Copy
Diverscity wenst je een spetterend 2020!


Ontdek ons opleidingsaanbod voor 2020 op onze website en begin onmiddellijk aan je goeie voornemens! Maak van het personeel in je lokaal bestuur een sterk team!

www.diverscity.be/ondersteuning/opleidingen 

 


 

Check de volledige kalender met al onze opleidingen en data op onze website!
Projectoproepen LaboLokaal: combinatiejobs in de publieke zorg en buitenschoolse opvang - onderwijs

Lokale besturen hebben tal van vacatures openstaan binnen de publieke zorgdiensten (thuiszorg, woonzorg en kinderopvang). Om diverse redenen zijn deze functies niet altijd aantrekkelijk voor sollicitanten. 

Het concept van combinatiejobs, waarbij een medewerker twee functies opneemt binnen de publieke zorgdiensten (thuiszorg, woonzorg en kinderopvang) of een deeltijdse job als kinderbegleider buitenschoolse kinderopvang en als kinderverzorger kleuterklas combineert, kan een oplossing vormen.

Diverscity en VVSG lanceren twee nieuwe projectoproepen rond combinatiejobs in het kader van LaboLokaal. Elk deelnemend bestuur krijgt een financiële ondersteuning van €7000 uit de VIA-middelen. Samen met een externe expert en enkele collega-besturen kunnen de deelnemers werken rond dit thema via een lerend netwerk, individuele coaching en een digitaal platform.

Voor meer informatie over en inschrijvingen voor deze twee projectoproepen kan je hier terecht:

De deadline voor het indienen van de subsidieaanvraag is 20 januari 2020.

Meer info LaboLokaal
Nieuwe HRM-werktafels rond leiderschap
In het verleden startte VVSG met een werktafelreeks rond ‘evalueren en feedbacken’. Hier kwamen heel veel positieve reacties op, vooral omdat elke werktafelsessie voor elke deelnemer afgerond werd met een afgewerkt “eindproduct” (b.v. een feedbackformulier + handvaten rond feedbacken en evalueren).

Diverscity gaat graag op dit boeiende elan verder en start in het voorjaar van 2020 met nieuwe werktafels rond het thema leiderschap.  Een heel belangrijk en impactrijk thema want in onze bewegende en veranderende organisaties steunt er veel op de leidinggevenden. We organiseren deze werktafels in Lokeren, Oostkamp, Genk, Geel, Leuven en Lievegem. De begeleiding is in handen van Ann Moreels

Een werktafel is een outputgerichte vorming van 4 dagen waar elk bestuur onder begeleiding aan zijn eigen traject/tools werkt. Er wordt heel wat input gegeven vanuit de externe begeleider maar ervaringsuitwisseling en kennisdeling staan centraal. 

Voor meer info en praktische informatie rond de nieuwe HRM-werktafels Leiderschap verwijzen we graag naar onze website! 
 
Inschrijven + meer info!
Duik in de online cursus artificiële intelligentie van de VDAB!
Wist je dat artificiële intelligentie (AI) in veel meer zit dan je denkt?
Er bestaan bijvoorbeeld slimme vuilbakken die aan de afvalbedrijven doorgeven dat ze vol zitten. Zo weten de vuilnismannen in real time wanneer ze er naartoe moeten. Ze sparen onnodige werkuren uit en er is minder vervuiling en drukte in de stad.
 
Artificiële intelligentie (AI) zal de arbeidsmarkt veranderen. Sommige routinejobs worden overgenomen door ‘slimme’ machines of robots. Onderzoek wijst uit dat voor elke job die verdwijnt, er drie of vier nieuwe jobs in de plaats komen. Deze nieuwe jobs vragen ook om nieuwe competenties. Meer en meer zullen we in onze job onze menselijke kwaliteiten moeten inzetten. Want zo onderscheiden we ons van de ‘slimme’ machines.

Benieuwd wat AI precies inhoudt? Duik in de gratis interactieve cursus van de VDAB!
Waarom deze gratis cursus volgen?
In 4u tijd krijg je de basis van AI onder de knie.
Je weet wat de impact is van AI op jou en je werk.
Je bent klaar om in de toekomst met AI om te gaan.
Na de cursus krijg je een getuigschrift.

Deze cursus is het resultaat van een boeiende samenwerking tussen VDAB en verschillende partners, waaronder bedrijven en sectororganisaties.
Meer info en inschrijven!
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
Website Diverscity
Website Diverscity
LinkedIn Diverscity
LinkedIn Diverscity
Copyright © 2020 Diverscity, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp
De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
daar zetten wij als Diverscity graag mee onze schouders onder!