Copy

Nieuwsbrief 033fotostad 26 juli 2020 
Portretfotografie, interdisciplinair kunstwerk en architectuurroute

Boek je bezoek via ons online reserveringssysteem op de website van 033fotostad.com.

Expositie Portretfotografie ‘De vonk van August Sander’ van 30 juli t/m 20 september

De vonk van de Duitse portret- en documentaire fotograaf August Sander (1876 – 1964) is overgeslagen op Nederlandse portretfotografen zoals Koos Breukel, Eddy Posthuma de Boer, zijn dochter Tessa Posthuma de Boer en Hans de Kort, die hun werk tonen in deze expositie.

Foto: August Sander - Konditor, 1928
Naast de vier toonaangevende fotografen is er Amersfoortse inbreng van Rob Acket, Pauli Gerritsen, Annemiek van der Kuil en Jacco Oskam. Fotografen die zich scharen achter Sander’s manier van waarheidsgetrouwe, pure portretten.

Een wezenlijk onderdeel van de expositie is, zoals we in het Rietveldpaviljoen steeds nastreven, beeldende portretkunst van de kunstenaars Hanna Blom, Carolien Magnus en Margriet Eijken.
Lees meer op de website »

Van der Tak en de Takketoer van 16 juli t/m 9 augustus

FASadE, Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap, heeft de Takketoer samengesteld: een architectuurroute voor jonge mensen langs bijzondere oude gebouwen van stadsarchitect C.B. van der Tak.
Een aantal fotografen verbonden aan 033fotostad fietsten de Takketoer. Van de foto's die zij maakten van twee bekende gebouwen van stadsarchitect Van der Tak is een kleine expositie ingericht in het Rietveldpaviljoen.

Lees meer op de website »

Expositie DIVA-loos met Het Wilde Oog en Keiko Sato van 13 augustus t/m 13 september

Na twintig jaar neemt Theateratelier Het Wilde Oog afscheid van haar muzen, de Spakenburgse Diva’s. Dit doen ze met een interdisciplinair kunstwerk.

De gestolde erfenis in de opslag (rekwisieten/objecten, textiel/stoffen) wordt getransformeerd tot een energetisch ruimtelijk werk in het Rietveldpaviljoen. Keiko Sato, beeldend kunstenaar, recyclet het materiaal van twintig jaar fotografie/film/theater tot een kunst-landschap. Het Wilde Oog, theatermakers Hans Lemmerman en Inge van Run, voegt foto’s en een videoperformance toe.
Simon Akkerman, componist, reageert hierop met een soundscore.

In actie
Op donderdag 13, vrijdag 14 augustus, donderdag 20 en vrijdag 21 augustus kunnen bezoekers Keiko Sato aan het werk te zien.
Op zaterdag 29 augustus, donderdag 3 september en vrijdag 11 september kan het publiek zelf onderdeel zijn van het totale landschap worden door hier te worden gefotografeerd.

Lees meer op de website »

Velengd

Verwacht

Andere exposities die er aan komen zijn:

  • 8 september t/m 25 oktober: Naar huis? / Coming home?  In de Sint Joriskerk.
  • 24 september t/m 18 oktober: Exclusieve tentoonstelling van Maria Blaisse als onderdeel van de manifestatie WEEF 2020.
  • 24 september t/m 18 oktober: Expositie Amersfoortse fotoclubs Deeez!, Zone V, Fotoclub Keistad en Fotokring Eemland.

Blijf up-to-date

Volg ons op FacebookInstagram, ons YouTube-kanaal, via de nieuwsbrief en via de website 033fotostad.com om te blijven genieten van onze exposities en activiteiten.

033fotostad nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden 033fotostad nieuwsbrief

volg 033fotostad

Wil je op de hoogte blijven van 033fotostad? Volg ons dan op:
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Copyright © 2020 033fotostad, All rights reserved.


Wijzig hier je instellingen of meld je hier af.

Email Marketing Powered by Mailchimp