Copy

Nieuwsbrief 033fotostad zaterdag 24 april 2021

Dubbelinterview, Galerie Rietveldpaviljoen,
De nieuwe vernissage en Dante Leeft!

Licht aan het eind van de coronatunnel

Er lijkt enig licht te gloren aan het eind van de coronatunnel. Als mogelijke openingsdatum voor heropening van musea wordt 26 mei genoemd. We hebben die datum al met potlood in onze agenda geschreven. We staan te popelen om jullie de expositie IMPACT – photos that matter te laten zien, die al maanden op jullie wacht.

Foto: Ilvy Njiokiktjien

Online dubbelinterview met live chat:
6 mei 20.00 uur

Kijk en luister naar het online dubbelinterview over de taal van fotografie met Tom Meerman, Ilvy Njiokiktjien en Hans van Helden. Bovendien kan er via een live chat vragen worden gesteld.

In het dubbelinterview wordt er antwoord gegeven op vragen als: Hoe verwoord je de kracht van een foto? Hoe leg je uit dat sommige foto’s zo raken en impact hebben?

Meer info en aanmelden op de website »

Galerie Rietveldpaviljoen

Sinds kort is Galerie Rietveldpaviljoen neergestreken in een van de ruimtes van het paviljoen. In de etalage aan de zijkant van het Rietveldpaviljoen is al werk te bewonderen.
In Galerie Rietveldpaviljoen worden foto’s en fotoboeken verkocht. De collectie bestaat uit fotografische kunst van fotografen die in het Rietveldpaviljoen hebben geëxposeerd. Maar ook uit vintage foto’s van de fotografen Cas Oorthuys en August Sander.

In de fotoboekencollectie zijn boeken van Amersfoortse fotografen en Self Publishers United te vinden.

Via de online webshop kunnen foto’s en boeken worden gekocht en vervolgens worden opgehaald in Galerie Rietveldpaviljoen.
Online webshop Galerie Rietveldpaviljoen »

De nieuwe vernissage

Wij hebben zojuist te horen gekregen dat een aanvraag bij het Cultureel Innovatiefonds gehonoreerd is.

Bij het projectplan hebben we een videopitch gemaakt die een impressie geeft van de voornemens.
videopitch STOP SLIJTAGE VAN DE VERNISSAGE
Het gaat om onderzoek naar en uitvoering van een nieuw concept van vernissages in combinatie met multidisciplinaire aspecten, waardoor een nieuw verdienmodel voor online ticketverkoop ontstaat.

Spannende ontwikkelingen dus, waar we binnenkort zeker meer over laten horen.

Fotografen aan het woord:
nog meer video-interviews

Voor de exposite ‘IMPACT - photos that matter’ kon je al luisteren en kijken naar de verhalen van deelnemende fotografen over de impact van hun fotoserie.
Foto: Armando Ello
Aanvullend aan de verhalen van Ilvy Njiokiktjien, Sandra Minten, Jaco Klamer, Pauli Gerritsen, Annemiek van der Kuil en Rudi Waisnawa, zijn nu ook video’s met Cynthia Boll, Armando Ello en Simone Berger en Riekje Hoffman te zien.
Kijk mee op Youtube »

Expositie Dante Leeft! - 30 september t/m 24 oktober 2021

Een expositie met een eigentijdse blik op Dante Alighieri (1265-1321).
Foto: Petra Katanic
Dante was een dichter. Met zijn werk laat hij zien dat je met een creatieve houding boven je eigen ellende kunt uitstijgen. Zijn belangrijkste werk, La Divina Commedia, schreef hij in ballingschap. In de afgelopen zevenhonderd jaar heeft dit werk vele lezers geraakt.

Deze expositie en lezingen laten zien hoe La Divina Commedia ook nu nog kunstenaars, fotografen, schrijvers en filmmakers inspireert. Kunnen wij onze eigen Dante zijn?
Lees meer op de website »

Steun ons - word vriend

 
In deze onzekere tijden is het Rietveldpaviljoen meer dan ooit afhankelijk van steun van vrienden en donateurs. 033fotostad is je dan ook ongelooflijk dankbaar voor jouw bijdrage.

De Stichting Amersfoort Fotostad geldt met ingang van 1 januari 2021 als een Culturele ANBI. Dit houdt onder andere in dat Stichting Amersfoort Fotostad geen belasting hoeft te betalen over gedane giften. Iedere euro van je bijdrage komt dus volledig ten goede aan Stichting Amersfoort Fotostad.

Als schenker geniet je ook van een belastingvoordeel. Voor de inkomstenbelasting komt 1,25 x het bedrag van de gedane gift in aanmerking voor de giftenaftrek.

Vriend of donateur worden kan via onze website.
Lees meer en steun ons »

Blijf up-to-date

Volg ons op FacebookInstagram, ons YouTube-kanaal, via de nieuwsbrief en via de website 033fotostad.com om te blijven genieten van onze exposities en activiteiten.

033fotostad nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden 033fotostad nieuwsbrief

volg 033fotostad

Wil je op de hoogte blijven van 033fotostad? Volg ons dan op:
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Copyright © 2021 033fotostad, All rights reserved.


Wijzig hier je instellingen of meld je hier af.

Email Marketing Powered by Mailchimp