Copy

Nieuwsbrief 033fotostad - 6 oktober 2021

Dante leeft!

Minder corona beperkingen

Vanaf nu zijn er voor een bezoek aan het Rietveldpaviljoen minder beperkende maatregelen.

Bij een bezoek aan een expositie hoef je géén coronatoegangsbewijs te laten zien.
 
De overheid adviseert dringend om genoeg afstand te houden en elkaar voldoende ruimte te geven. Om daaraan te voldoen én om veel bezoekers de exposities te laten bekijken willen we het bezoek zoveel mogelijk over de dag verspreiden. Daarom werken we met tijdsloten tijdens de reguliere bezoekuren.
 
Reserveren kan via Boek je bezoek.

Twee jaar Rietveldpaviljoen

Het is precies twee jaar geleden dat 033fotostad neerstreek in het Rietveldpaviljoen. En sindsdien is er ongelofelijk veel gebeurd.
033fotostad is inmiddels een niet meer weg te denken centrum voor fotografie en beeldcultuur in Midden-Nederland. Er wordt werk geëxposeerd van bekende en minder bekende fotografen. Vaak gebeurt dat in combinatie met andere kunstvormen zoals beeldende kunst, literatuur, architectuur, poëzie en muziek. Daarbij gaat kunstzinnigheid gepaard met maatschappelijke relevantie. 
 
Ondanks twee keer een lock-down in de afgelopen twee jaar hebben we een hele serie exposities en activiteiten weten te realiseren en wisten bezoekers de weg naar het Rietveldpaviljoen te vinden. Ook organisaties vinden ons met een uitdagend expositieplan. We weten inmiddels dat we voor een langere periode in het Rietveldpaviljoen kunnen blijven. De afspraak met de gemeente dat we voor ‘een brede programmering’ zullen zorgen maken we met meer dan 50 (onbetaalde) medewerkers ook voor de toekomst weer waar!
 
Meer weten? Lees hier ons beleidsplan voor de nabije toekomst.
 
We hopen dat jullie genieten van de exposities en activiteiten die we in het Rietveldpaviljoen organiseren. Omdat 033fotostad niet zonder de financiële steun van particulieren kan, vragen we jullie vriendelijk om jullie waardering te laten blijken met een donatie. Dat kan hier.
 
Alvast heel erg bedankt!

Dante leeft!

Nu in het Rietveldpaviljoen, de prachtige expositie Dante leeft! ter gelegenheid van het 700ste sterfjaar van deze Italiaanse schrijver, dichter en politicus.
Burgemeester Lucas Bolsius opende zaterdag 2 oktober op feestelijke wijze
de tentoonstelling Dante Leeft!
700 jaar geleden steeg Dante met zijn 14.000 verzen tellend meesterwerk ‘La Divina Commedia’ uit boven de ellende van zijn tijd, die getekend werd door ziekten als de pest en bloedige conflicten. ‘La Divina Commedia’ heeft kunstenaars door de eeuwen heen bezield. Ook nu. Wat kunnen wij van Dante leren in deze voor ons ook nogal chaotische tijd?
 
Benieuwd hoe hedendaagse kunstenaars het gedachtegoed van Dante verwerken? Kom kijken!
 
Acht kunstenaars laten in het Rietveldpaviljoen zien hoe zij zich lieten inspireren door Dante: Nico Brons, Petra Katanic, Marc Rietdijk, Emile van der Kruk, Wietse Kuis, Arij van der Stelt, Dracorubio en Nicolaas van Os.
 
De tentoonstelling is een samenwerkingsproject tussen de Vereniging Dante Alighieri Amersfoort en 033fotostand in het Rietveldpaviljoen.
 
De expositie is te zien zondag t/m 24 oktober.
 
Wil je één van de drie lezingen rond het thema Dante bijwonen, dan kun je reserveren op de site van Dante Alighieri Amersfoort.
En kijk op onze website voor een ontmoetingsmoment met één van de kunstenaars.
 
Ga naar onze website voor informatie, programmatijden en reservering.

KunstKijkRoute

Dit jaar bestaat de Amersfoortse KunstKijkRoute 25 jaar!
Foto:...???
Tijdens de drukbezochte KunstKijkDagen in het laatste weekend van september presenteerden 55 kunstenaars hun werk, onder andere in het Rietveldpaviljoen. Er was keramiek, schilderkunst, fotografie en meer te zien. En er was een geslaagde veiling van een aantal werken.

Kijk voor het programma van de KunstKijkRoute later dit jaar op www.kunstkijkroute.nl.

Heb je onze galerie al bezocht?

We hebben een mooie collectie foto’s en fotoboeken te koop.

De galerie is ook online te bezoeken.

Steun ons - word vriend

 
Wij zijn afhankelijk van steun van vrienden en donateurs. 033fotostad is dan ook ongelooflijk dankbaar voor jouw bijdrage.
Lees meer en steun ons »
Ja, stuur mij de 033fotostad nieuwsbrief
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
033fotostad
Rietveldpaviljoen Zonnehof 8 * 3811 ND Amersfoort * info@033fotostad.com


Copyright © 2021 033fotostad, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp