Copy
Wat is juist in tijden van corona?
Nieuwe dilemmavideo, nieuwe stijl!

Wat is juist in tijden van corona? Lokale besturen worden deze dagen regelmatig geconfronteerd met lastige vraagstukken in de context van de coronacrisis waar voor beide opties argumenten te vinden zijn. VVSG en Diverscity leggen deze dilemma’s in de weegschaal en wegen de pro’s en contra’s tegen mekaar af.  

In de nieuwste video uit de videoreeks omtrent deze dilemma's buigen we ons over de vraag: "Wat als een bewoner van je serviceflat of GAW zich niet aan de coronaregels houdt?". Deze video werd gemaakt met extern advies van G&I België en helpt je wanneer het moeilijk is om te beslissen wat ‘juist’ is om te doen.

Meer video's
Nieuw in ons aanbod: online opleidingen preventie burn-out

Diverscity heeft in lijn met de richtlijnen om het Coronavirus COVID-19 in te dijken, besloten om alle opleidingen waarbij fysieke aanwezigheid vereist is te annuleren tot en met 31 augustus 2020. Alle ingeschreven deelnemers en begeleiders werden persoonlijk gecontacteerd.

We zijn ondertussen bezig met zoeken naar alternatieven zoals het aanbieden van online opleidingen. De opleidingen '(H)erkennen van signalen van stress en burn-out voor leidinggevenden' (26 en 28 mei 2020) en Burn-out zelfzorg (4 en 9 juni 2020) worden als online opleiding aangeboden. Deze opleidingen over stresshantering bij de preventie van burn-out zijn aangepast aan het omgaan met de Corona-crisis.

We doen ons best het online aanbod zo spoedig mogelijk te verruimen.

Bekijk het actueel opleidingsaanbod
Virtueel samenwerken: 7 vuistregels voor geslaagd telewerken

Sinds de start van de coronacrisis gingen heel wat medewerkers letterlijk van de ene dag op de andere dag telewerken. Telewerken wordt genoemd als een blijver in het post-coronatijdperk. Maar hoe werk je als team samen aan een gemeenschappelijke opdracht vanuit verschillende locaties?

Onderzoekers Monique Ramioul en Yennef Vereycken van het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA) aan de KULeuven geven ons deze zeven vuistregels voor goed telewerk. Je kan hun tips nalezen op de website van het HIVA. 
 
Lees de tips
Generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan 

De Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de Beleidscel van de Minister van Werk en experten van de FOD Werkgelegenheid hebben een generieke gids uitgewerkt om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan.
De gids biedt richtlijnen aan sectoren en werkgevers die hun activiteiten (gedeeltelijk) hebben moeten stopzetten, als voorbereiding op een veilige herneming van de activiteiten.

Sectoren en werkgevers die hun activiteiten niet hebben onderbroken en zelf reeds maatregelen hebben genomen, kunnen de gids gebruiken als inspiratiebron. 
De generieke gids is een evolutief document. De inhoud ervan kan worden aangevuld in functie van de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en goede praktijken. 

Naar de gids!
Psychosociaal aanbod voor zorg en welzijn met interactieve webinars


Het psychosociaal welzijn van het personeel en de bewoners in zorgvoorzieningen is zeer belangrijk voor de Taskforce COVID-19 Zorg. De Taskforce wilde dan ook het aanbod aan psychosociale ondersteuning via een kanaal toegankelijk maken. Het platform www.dezorgsamen.be is beschikbaar voor iedereen die werkt in zorg en welzijn.   

Medewerkers vinden er informatie over hoe ze voor zichzelf en hun collega’s kunnen zorgen, waar ze directe hulp vinden… Ze kunnen er ook begeleiding krijgen naar een vervolgaanbod wanneer ze daar nood aan hebben. Het platform wil ook de directe sociale omgeving van medewerkers in zorg en welzijn ondersteunen in hun rol als eerste helper. 

Op de website kan je onder meer interactieve webinars live volgen en herbekijken. Deze webinars kwamen reeds aan bod: 

  • Je werkt in de zorg en welzijn? Ontdek hoe je je veerkracht kan versterken. 

  • Actief in zorg of welzijn? Ontdek hoe familie of vrienden jou mee kunnen sterken in je veerkracht. 

De VVSG, ABVV, ACV Openbare Diensten en ACLVB zijn partners in dit project. 

Naar de website!
Najaar 2020: Opleidingstraject sterk leiderschap
voor de digitale transformatie van het lokaal bestuur
Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor het uniek opleidingstraject sterk leiderschap voor de digitale transformatie van het lokaal bestuur dat wij samen met VVSG, het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) en Antwerp Management School organiseren.
Meer info & inschrijven
Belangrijke wijzigingen aan onze vormingsfondsen n.a.v. corona

Diverscity heeft in lijn met de richtlijnen om het coronavirus COVID-19 in te dijken, besloten om alle opleidingen waarbij fysieke aanwezigheid vereist is te annuleren tot en met 31 augustus 2020. Dit heeft uiteraard een impact op de werking van onze vormingsfondsen. 
 

Voor de Vormingsfondsen Kinderopvang en Thuiszorg: 

  • Indien het bestuur een vorming heeft geboekt, die niet kan doorgaan uit voorzorg tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, dan kan het bestuur de vorming verplaatsen naar 2021.  

 Voor het Vormingsfonds Focus op Talent: 

  • Het boeken van vormingen voor 2020 is mogelijk t.e.m. 30 juni 2020.  

  • Vormingen die geboekt zijn tot eind september 2020 en niet kunnen doorgaan uit voorzorg tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, kunnen ingepland worden tot eind 2020.  

Voor meer info kan je terecht op www.aanbodvormingsfonds.com en bij vormingsfonds@diverscity.be

17 mei 2020: Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie

Ook in coronatijd wapperde de regenboogvlag op 17 mei in Vlaamse steden en gemeenten want dan was het de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. De regionale regenbooghuizen coördineerden deze actie. Op www.idahot.be vind je info over het lokaal regenboogmenu


IDAHOT leidde de laatste jaren tot de aanleg van al dan niet permanente regenboogzebrapaden in Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Halle, Schelle, Beerse, Rijkevorsel, Brugge, Boom… Met vragen hierover kan je terecht bij de vormingsorganisatie Kliq

 

Nog duurzamer is de uitwerking van een lokaal regenboogbeleidsplan zoals in Genk en Brugge. 

Check de volledige kalender met al onze opleidingen en data op onze website!
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
@DiverscityLrb
Website Diverscity
Website Diverscity
LinkedIn Diverscity
LinkedIn Diverscity
Copyright © 2020 Diverscity, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp
De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
daar zetten wij als Diverscity graag mee onze schouders onder!