Copy
Geef discriminatie geen kans: “de non-discriminatiecode voor alle lokale besturen”, herwerkt!

De handleiding uit 2007 werd volledig herwerkt en bevat concrete tips rond: Hoe maak je werk van een non-discriminatiecode? Welke gegevens kan de code bevatten tot voorbeeldclausules.  Een handleiding die je bestuur op weg helpt bij het ontwikkelen van een non-discriminatiecode.

Download de handleiding!
Verkenningsronde innovatieve arbeidsorganisatie woonzorgcentra!
Wil je meer weten over innovatieve arbeidsorganisatie en nagaan of dat iets is voor jouw woonzorgcentrum?

Deze gratis verkenningsronde wordt georganiseerd door workitects in samenwerking met de Vlaamse Overheid. Tijdens de opleidingsreeks kan je kennismaken met innovatieve arbeidsorganisatie, meer bepaald voor woonzorgcentra. De drie opleidingsdagen gaan door tussen januari en juni 2020. Als deelnemer leer je wat IAO voor hen kan betekenen. Telkens komen de deelnemers samen bij een woonzorgcentrum (een starter of een gevorderde uit het project). Zo kunnen de deelnemers naast de theoretische inzichten, ook leren en zien hoe andere woonzorgcentra hun traject aanpakken.

Data per provincie:

  • Limburg: 15/1 - 2/3 - 25/5
  • West-Vlaanderen: 28/1 - 17/3 - 17/6
  • Oost-Vlaanderen: 16/1 - 4/3 - 26/5
  • Antwerpen: 23/1 - 11/3 - 4/6
  • Brabant/Brussel: 22/1 - 16/3 - 16/6
Meer info + inschrijven!
Nieuwe HRM-werktafels in 2020!
Nieuwe datum: gratis workshop over discriminatie met solo-acteur!
In het verleden startte VVSG met een werktafelreeks rond ‘evalueren en feedbacken’. Hier kwamen heel veel positieve reacties op, vooral omdat elke werktafelsessie voor elke deelnemer afgerond werd met een afgewerkt “eindproduct” (b.v. een feedbackformulier + handvaten rond feedbacken en evalueren).

Diverscity gaat graag op dit boeiende élan verder, en start in het voorjaar van 2020 met nieuwe werktafels, rond het thema leiderschap.  Een heel belangrijk en impactrijk thema, want in onze bewegende en veranderende organisaties steunt er veel op de leidinggevenden. We organiseren deze werktafels in Lokeren, Oostkamp, Genk, Geel, Leuven en Lievegem. De begeleiding is in handen van Ann Moreels

Een werktafel is een outputgerichte vorming van 4 dagen, waar elk bestuur onder begeleiding aan zijn eigen traject/tools werkt. Er wordt heel wat input gegeven vanuit de externe begeleider, maar ervaringsuitwisseling en kennisdeling staan centraal. 

Voor meer info en praktische informatie rond de nieuwe HRM-werktafels Leiderschap verwijzen we graag naar onze website! 
 

In deze unieke workshop laten we jou in een veilige omgeving, met slechts 5 deelnemers, gedurende een halve dag te oefenen in ‘real life cases’ die te maken hebben met discriminatie. Een soloacteur staat ons hierin bij.
  
We onderzoeken wat de effecten zijn van onze aanpak, we bespreken de valkuilen en … oefenen, oefenen, oefenen! Dat is namelijk de beste garantie op toekomstige successen.  

Diverscity werkt voor deze workshop samen met Klein Barnum. De solo-acteurs zijn stuk voor stuk ervaringsdeskundigen die al jaren actief zijn als trainingsacteur. 

De éénmalige workshop (5 maart 2020 in Gent) is gratis, maar snel zijn is de boodschap, er zijn slechts 5 vrije plaatsen!

Voor meer info en praktische informatie verwijzen we graag naar onze website! 

Studiedag 'Springplank voor divers talent'


Op 25 november 2019 kon je in Genk kennismaken met goede praktijken op vlak van divers en inclusief HR-beleid. Heb jij affiniteit met (divers en inclusief) personeelsbeleid of -werk? Dan vind je misschien wel inspiratie onder de boeiende sprekers die geprogrammeerd stonden!

Ontdek de aftermovie van 'Sprinkplank voor divers talent'
Opleiding tot integriteitscoördinator: modules 2020!

De opleiding tot integriteitscoördinator begeleidt medewerkers en hun organisaties om de organisatie zo in te richten dat medewerkers hierin worden ondersteund en beschermd. De deelnemers leren op een effectieve manier te werken aan het behouden en vergroten van deze integriteit.

De opleiding reikt deelnemers kennis en vaardigheden aan die nodig zijn om over het integriteitsbeleid in de organisatie te adviseren en de implementatie van onderdelen ervan te begeleiden.

MODULE 5: Het morele leerproces (deel 1)
MODULE 6: Het morele leerproces (deel 2)

Meer info + inschrijven!
Voor een lekkere hap moet je in OCMW Zottegem zijn!

De Michelinsterren zijn nog maar uitgedeeld, of daar is al een nieuw culinair ereteken: Axel De Winne mag zich een jaar lang de Beste Grootkeukenchef van België noemen. De kok van 30 uit Gijzegem die voor het OCMW van Zottegem werkt, won een wedstrijd waarin hij een driegangenmenu van 8 euro moest koken.via HLN.be

Check de volledige kalender met al onze opleidingen en data op onze website!

Kalender januari 2020

13 januari 2020
16 januari 2020
20 januari 2020
21 januari 2020
Opleiding tot integriteitscoördinator 3/4
Opleiding

Brussel
09:00 - 17:00
22 januari 2020
Opleiding tot integriteitscoördinator 4/4
Opleiding

Brussel
09:00 - 17:00
23 januari 2020
31 januari 2020
Mentoropleiding zorgberoepen 1/3
Opleiding

Malle
09:00 - 16:30
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
Website Diverscity
Website Diverscity
LinkedIn Diverscity
LinkedIn Diverscity
Copyright © 2019 Diverscity, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp
De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
daar zetten wij als Diverscity graag mee onze schouders onder!