Copy
View this email in your browser
033Fotostad - Nieuwsbrief 01-2020

Laatste kans!

Tot en met 19 januari

FOTOFINISH

Dit weekend is de allerlaatste kans om de expo FOTOFINISH te komen bekijken. De internationale expositie met werk van talentvolle fotografen uit de lichting 2018 en 2019 - in samenwerking met het Fotomuseum Antwerpen.

19 januari 16.00 uur

Lazy Sunday Live Music

Elke zondagmiddag in het Rietveldpaviljoen: Lazy Sunday Live Music. Met drankjes, muziek, fotografie en meer.  

Zaterdag 25 en zondag 26 januari 12.00 – 17.00 uur

Fotoboekenmarkt

Ben je foto-(boeken)liefhebber? Dan is de Fotoboekenmarkt in het Rietveldpaviljoen dé kans om een mooi fotoboek te kopen of bekijken. Uitgevers en fotografen presenteren dit weekend hun boeken. Met uitgevers Terra Lannoo, Lebowski, Vrije Uitgevers, De Kunst, Podium, Lecturis, DGB Publishers, De Morgenster en Self Publishers United en (Amersfoortse) fotografen Carla Kogelman, Willem Wernsen, Rob Acket en fotojournalist Raymond Rutting. Ook het Amersfoortse tijdschrift voor smartphonefotografie Phonographer presenteert zich.

Met signeersessies en een doorlopende talkshow met fotografen, uitgevers en vormgevers. Overweeg je zelf een fotoboek uit te geven? Stel al je vragen aan de uitgevers of aan fotografen die je voorgingen.

Toegang: gratis

30 januari 16.00 uur Opening Salon033

Salon033

Vier keer per jaar in het Rietveldpaviljoen: Salon033, een expositie van fotografen, beeldend kunstenaars en dichters uit de regio Eemland. De eerste salon wordt op 30 januari 16.00 uur geopend door niemand minder dan neerlandicus en publicist Lex van de Haterd. Je bent van harte welkom om erbij te zijn! Toegang opening: gratis.

Een cross-over van fotografen, beeldend kunstenaars en dichters
Lokale en regionale fotografen, beeldend kunstenaars en dichters zullen komend jaar recent werk exposeren. Wat valt er deze keer te beleven? Ellen Kolff en Mattie Goedegebuur tonen een combi van foto’s en gedichten ‘Levensweg’. Beeldend kunstenaars Linda Verkaaik, Anna Skubisz en Hilde Paalvast zijn er met hun werken van metaal, steen en glas; Elisabeth Stanley met een serie schilderijen ’Nature’. Cees Wouda, Patrick Siemons, Wilma Luigjes en Wim Koerts presenteren diverse fotoseries.

Expo stadsdichters
Donderdag 30 januari is het Nationale Gedichtendag. Gilde Stadsdichters Amersfoort viert deze dag met een expositie van stadsgedichten en foto’s van de vijf voormalige stadsdichters (David van den Bosch, Arjen van der Linden, Cees van Weerd, Nynke Geertsma en Eva Vleeskruijer) en de huidige stadsdichter (Jacques de Waart). Er is veel moois te zien en te horen! De stadsdichters dragen tijdens de opening op 30 januari hun favoriete stadsgedicht voor.

De foto’s en gedichten zijn tot en met 9 februari te zien in het Rietveldpaviljoen.
 

30 januari 19.30

Poëtisch programma in KAdE-café

Tijdens Nationale Gedichtendag organiseert Gilde Stadsdichters Amersfoort een poëtisch programma in KAdE-café, waar de stadsdichters uit eigen werk gaan voordragen. Dit alles omlijst met geweldige muzikale intermezzo’s van à capella-quintet D5 en de band De Grens.

1 februari 16.30 uur opening expositie door neerlandicus en publicist Lex van de Haterd

Salon033 - Opening expositie '9 Maanden' van Wim Koerts

Wim Koerts fotografeert sinds 1975 en is autodidact. In zijn werk besteedt hij veel aandacht aan licht en lijnenspel. Met zijn serie Liefde en Warmte werd hij in 2017 Bondsmeester bij de Fotobond. Het afgelopen jaar heeft hij aan de fotoserie ‘9 maanden’ gewerkt. De expositie 9 Maanden is onderdeel van Salon033 en is tot en met 9 februari te zien in het Rietveldpaviljoen. 
 

Openingstijden en entree

Rietveldpaviljoen • Zonnehof 8 • Amersfoort
Donderdag 12.00 uur – 21.00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag: 12.00 uur – 17.00 uur
Entree: € 3,50
Gesloten in verband met wisseling expositie: 23 en 24 januari. 

033Fotostad Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden 033Fotostad nieuwsbrief

Volg 033Fotostad

Wil je op de hoogte blijven van 033Fotostad? Volg ons dan op:
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2020 033fotostad, All rights reserved.


Wijzig hier je instellingen of meld je hier af.

Email Marketing Powered by Mailchimp