Copy

Nieuwsbrief 033fotostad 3 september 2020 
Variëteit aan foto-exposities van Keiko Sato tot August Sander en Naar huis?

Boek je bezoek via ons online reserveringssysteem op de website van 033fotostad.com.

3 & 11 september: op de foto in Keiko Sato’s landschap

Bezoekers kunnen in het, door de Japans-Nederlandse kunstenares Keiko Sato’s, gecreëerde kunstlandschap worden gefotografeerd. De fotoshoots vinden plaats op donderdag 3 en vrijdag 11 september. Hiervoor kun je reserveren via: info@hetwildeoog.nl.

Foto: Heleen Jonkman
Na twintig jaar neemt theateratelier Het Wilde Oog afscheid van haar muzen, de Spakenburgse Diva’s. Dit doen ze met een interdisciplinair kunstwerk. Keiko Sato verwerkte het materiaal van twintig jaar fotografie, film en theater tot een kunstlandschap. Het resultaat van dit groeiende en interactieve kunstwerk is tot en met 13 september te bewonderen in het Rietveldpaviljoen.
Lees meer op de website »

Nog tot 20 september te zien: expositie Portretten – de vonk van August Sander

Fotografencafé Amersfoort ‘on the road again’ organiseert op zondag 13 september een rondleiding langs alle foto’s en kunstwerken.
Foto’s: Hans de Kort en Tessa Posthuma de Boer
Op 13 september vertellen fotograaf Tessa Posthuma de Boer en galeriehouder Roel van Santvoort over de serie ‘The others’. Hans de Kort legt uit hoe hij fotografeert met een reusachtige grote houten camera en foto’s afdrukt via het natte collodium procedé. Ook een aantal van de andere exposerende fotografen zullen aanwezig zijn.
Koop hier je tickets voor deze editie van Fotografencafé Amersfoort ‘on the road again’.
 
Terugblik meet & greets
In augustus waren er diverse meet & greets met de exposerende fotografen. Deze zijn nog te zien op het YouTube kanaal van 033fotostad, via het programma op de website en op Facebook.

Lees meer op de website »

Expositie Naar huis? / Coming home? in Sint-Joriskerk van 8 september t/m 25 oktober

De expositie ‘Naar huis? / Coming home?’ geeft van 8 september t/m 25 oktober in beeld en verhaal een impressie van het verlangen naar thuis en de zoektocht naar familie en bekenden.
Foto: Valery Faminsky/ Arthur Bondar - Gewond, op weg naar huis, Berlijn, mei 1945
Met de vreugde van de bevrijding komen al lang levende vragen in alle hevigheid op: Hoe gaat het met mijn geliefde, mijn vader, mijn broer, mijn kinderen, familie en/of vrienden? Hebben ze de oorlog overleefd? Waar zijn ze? Kunnen ze weer naar huis komen? Zo ja, wanneer? Met materiaal uit archieven in binnen- en buitenland is deze expositie samengesteld.
De expositie ‘Naar Huis / Coming home?’ wordt georganiseerd door 033fotostad in samenwerking met Nationaal Monument Kamp Amersfoort en het Sovjet Ereveld in het kader van 75 jaar vrijheid.
 
Naast de foto-expositie wordt een uitgebreid activiteitenprogramma georganiseerd. Op 12 september om 12 uur wordt de expositie geopend door burgemeester Lucas Bolsius.

Lees meer op de website »

Fotoserie Roma-gezin in Roemenië van Sandra Minten te zien van 15 t/m 20 september

Sandra Minten volgt al enkele jaren een Roma-familie in Roemenië, waarbij drie generaties dicht op elkaar leven in een kleine kamer. In dit familieverhaal staan de kinderen Paulo en Vivien, neef en nicht, centraal.
Foto: Sandra Minten
Minten onderzoekt hoe haar hoofdrolspelers hun leven vorm geven met alle regels, relaties en verplichtingen die ze van hun omgeving en van zichzelf opgelegd krijgen. Ze fotografeert rauwe situaties met een liefhebbend oog, vanuit alle hoeken en posities om emoties te vangen, karakters te ontdekken en relaties te zien.

Lees meer op de website »

24 september t/m 18 oktober Expositie WEEF met Maria Blaisse en Cas Oorthuys

Textiel en Amersfoort zijn al ruim 500 jaar verweven met elkaar. In de expositie WEEF onderzoeken kunstenaars het textielverleden van Amersfoort. In het Rietveldpaviljoen zijn werk van Maria Blaisse en een fotoreportage van Cas Oorthuys te zien.
Foto’s: Hoed van ananasvezel van Maria Blaisse en Cas Oorthuys
Maria Blaisse is opgeleid als textielkunstenaar en beweegt zich als beeldend kunstenaar door alle disciplines heen: sculptuur, textiel, mode, design, tekenen, dans en architectuur.
 
Cas Oorthuys was een fotograaf en Nederlands verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft Amersfoort als textielstad in de jaren 50 in beeld gebracht.

Lees meer op de website »

NIET VERGETEN! - Vriendenuurtje elke laatste zaterdag van de maand

Elke laatste zaterdag van de maand is er van 16 tot 17 uur een speciaal vriendenuurtje waar vrienden van het Rietveldpaviljoen elkaar ontmoeten. We zien je graag op 26 september!
Foto: Annemiek van der Kuil
Hoe word je vriend? Voor 25 euro ben je vriend van het Rietveldpaviljoen en kun je een jaar lang de verschillende tentoonstellingen bezoeken.

Lees meer op de website »

Verwacht

Andere exposities die er aan komen zijn:

  • 25 oktober t/m 8 november: Expositie ‘De zielenroerselen van de kunstenaar’- 75 jaar LKG de Ploegh
  • 12  t/m 22 november: Expositie landelijke Fotobond
  • 23 t/m 29 november: Jubileumexpositie KunstKijkRoute
  • 30 november t/m 20 december: Expositie Amersfoortse fotoclubs

Blijf up-to-date

Volg ons op FacebookInstagram, ons YouTube-kanaal, via de nieuwsbrief en via de website 033fotostad.com om te blijven genieten van onze exposities en activiteiten.

033fotostad nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden 033fotostad nieuwsbrief

volg 033fotostad

Wil je op de hoogte blijven van 033fotostad? Volg ons dan op:
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Copyright © 2020 033fotostad, All rights reserved.


Wijzig hier je instellingen of meld je hier af.

Email Marketing Powered by Mailchimp