Copy
View this email in your browser
033Fotostad - Nieuwsbrief 11-2019 EXTRA
Misschien heb je het al gehoord of gelezen, onze voorzitter, Hans van Helden, is genomineerd voor Amersfoorter van het jaar 2019. We willen je vragen om bij te dragen aan zijn verkiezing door je stem op hem uit te brengen. Stemmen kan tot en met 31 december 2019, dus klik meteen even op de navolgende link en stem op Hans [op het hartje bij Hans klikken en klaar ben je].
 

Stemmen kan hier!

 
Hans zet zich al vele jaren met tomeloze energie in om Amersfoorters te laten genieten van fotografie. In 2012 organiseerde hij de eerste fotobiënnale 033Fotostad. In 2018 vierden we ons eerste lustrum met meer dan 30 foto-exposities in de regio Amersfoort. Alleen de expositie van Cas Oorthuys in de st. Joriskerk trok al meer dan 7.000 bezoekers!Afgelopen oktober kwam een langgekoesterde wens in vervulling. We mochten 3 maanden lang het Rietveldpaviljoen vullen met o.a. (foto-)exposities, activiteiten, lezingen, muziek, theatervoorstellingen en beeldende kunst.
 
Hans is een echte verbinder en een stem op hem is dan ook een stem voor meer cultuur in het algemeen en fotografie in het bijzonder in Amersfoort. Zo hebben we in november in het Rietveldpaviljoen de expositie Wereldbeelden van Raymond Rutting gecombineerd met beeldende kunst van onder andere kunstenaren van Galerie De Ploegh en van Galerie Absoluut. De foto’s van Raymond Rutting hebben de muzikanten van VOF De Kunst geïnspireerd om de theatervoorstelling De tranen van Amélie te maken die we in samenwerking met theater De Lieve Vrouw ook in het Rietveldpaviljoen konden laten zien.
 
Op de bovenverdieping toonden we met de expo ‘ZoomIn 1’ werk van Amersfoortse fotografen als Jolanthe Lalkens, Gerda Kahlman en Calhoun Smith. Deze expositie is een maand later uitgebreid met ‘ZoomIn 2’ waarbij -veelal Amersfoortse- fotografen reageerden op ZoomIn 1.
Als muziekliefhebber introduceerde Hans ook de Lazy Sundays, met live muziek en altijd een van de exposerende fotografen aanwezig om de bezoekers uitleg te geven over zijn of haar werk. Hij was de initiator van Fotografen in de dop, een project waarbij scholieren, begeleid door ervaren fotografen leren kijken en fotograferen en zo op jonge leeftijd al met cultuur in aanraking komen. Vandaag nog organiseerden we EYE OPENER waarbij jonge fotografen werden gekoppeld aan oudere kunstenaars waarbij juist ook senioren werden uitgenodigd om aanwezig te zijn. Fotografie is hét communicatiemiddel van vandaag, maar ook een serieuze kunstvorm. Hans streeft er met zijn stichting naar om al deze vormen van fotografie een platform te bieden en toegankelijk te maken voor alle Amersfoorters.
 

 
We bekennen eerlijk dat Hans zelf wat aarzelend tegenover zijn nominatie als Amersfoorter van het jaar staat. Want: “Alles wat we als 033Fotostad doen, kunnen we alleen maar doen dankzij de hulp van honderden enthousiaste vrijwilligers…” Dat klopt en dat erkennen we ook. Wij (een deel van die vrijwilligers) menen dan ook dat de verkiezing van Hans een zeer terecht eerbetoon zou zijn aan al die vrijwilligers.
 
Mogen we op jouw stem rekenen? Stemmen kan tot en met 31 december 2019, dus klik meteen even op de navolgende link en stem op Hans [op het hartje bij Hans klikken en klaar ben je].
 

Klik hier om te stemmen!

 
Veel dank alvast. Op 8 januari (19.30 uur) maakt burgemeester Bolsius in KAdE Café de winnaar bekend.
En als reminder: 9 januari 16.00 uur. Dan heffen we samen het glas op een mooi nieuw jaar in het Rietveldpaviljoen. Welkom!


Kijk voor meer informatie over het programma op 033fotostad.com.
 

Openingstijden en entree

Rietveldpaviljoen • Zonnehof 8 • Amersfoort
Donderdag 12.00 uur – 21.00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag: 12.00 uur – 17.00 uur
Let op! 26 december: gesloten.
Entree: € 3,50

033Fotostad Nieuwsbrief

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen, maar wil je zelf op de hoogte blijven? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden 033Fotostad nieuwsbrief

Volg 033Fotostad

Wil je op de hoogte blijven van 033Fotostad? Volg ons dan op:
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2019 033fotostad, All rights reserved.


Wijzig hier je instellingen of meld je hier af.

Email Marketing Powered by Mailchimp