy, which occupies the old convalescent home of the Hospital.

Biblioteca de Catalunya. Carrer de l'Hospital, 56. 08001 Barcelona
Opening hours: Monday to Friday from 10.00 a.m. to 2.00 p.m. and from 3.00 p.m. to 7.00 p.m., and on the first and thirdh Saturday in the month from 10.00 a.m. to 2.00 p.m.
Metro: Liceu (L3)


Next we suggest that you cross the Gothic Quarter to the Francesca Bonnemaison Library (Biblioteca Francesca Bonnemaison), which was created in 1909 by Francesca Bonnemaison under the name of the Women's Popular Library and was the first women's public library in Europe, almost twenty years earlier than other similar projects, such as the Fawcett Library in London. The Francesca Bonnemaison Library is currently part of the Francesca Bonnemaison Women's Culture Centre. Francesca Bonnemaison was born in 1872 and was raised in the spirit of the Renaissance; in addition, she studied art and languages; that is why Bonnemaison, inspired by the work of the introducers of reformist feminism and thanks to the new contacts established and her social talents, was able to carry out the ambitious plan to create a library for women.


Biblioteca Francesca Bonnemaison. Carrer de Sant Pere Més Baix, 7. 08003 Barcelona
Opening hours: Tuesday to Friday from 9.30 a.m. to 2.00 p.m.; Monday, Tuesday, Thursday and Friday from 4.00 p.m. to 8.30 p.m.; Wednesday from 9.30 a.m. to 8.30 p.m. and Saturdays from 10.00 a.m. to 2.00 p.m.
Metro: Jaume I (L4)


And, finally, we suggest you get to the Arús Public Library, located at Passeig Sant Joan, 26 (be careful, however, because as we told you above this library does not open on Saturdays). The Arús Library was inaugurated on March 24, 1895 as a public library for the working people of Barcelona. It currently specializes in 19th-century and early 20th-century social and cultural history, with outstanding collections on the labour movement, anarchism, and Freemasonry. The Library is open to the public, although due to the uniqueness of its collection, it is especially aimed at researchers or people interested in the culture and society of the 19th and early 20th centuries, as well as university students. The fact that the Library was closed to the public in 1939, at the end of the 1936-1939 war, and did not reopen until 1967 allowed it to be freed from the purifying purges of the dictatorship and that its bibliographic collection has come to our days almost intact.

This library was founded by Rossend Arús with the aim of creating a public library so that workers could enlighten themselves, and was one of the first public and universally accessible public libraries in the city. As you enter the building, at the top of the main staircase you can see a small-scale replica of the New York Statue of Liberty; it is the fourth that exists in the world and has been there, in the library for 122 years! The Arús Library maintains a close relationship with freemasonry; in fact, its founder belonged to a lodge, and books on this subject are usually presented in the Library's exhibition hall. In this library you can also visit the most important private collection on Sherlock Holmes in Spain and one of the ten most important in the world.

Biblioteca pública Arús. Passeig de Sant Joan, 26. 08010 Barcelona
Opening hours: Monday, Wednesday and Friday from 10.00 a.m. to 3.00 p.m.; Tuesday and Thursday from 4.00 p.m. to 9.00 p.m.
Metro: Arc de Triomf (L1)

You can check here to route we suggest you to follow
Tip number 2

VISIT THE MODERNIST SETTING OF SANT PAU HOSPITAL, THE LARGEST MODERNIST SETTING IN THE WORLD, FOR JUST 5 EUROS!
The modernist setting of the Hospital de Sant Pau can only be visited for free on Sant Jordi's Day (23rd of April), on the Night of the Museums and on La Mercè day (24th of September), and normally the free visit costs 10.50 euros if you buy the ticket online, including a 30% off. However, since Tuesday the 1st of December and until Chirstmas holidays 10,000 tickets are for sale online at the price of 5 euros, and at the benefit of research against covid. Tickets must be bought on the Internet and you must choose the day and time in which you will visit the place, within year 2021.

This is then therefore a good opportunity for you to visit the old Hospital de Sant Pau, the largest modernist complex in the world; a city within the city, which is also the most important work by the modernist architect Lluís Domènech i Montaner, author of other such emblematic buildings as Palau de la Música, Casa Lleó Morera or Casa Fuster, among others. Declared a World Heritage Site by UNESCO in 1997 for its uniqueness and artistic beauty, the modernist site of the Hospital de Sant Pau will surely not leave you indifferent!

A little history (15th to 19th centuries)
At the beginning of the 15th century the Hospital de la Santa Creu [Holy Cross Hospital] was built in Barcelona. This hospital, which replaced the six smaller hospitals that existed until that time in the city, is considered one of the oldest great hospitals in Europe. The building works of the Hospital de la Santa Creu, which was located in the impressive gothic building where today the Biblioteca de Catalunya, the national library of Catalonia, is located, began in 1401 and ended in 1450. The Hospital de la Santa Creu was the large hospital of the city of Barcelona for more than five centuries. It made a great contribution to the development of medicine –it drove, for instance, the creation of the Royal Academy of Surgery, seed of the future Faculty of Medicine– and from the 19th century, moreover, hosted a major scientific and educational activity, with which the hospital became a first class hospital in Europe. After five centuries of uninterrupted activity, however, the building that housed the hospital was neither suitable anymore to the hospital needs of Barcelona, which had grown a lot, nor to the constant advances in medicine. It was therefore necessary to build a new large hospital in the city of Barcelona.

The construction of the Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (1901-1930)
When the need to build a new hospital in Barcelona was first considered, Barcelona had just demolished its medieval walls and the new Eixample was being built. The new Hospital de la Santa Creu i Sant Pau –popularly know just as Hospital de Sant Pau– could be built thanks to the funds given by patron Pau Gil, who gave these funds with the condition that the new hospital was erected under the patronage of Sant Pau (saint Paul) –hence, the name of the new hospital was Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. The work was commissioned to the architect Lluís Domènech i Montaner (1850-1923), a great figure of Catalan Modernism, who inspired himself in the most modern hospitals across Europe. The building works of the new hospital began in 1901 and ended in 1930, directed, in their final stage, by Pere Domènech, son of Lluís Domènech i Montaner, who had died some years earlier. Based on the hygienist ideas, the architect designed a hospital organized in different isolated pavilions, surrounded by gardens and interconnected by a network of underground tunnels. Of the 48 buildings included in the initial project, however, eventually only 27 were built. The new hospital project is structured around two axes, a vertical one and a horizontal one, which form a cross –that was the emblem of the old hospital. The works to build the first twelve buildings began in 1902, following a pattern different from the one which was being used to build the Eixample. Each building was allocated to a different specialty. Proper lighting, a good ventilation and a fine decoration of the rooms made the Hospital de Sant Pau unique in the world, with a new hospital care approach that introduced the importance of open spaces and sun treatment for patients. For all these reasons, in 1997 the Hospital de Sant Pau was declared World Heritage by UNESCO.
 
The visit to the modernist site of the Hospital de Sant Pau
In 2009 the activity of the Hospital was moved to a new building, more modern and functional as a 21st-century hospital, which was built in the highest part of the hospital premises. It was then when the modernist area of the Hospital began to be rigorously and faithfully restored, so as to give it its original appearance back. During your visit to the modernist site of the Hospital de Sant Pau, you will be able to visit the various spaces and pavilions that have been restored and you will also be able to tour the gardens and contemplate all the buildings and their most outstanding exterior elements. For you to make the most of this tour, please find attached a brief basic vocabulary of terms on architecture and modernism that we have prepared for you.
 
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167, 08025 Barcelona
Opening hours: Tuesday to Friday, from 10.00 a.m. to 2.30 p.m.; Saturday, Sunday and bank holidays, from 10.00 a.m. to 5.00 p.m.
Metro: Sant Pau – Dos de Maig (L5) [exit: Cartagena]) (how to get there)
Tip number 3

DISCOVER SANT CUGAT, THE NEIGHBOURING CITY OF BARCELONA WAITING FOR YOU ON THE OTHER SIDE OF TIBIDABO!
Taking advantage of the fact that the restriction of not being able to leave Barcelona does not apply from Monday to Thursday, and taking into account that next Tuesday, the 8th of December, is a holiday, we propose for the first time in the framework of our tips for the weekend this week that you leave Barcelona, but not to go very far but to visit the neighbouring city of Sant Cugat del Vallès!

Sant Cugat del Vallès is a municipality located on the other side of the Tibidabo, on the north-western slope of the Collserola mountain range. It has grown a lot in recent years, both due to its high birth rate and the arrival of new inhabitants, especially from Barcelona, ​​and currently exceeds 90,000 inhabitants. Its most important and well-known monument is the monastery of Sant Cugat, an ancient Benedictine abbey built between the ninth and fourteenth centuries that stands out for its impressive cloister and rose window and was for a long time the most important monastery in the whole county of Barcelona. The building was declared a Cultural Asset of National Interest in 1931.

Sant Cugat is a city with a high quality of life, with a high level of income (in fact, statistically it's the city with the highest level of income in Catalonia), with numerous parks and facilities and a large forest area within the municipality. The largest park in Sant Cugat is the Parc Central, which has more than 70,000 square meters and offers a beautiful environment for walking. In addition, Sant Cugat is also home to the oldest active golf club in Catalonia, which was founded in 1914 as the successor to the Barcelona Golf Club of Pedralbes (founded in 1912), and is located right next to the city centre. Ah! And in Sant Cugat you will also find the only museum in Europe dedicated to the American actress Marlyn Monroe and the only permanent antiques and flea market in Catalonia (open from Tuesday to Sunday, free entry from Tuesday to Saturday and on Sundays except from 11.00 a.m. to 2.00 p.m., when you have to pay 2 euros).

If you feel like walking through the pedestrian streets of the centre of Sant Cugat to discover this quiet city, which looks more like a town than like a city, you have it very easy! With a 1-zone ticket and in just 25 minutes you can travel from Plaça Catalunya to the centre of Sant Cugat with the Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya metro trains.

You can see here the route 1) we suggest yoiu to follow: train station - centre
You can see here the route 2) we suggest you to follow: centre - Parc Central - station

Starting point: Plaça Catalunya station for the Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Ticket: 1 zone
Trains: any S1 train (bound to Sabadell) and S2 train (bound to Terrassa)
Arrival point: Sant Cugat station
Opening hours of the monastery church (free entrance): 9.00 a.m. to 1.00 p.m. and 6.00 p.m. to 8.00 p.m.
Opening hours of the monastery's Cloister and museum (free entrance): 10.30 a.m. to 2.30 p.m.

The song of the week
"Desembre", by Les Montses
"Si tothom calla", by Gertrudis
Voluntariat Lingüístic
UNIVERSITAT POMPEU FABRA

voluntariat.linguistic@upf.edu


You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Voluntariat Lingüístic de la UPF · Plaça de la Mercè, 12 · 08002 Barcelona, Catalonia · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp