Copy
Studiedag 'Springplank voor divers talent'


Kansen geven aan hoogopgeleide anderstaligen en mensen met een migratie-achtergrond. Dat is het opzet van ‘Springplank voor divers talent’, een innovatief HR-project van de stad Genk.

Op 25 november 2019 delen het stadsbestuur en andere werkgevers hun ervaringen met diversiteit op de werkvloer. Wees erbij! Deze studiedag is interessant voor HR-managers en leidinggevenden in de publieke en de private sector. 

 

Inschrijven + meer info!
Nieuwe HRM-werktafels in 2020!
In het verleden startte VVSG met een werktafelreeks rond ‘evalueren en feedbacken’. Hier kwamen heel veel positieve reacties op, vooral omdat elke werktafelsessie voor elke deelnemer afgerond werd met een afgewerkt “eindproduct” (b.v. een feedbackformulier + handvaten rond feedbacken en evalueren).

Diverscity gaat graag op dit boeiende élan verder, en start in het voorjaar van 2020 met nieuwe werktafels, rond het thema leiderschap.  Een heel belangrijk en impactrijk thema, want in onze bewegende en veranderende organisaties steunt er veel op de leidinggevenden. We organiseren deze werktafels in Lokeren, Oostkamp, Genk, Geel, Leuven en Lievegem. De begeleiding is in handen van Ann Moreels

Een werktafel is een outputgerichte vorming van 4 dagen, waar elk bestuur onder begeleiding aan zijn eigen traject/tools werkt. Er wordt heel wat input gegeven vanuit de externe begeleider, maar ervaringsuitwisseling en kennisdeling staan centraal. 

Voor meer info en praktische informatie rond de nieuwe HRM-werktafels Leiderschap verwijzen we graag naar onze website! 
 
Inschrijven + meer info!
LaboLokaal officieel van start!

Met LaboLokaal (dat loopt tot eind maart 2020) willen we innovatieve HRM-projecten bij lokale besturen stimuleren. Met de opgedane ervaringen hoopt Diverscity in de toekomst ook andere besturen te inspireren.

Op 17/09/19 is laboLokaal officieel van start gegaan met de Kick-Off in Gent. In de voormiddag inspireerde Daan Sorgeloos (Ginkgo Consulting) de deelnemende besturen (Stad Mechelen, Dienst kinderopvang Stad Gent, Stad en OCMW Genk, Gemeente Kontich, Stad Turnhout, Stad Leuven, Stad Hasselt, OCMW Temse, Stad en OCMW Veurne, Gemeente Hoeilaart, Zorgbedrijf Roeselare, Digipolis Stad Gent, Stad Diksmuide, Gemeente en OCMW De Panne, Stad en OCMW Lier, Gemeente Langemark-Poelkapelle, Stad Ieper, Gemeente Bocholt, Gemeente Maarkedal, Gemeente Koksijde, Hulpverleningszone Taxandria, Zorgband Leie en Schelde, Zorgpunt Waasland, Gemeente Lochristi, Stad Aalst, Gemeente Pelt, Gemeente Evergem, Stad Bestuur en Zorg Leuven)  met een plenaire lezing over de rollen in een (veranderings)project. In de namiddag gingen de besturen per thema aan de slag met hun externe expert en collega-besturen.

Diverscity wenst alle deelnemers alvast een productief traject toe!

Meer info LaboLokaal
29/10: WEST4WORK Zorg Brugge


De arbeidskrapte tiert welig in de zorgsector. 85% van de werkzoekenden in West-Vlaanderen behoort tot een specifieke doelgroep die moeilijk(er) aan de slag geraakt. De zorgsector in West-Vlaanderen benut op vandaag nog te weinig het potentieel van deze doelgroepen. Tijdens W4W ZORG zoomen we in op een aantal sectorale en beleidsinstrumenten waarmee we de tewerkstellingskansen van deze doelgroepen kunnen faciliteren.

Het welkomswoord om 9h wordt voorzien door Christian Fillet met de steun van Diverscity.

 
Meer info en inschrijven!

In 2015 keurden de Verenigde Naties Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling goed, die zeventien doelstellingen (SDG’s) omvat die ook lokaal een vertaling kunnen krijgen. Een aantal doelen vinden vandaag al hun weerslag in het personeelsbeleid van de lokale besturen. Het verminderen van ongelijkheid, levenslang leren en welzijn zijn thema’s die de basis vormen voor vernieuwende HRM-projecten.

Artikel uit Lokaal September 2019 geschreven door Lore Vandeurzen stadmedewerker bij Diverscity.

Award voor 'toolbox aankoop duurzame werkkledij' van Stad Gent

De Stad Gent heeft een zogenaamde Procura+ award gewonnen in de categorie 'duurzame aankoop van het jaar'. Voor de aanbesteding van werkkledij maakte de Stad voor het eerst gebruik van een 'toolbox', een gids die alle stappen van het productieproces in kaart brengt. Zo moet de producent duurzaamheid en eerlijke lonen garanderen.

De Stad Gent is geselecteerd omwille van de aankoopopdracht voor duurzame werkkledij en de speciaal ontwikkelde 'toolbox' die daarvoor gebruikt werd. De zogenaamde toolbox is een gids die helpt het volledige productieproces voor (werk)kledij in kaart te brengen. Met behulp van de toolbox komt de Stad alles te weten over waar de grondstoffen vandaan komen, waar de kledij geproduceerd en geconfectioneerd wordt en welke garanties er in elke stap zijn op vlak van werkomstandigheden.

De Stad Gent ontwikkelde de toolbox in april 2018 in samenwerking met de VVSG en met de steun van Platforma, een vereniging van Europese koepels van lokale besturen en de Europese Commissie.

Meer weten en de toolbox downloaden
Check de volledige kalender met al onze opleidingen en data op onze website!
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
Website Diverscity
Website Diverscity
LinkedIn Diverscity
LinkedIn Diverscity
Copyright © 2019 Diverscity, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp
De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
daar zetten wij als Diverscity graag mee onze schouders onder!