Copy
View this email in your browser
033Fotostad - Nieuwsbrief 09-2019

Deze week te doen in het Rietveldpaviljoen!

Zondag 8 december 15.00 uur
Finissage exposities Wereldbeelden en ZoomIn I en II
De laatste dag dat je de exposities ZoomIn en Wereldbeelden kunt zien. En dat moment laten we niet ongemerkt voorbij gaan! Tussen 15.00 en 16.00 uur vertellen de samenstellers van de exposities en de fotografen over hun werk. Hoe gaat het maken van een expositie eigenlijk in z'n werk? Hoe selecteer je foto's? En waarom maakten de fotografen juist déze foto?
  • Peter Putters en de workshopdeelnemers van zes basisscholen over Fotografen-in-de-dop.
  • Remko Schotsman over de keuze voor de fotografen van ZoomIn I: Saskia Boelsums, Mattijn Franssen, Gerda Kalmann, Calhoun Smith en Jolanthe Lalkens.
  • Tom Meerman en een aantal inzenders over de selectie uit 162 inzendingen voor de tweede fase van ZoomIn en waarom ze deze keuze maakten.
  • Raymond Rutting over 20 jaar fotojournalistiek bij ANP, Volkskrant en National Geographic.
  • Koen Steenbergen en Hans van Helden tonen filmbeelden over de inrichting van het Rietveldpaviljoen onder de noemer UpGrade.
Een uitgelezen - allerlaatste! - kans om nog eens langs de exposities te lopen. Wethouder Koser Kaya sluit de Finissage af.
Zondag 8 december 16.00 uur
Lazy Sunday Live Music met WestCoast.
WestCoast vertolkt liedjes met zonnige feelgood groove in een acoustic vibe van onder andere Michael MacDonald, The Eagles en Christopher Cross.
Line up: Steffen de Wolff (gitaar en zang), Jurrie Zaat (gitaar), Percy Huijer  (bas) en George Pelupessy (percussie).
Donderdag 12 december 18.30 uur [UITVERKOCHT]
De Stad Speelt VALS; een muzikale theatervoorstelling mét driegangendiner, geïnspireerd op het Rietveldpaviljoen en de verhalen over Rietveld.
In een poging om nader tot elkaar te komen en het leven te vieren, organiseert een Amersfoortse familie een feestelijk kerstdiner in stijl. Met familie, vrienden, lekker eten, een goed glas wijn, een prachtige fototentoonstelling en verdiepende gesprekken. En met natuurlijk -zoals de familietraditie wil- fijne kerstliederen en speeches. Kortom, tijd voor samenzijn en bezinning. Tijd om terug te kijken op afgelopen jaar. Tijd om eerlijk te worden…
Meer info op www.destadspeelt.nl
Vrijdag 13 december 16.00 uur [inloop vanaf 15 uur]
Opening van de internationale expositie FOTOFINISH
Met werk van talentvolle fotografen uit de lichting 2018 en 2019 - in samenwerking met het Fotomuseum Antwerpen.

Siomara van Bochove - Bo Borkus - Elena Aya Bundurakis - Bertrand Cavalier - Rosemary Dekker - Ulla Deventer - Andres Pardo Iannini - Katarina Juricic - Lisa Kruiver - Renée Travers - Ann Vincent - Jeroen de Wandel - Maroussia Prignot & Valerio Alvarez

Deze fotografen zijn in Nederland of België recent de finish van hun beroepsopleiding met succes gepasseerd. Door familiebanden of werk onderhouden zij vaak intensieve relaties met tal van andere landen. Zij zijn gekozen vanwege het opvallende karakter van hun werk: het concept van waaruit zij werkten, de uitwerking van hun beelden, de gebruikte technieken en hun vakmanschap. De gemeenschappelijke noemer van deze selectie is diversiteit. Zij zijn duidelijk gefascineerd door uiteenlopende maatschappelijke thema’s. Ook de gebruikte technieken zijn heel divers.

De Belgische deelnemers behoorden tot de .tiff selectie 2018 van het FOMU (Fotomuseum Antwerpen). Zij zijn gekozen omdat de selectiecommissie van het FOMU vond dat zij vanwege hun werk steun verdienen om zich verder te ontwikkelen.
Zondag 15 december 
Lazy Sunday Live Music met van 14.00 - 15:30 uur muziekimprovisatie op de SoundStone door beeldhouwer Niek Wittebrood, multi-instrumentalist Tejo de Heij en de Fruit Companie uit Alkmaar o.l.v. Jelle Bouwhuis en eigen werk van de Fruit Companie met Jelle Bouwhuis, gitaar en elektronica, Felix Hoogenboom, zang en tekst, Thijs Fatels, percussie en effecten.
Om 16.00 uur folk pop en rootsmuziek door Sander van der Horn.
 

Binnenkort...

  • Donderdag 19 december 20.00 uur Fotografencafé (inloop vanaf 19.30 uur)
  • Zondag 22 december 16.00 uur - Lazy Sunday Live Music
  • Zondag 29 december 15.00 uur Eye Opener 
Kijk voor meer informatie op www.033Fotostad.com.

Openingstijden en entree

Rietveldpaviljoen • Zonnehof 8 • Amersfoort
Donderdag 12.00 uur – 21.00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag: 12.00 uur – 17.00 uur
Let op! 26 december: gesloten.
Entree: € 3,50

033Fotostad Nieuwsbrief

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen, maar wil je zelf op de hoogte blijven? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden 033Fotostad nieuwsbrief

Volg 033Fotostad

Wil je op de hoogte blijven van 033Fotostad? Volg ons dan op:
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2019 033fotostad, All rights reserved.


Wijzig hier je instellingen of meld je hier af.

Email Marketing Powered by Mailchimp