Copy
View this email in your browser
033Fotostad - Nieuwsbrief 07-2019

De Tranen van Amelie

WOENSDAG 27 NOVEMBER 2019 | 20:00 UUR

Een mix van theater, muziek en verhalen in het Rietveldpaviljoen.

Raymond Rutting is al 35 jaar fotojournalist (Volkskrant, National Geographic, ANP) en was getuige van wereldgebeurtenissen als de tsunami in Sri Lanka en de val van het Roemeens communisme. Van 8 november tot 8 december exposeert hij met ruim 30 foto’s in groot formaat in het Rietveldpaviljoen. Op woensdag 27 november maakt Rutting samen met o.a. Nol Havens (VOF De Kunst) een aangrijpende theatervoorstelling over zijn carrière en over het leven. Aanvang 20.00 uur, Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 Amersfoort.


Kaarten à  €15,- zijn verkrijgbaar via Theater De Lieve Vrouw
 

Rutting is een veel geprezen fotograaf. Zijn vermogen om van het ogenschijnlijk alledaagse in een enkel beeld iets unieks te maken wordt door zijn collega’s erkend als zijn grootste kracht. Dit talent, gecombineerd met zijn sterke composities en warme kleuren heeft geleid tot zijn verkiezing tot Fotojournalist van het Jaar in 1997 en 2004 en vele Zilveren Camera-onderscheidingen.
 

Theatervoorstelling De tranen van Amelie
De voorstelling voert onder andere langs de bossen op de Veluwe, de opgedroogde meren in Afrika en het blauwe Antarctica. Er vinden ontmoetingen plaats met presidenten (wat deed Rutting in het washok van Tony Blair?), maar ook met ‘gewone mensen’ met bijzondere verhalen. De beelden uit het oeuvre van Rutting worden nog intenser door de muziek van Nol Havens, Johan Hendrikse en Eric van der Westen. Aan de hand van nieuws-, portret- en reisfoto’s die worden gecombineerd met persoonlijke verhalen wordt teruggeblikt op het verleden en vooruitgekeken naar de toekomst. De makers willen de kijker met De tranen van Amelie ontroeren, verrassen en verbazen.
 

Share
Tweet
Forward
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Copyright © 2019 033fotostad, All rights reserved.


Wilt u een wijziging doorvoeren?
U kunt uw profiel aanpassen of u kunt uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp