Copy
GENT, 5 maart 2020 - Vervolgopleiding ‘Hallo, is dit discriminatie?’: gratis workshop ’Oefenen met SOLO-acteur’
Word je als medewerker van een lokaal bestuur soms geconfronteerd met racisme, discriminerende vragen of uitspraken? Nam je reeds deel aan onze opleiding ‘Hallo, is dit discriminatie? - Hoe omgaan met discriminatie op de werkvloer?’?  Dan nodigt Diverscity je nu graag uit om deel te nemen aan een gratis workshop ’Oefenen met SOLO-acteur’, aangeboden door Klein Barnum.

Deze format is een no-nonsense oefensessie onder leiding van een ervaren trainingsacteur en benadert de praktijk van jouw dagelijkse werkomgeving ‘as close as you can get’. Je kan aan de slag om meer inzicht te krijgen in je verbale en non-verbale communicatie. Wij zien volgende ingrediënten als een meerwaarde voor deze oefensessies:
 • Oefenen met eigen cases
 • Realistisch en geloofwaardig tegenspel door een ervaren trainingsacteur
 • Waardevolle en constructieve feedback van trainingsacteur en andere deelnemers
 • Gestructureerd d.m.v. een HANDIGE SET INFOFICHES met technieken en modellen, afgestemd op de noden van elk van de deelnemers
 • Leerpunten gericht op praktische bruikbaarheid
Schrijf je in voor één van de twee gratis sessies op 5 maart in Gent! 
Een sessie van 3u30 biedt plaats aan 5 deelnemers. Deze beperkte groep garandeert een ongedwongen sfeer, de korte duur van de sessie zorgt voor punch. 
Meer info & inschrijvingen!
De integriteitscoördinator:
lees hier het artikel uit Lokaal en bekijk ons opleidingsaanbod!
Omdat gemeenten een belasting- en machtsmonopolie hebben, moeten ze hun bestuurders en hun medewerkers beschermen tegen mogelijke misstappen. Een integriteitscoördinator helpt daarbij.

Lokaal sprak met Mare Faber, die werkzaam is als integriteitscoördinator ad interim in Nederland, en met Kristof Cazaerck en Joke Smet die de weg naar meer integriteitsdenken voorbereiden in respectievelijk Gent en Sint-Niklaas. Lees hier het artikel over deze boeiende functie!
 
Zelf aan de slag met deze morele oordeelsvorming?
 • Kom proeven van onze dilemmatrainingen of trainingen in morele oordeelsvorming. Diverscity voorziet zowel een open aanbod als in-house opleidingen op maat van jouw bestuur. Meer informatie vind je op onze website.
 • Je kan je ook aansluiten bij modules 5 en 6 van de opleiding tot integriteitscoördinator. Daarvoor kan je hier terecht.
Eerste ‘HRM-werktafel leiderschap’ in Oostkamp van start!
Nog enkele plaatsen vrij in Lievegem en Leuven.
Diverscity start in het voorjaar van 2020 met nieuwe werktafels rond het thema leiderschap.  Een heel belangrijk en impactrijk thema want in onze bewegende en veranderende organisaties steunt er veel op de leidinggevenden.

Een werktafel is een outputgerichte vorming van 4 dagen waar elk bestuur onder begeleiding aan zijn eigen traject/tools werkt. Er wordt heel wat input gegeven vanuit de externe begeleider maar ervaringsuitwisseling en kennisdeling staan centraal. De begeleiding is in handen van Ann Moreels.

Op 5 februari ging de eerste ‘HRM-werktafel leiderschap’ van start in Oostkamp. De komende weken schieten de overige HRM-werktafels doorheen Vlaanderen uit de startblokken. 
Er zijn nog enkele plaatsen vrij in Lievegem (start op 11 maart) en voor de extra HRM-werktafel in Leuven (start op 3 juni).
Meer info & inschrijvingen!
De Kinderopvangcaravan 2020 'schoolgaande kinderen':
nog enkele vrije plaatsen dit voorjaar!

Om je te inspireren reist onze Kinderopvangcaravan het hele land door. Het VVSG-Steunpunt Kinderopvang en Diverscity organiseren op 20 dagen gratis vorming in je eigen regio en buiten de openingsuren van de buitenschoolse kinderopvang.

Deze vorming is gericht op kinderbegeleiders tewerkgesteld in de kinderopvang van schoolgaande kinderen van 2,5 tot 12 jaar die wordt georganiseerd door een lokaal bestuur. Alle workshops duren drie uur. Als deelnemer kies je 1 workshop uit.

Voor de Kinderopvangcaravan 2020 'schoolgaande kinderen' zijn er dit voorjaar nog volgende beschikbare plaatsen:

 • Gent: 23 maart: vrije plaatsen in workshop 2 ‘Rewind - Fast Forward’, terugkijken op ‘sterk werk’ als basis voor persoonlijke groei
 • Hasselt: 27 maart: vrije plaatsen in workshop 3 'Vuurslangen en andere avontuurlijke beesten'
 • Torhout: 31 maart: nog vrije plaatsen in de drie workshops (1, 2 en 3): 'Boost je creativiteit!', 'Rewind – Fast Forward' & 'Vuurslangen en andere avontuurlijke beesten'
 • Affligem: 8 juni: nog vrije plaatsen in de drie workshops (1, 2 en 3): 'Boost je creativiteit!', 'Rewind – Fast Forward' & 'Vuurslangen en andere avontuurlijke beesten'
Deelname is GRATIS, inclusief koffie met versnaperingen en broodjeslunch.
Dit is mogelijk dankzij financiering uit het VIA4akkoord. 
Meer info & inschrijvingen!
GENT, 3 maart 2020: IN-Gent: ‘Qolourfied: inspiratie- en ontmoetingsdag’

Het Voortraject Hoger Onderwijs voor Anderstaligen bestaat 5 jaar en de Ambassadeurswerking 10 jaar. IN-Gent Integratie en inburgering vond het tijd om hun kennis en ervaring te bundelen in een inspiratiedag ‘Qolourfied - kleur succes in opleiding en werk’.

Op het programma staan onder meer inspiratietafels met getuigenissen van ambassadeurs-studenten & praktijkvoorbeelden over het verhogen en inzetten van kwalificaties bij volwassenen met migratieachtergrond in hoger onderwijs & gekwalificeerd werk.

Deze studiedag wordt georganiseerd door IN-Gent en vindt plaats op 3 maart in Gent.

Meer info & inschrijvingen!
MECHELEN, 20 maart 2020: CPS-studiedag:
De (on)zin van etnische diversiteit in de politieorganisatie

Op deze studiedag richt men zich op de vragen: waarom moeten we aandacht besteden aan etniciteit in de politieorganisatie, in het diversiteitsbeleid in het bijzonder? Wat is de rol  van politieambtenaren met een migratieachtergrond in de politieorganisatie? Het doel is onder meer een stem te geven aan politiemensen met een migratieachtergrond. Hoe ervaren zij de politie, het diversiteitsbeleid en wat is hun rol ten aanzien van minderheidsgemeenschappen? Verder gaan we na hoe we vorm zouden kunnen geven aan een diversiteitsbeleid, met het oog op creëren van een diversere of meer ‘gekleurde’ politieorganisatie.

In de namiddag worden een aantal workshops georganiseerd waarin er in kleinere groepen actief wordt gedebatteerd en nagedacht over mogelijke initiatieven voor de toekomst, met als doel: concrete projecten bedenken/ontwikkelen voor het diversiteitsbeleid van morgen, projecten die de etnische diversiteit in de politieorganisatie versterken. Vier beleidsdomeinen of thema’s komen aan bod: rekrutering en selectie; opleiding; diversiteitsbeleid en professioneel profileren.

Deze studiedag wordt georganiseerd door het Centre for Policing and Security (CPS) en vindt plaats op 20 maart in Mechelen.

Meer info & inschrijvingen!
Check de volledige kalender met al onze opleidingen en data op onze website!
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
Website Diverscity
Website Diverscity
LinkedIn Diverscity
LinkedIn Diverscity
Copyright © 2020 Diverscity, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp
De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
daar zetten wij als Diverscity graag mee onze schouders onder!