Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief 033fotostad maandag 18 mei 2020
VRIJHEID herwonnen met opening van het Rietveldpaviljoen op 11 juni

Wij zijn heel blij dat vanaf 1 juni de beperkingen voor musea versoepelen. We kijken er naar uit je vanaf donderdag 11 juni weer persoonlijk te mogen verwelkomen. Tot die tijd staat  de digitale deur wijd open voor de liefhebber van fotografie en beeldcultuur.

open vanaf 11 juni met online reserveringssysteem

Zodra we hoorden over de versoepeling van de corona-maatregelen voor musea, zijn we direct aan de slag gegaan om er voor te zorgen dat je bezoek aan het Rietveldpaviljoen veilig en gemakkelijk zal zijn.

Werk in uitvoering door Frans op de Beek – foto: Heleen Jonkman
Tijdens de lockdown heeft mooi werk in een uitgestorven kunsthal gestaan. Hoewel we er online volop aandacht aan hebben besteed, haalt dit het niet bij het in het echt te kunnen bewonderen. Dit kan van 11 t/m 28 juni, aangevuld met nieuw werk. Meer daarover in de volgende nieuwsbrief.

Om open te kunnen per 11 juni hebben we een online reserveringssysteem op onze website 033fotostad.com. Daar kun je reserveren voor een bepaald tijdslot. Op die manier kunnen we ons houden aan het maximaal aantal bezoekers voor de ruimte die we hebben.

vrijheid

De expositie VRIJHEID is op 4 mei in stijl digitaal geopend.  Dit gebeurde met een aangrijpende toespraak van Arjeh Kalmann, publicist en oud-hoofdredacteur van de Amersfoortse Courant en een eigen bewerking van de 12-jarige harpiste Eva Haverkamp.  
De video is nog te bekijken op ons youtube-kanaal.

Expositie VRIJHEID – foto: Annemiek van der Kuil

Vanaf 11 juni is de expositie VRIJHEID in het Rietveldpaviljoen voor publiek te bewonderen. De expositie vrijheid toont circa 50 foto’s van zes verschillende fotografen die uiting geven aan hun visie op vrijheid.

Tot 28 juni blijven de foto’s hangen in het Rietveldpaviljoen. Wil je erbij zijn, maak dan alvast een reservering voor een bezoek.
Een bezoek aan de expositie kost € 3,50.
 

digitale kunsthal

Ondanks dat het Rietveldpaviljoen nog een aantal weken dicht blijft, is de expositie VRIJHEID al wel te zien in onze Digitale Kunsthal op onze website 033fotostad. ‘Wandel’ digitaal langs de werken van de zes fotografen Saskia Aukema, Klaas van Huizen, Pascale Hustings, Evelien Kremer, Rob Renshoff en Coritha Wijnen. Veel dank aan Pascale Hustings, die het mogelijk heeft gemaakt dat we de kunstwerken ook nu kunnen ‘zien’.

Digitale Kunsthal gemaakt door Pascale Hustings

een andere ‘kijk’ op de expositie VRIJHEID

Om de expositie digitaal kracht bij de zetten, heeft Marijke Kleijn gedichten uitgezocht en ingesproken bij de foto’s getoond op de expositie. Geniet van de eerste video met het gedicht ‘Kleur’ van Eveline van Rijswijk gecombineerd met de fotoserie ‘Omaha Beach’ van Klaas van Huizen. Meer video’s, gemaakt door Peter Evers, komen online in de komende weken.

Omaha Beach – foto: Klaas van Huizen

the lady of the tower

Al enige tijd wappert ‘The Lady of the Tower’ van Mattijn Franssen op een van de banieren voor het Rietveldpaviljoen.

Door de coronamaatregelen zijn veel  fotografen en kunstinstellingen in moeilijkheden gekomen. We zouden dolgraag iedereen een steun in de rug willen geven, maar dat lukt helaas niet.

Om Mattijn Franssen en het Rietveldpaviljoen in deze coronatijd te steunen kun je deze foto als fine art print bestellen.

Klik hier voor meer informatie.
 

steun ons

Draag je fotografie en beeldende kunst in Amersfoort een warm hart toe? Voor € 25 ben je vriend van het Rietveldpaviljoen en kun je een jaar lang de verschillende exposities bezoeken.
Meer informatie is te lezen op de website.

blijf up-to-date

Volg ons op FacebookInstagram, ons YouTube-kanaal, via de nieuwsbrief en via de website 033fotostad.com om te blijven genieten van onze exposities en activiteiten. Treed binnen in onze digitale kunsthal.

033fotostad nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden 033fotostad nieuwsbrief

volg 033fotostad

Wil je op de hoogte blijven van 033fotostad? Volg ons dan op:
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Copyright © 2020 033fotostad, All rights reserved.


Wijzig hier je instellingen of meld je hier af.

Email Marketing Powered by Mailchimp