Copy
View this email in your browser
033Fotostad - Nieuwsbrief 01-2020

Kort dag, maar dubbel de moeite waard!
Lezing Willem Wernsen in het Rietveldpaviljoen.

 
“Ik kijk met mijn ogen, ik zie met mijn ziel.”
Willem Wernsen
 
Op donderdag 16 januari geeft sociaal documentair fotograaf Willem Wernsen een lezing over zijn werk(-wijze) in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Het entreegeld van €10,- komt geheel ten goede aan het mogelijk maken van de expositie ‘9 maanden’ van Wim Koerts die van 1 tot en met 9 februari in het Rietveldpaviljoen is te bezichtigen.
 
Fotograaf Wim Koerts is ongeneeslijk ziek. Het afgelopen jaar heeft hij aan deze fotoserie gewerkt en het is zijn ultieme wens om zijn werk, nog eenmaal, in het Rietveldpaviljoen te mogen exposeren.
 
Willem Wernsen heeft besloten deze wens te ondersteunen door geheel belangeloos een lezing te geven. Wernsen is een icoon in de zwart-wit-fotografie. Hij bracht maar liefst vijf fotoboeken uit, de laatste nog in 2019: 101 tips voor straatfotografie samen met Piet van der Eynde, echt een handboek voor elke fotograaf.  Willem is een meesterverteller die je op zijn geheel eigen wijze meeneemt in zijn manier van werken, van voorbereiding, tot foto, tot nabewerking.
 
Wat Wim en Willem verbindt is dat het allebei mensen-mensen zijn. Als geen ander kunnen ze emotie in een enkel beeld vastleggen en tonen. Wim doet dat vooral in zijn studio thuis, Willem op de straten van onder andere Amersfoort, Gent en China.
 
De lezing van Willem Wernsen is op 16 januari van 20.00 tot 22.00 uur in het Rietveldpaviljoen te Amersfoort. Zonnehof 8, 3811 ND Amersfoort. De loopafstand van het station Amersfoort Centraal is 12 minuten, parkeren is mogelijk in parkeergarage Souverein, de loopafstand is dan 3 minuten.
 
 

Openingstijden en entree

Rietveldpaviljoen • Zonnehof 8 • Amersfoort
Donderdag 12.00 uur – 21.00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag: 12.00 uur – 17.00 uur
Entree: € 3,50

033Fotostad Nieuwsbrief

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen, maar wil je zelf op de hoogte blijven? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden 033Fotostad nieuwsbrief

Volg 033Fotostad

Wil je op de hoogte blijven van 033Fotostad? Volg ons dan op:
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2020 033fotostad, All rights reserved.


Wijzig hier je instellingen of meld je hier af.

Email Marketing Powered by Mailchimp