Copy

Nieuwsbrief 033fotostad woensdag 10 feb. 2021

Rietveldpaviljoen tot en met 2024
de thuisbasis van 033fotostad

Het Rietveldpaviljoen is komende vier jaar de thuisbasis van 033fotostad

Beste Lezers,

Voor ons was 9 februari een memorabele avond in ons bestaan. De wethouder van cultuur opende de gemeenteraadsvergadering met de mededeling dat het vanavond ging over een onderzoek naar de duurzame ontwikkeling van het Rietveldpaviljoen, maar dat zij met 033fotostad afgesproken heeft dat die organisatie de komende vier jaar op de huidige voet door kan gaan.

Hoewel de meeste partijen, ik meen zes van de negen aanwezige partijen, zich lovend uitspraken over de huidige invulling en de continuering daarvan, ging de discussie vervolgens over de verdere toekomst. De vraag die voorlag was:

“Onderschrijven de raadsleden het belang van een onafhankelijk kwartiermaker die procesgericht invulling gaat geven aan een duurzame toekomst van het Rietveldpaviljoen door het uitwerken van verschillende uitwerkingsvoorstellen tot een gefundeerde business case?”

Ongeveer de helft van de raad stemt in met dit voornemen, de andere helft houdt bedenkingen. Huiswerk voor de wethouder.  Misschien verheldering van de opdracht aan die kwartiermaker? (De wethouder bedoelt eigenlijk: een onderzoeker). Misschien niet alleen richten op het Rietveldpaviljoen, maar op het hele museale aanbod in de stad? Of juist kiezen voor een ‘eenvoudig’ plan voor bouwkundige verbetering en verder alles bij het oude laten? Een definitief voorstel wordt aan de gemeenteraad voorgelegd.

Voor het eerst hebben wij gezwegen in dit debat: we wachten het maar eens even af. De nieuwe bestuursvoorzitter Gerda Eerdmans - volop betrokken in de afgelopen maanden!- en ik ontvingen kort voor de raadsvergadering, behalve de verzekering voor het vierjarige verblijf (!) de volgende toezegging van de gemeente: “Tijdens het gesprek dat wij hebben gehad, hebben we besproken dat jullie door de kwartiermaker betrokken zullen worden bij de verdere verkenning en uitwerking van een plan. Dat is voor ons ook heel belangrijk. Dat is en blijft zo. Jullie betrokkenheid is van groot belang en jullie suggesties voor inhoud en proces zal de kwartiermaker incorporeren.”

We hopen er als bestuur en kernteam vlug maar eens een glaasje met jullie allen op te drinken na de lockdown: we gaan er vier jaar voluit tegen aan, en zullen onze stem laten horen als het gaat om de jaren daarna!

Hans van Helden

Nieuw bestuur

Sinds januari van dit jaar is er een nieuw bestuur bij de Stichting Amersfoort Fotostad aangetreden. Het bestuur bestaat uit voorzitter Gerda Eerdmans, secretaris Marije van Moerkerk en penningmeester Rob van Liefland. Het bestuur keurt met name het beleidsplan en de begroting goed en is sparringpartner voor het kernteam.
In een video worden de plannen voor de komende jaren toegelicht.

Naast het bestuur is het kernteam verantwoordelijk voor de programmering en dagelijkse gang van zaken. Het kernteam bestaat uit Hans van Helden, Erma Prins en Frans op de Beek.

Verlenging lockdown betekent online start expositie IMPACT-photos that matter

Helaas mogen we onze deuren nog steeds niet openen vanwege de verlengde lockdown in verband met de corona-maatregelen. De tentoonstelling IMPACT is opgebouwd en we zijn online van start gegaan met een leuke video over het werk van Ilvy Njiokiktjien.
Foto: Pauli Gerritsen
Houd onze social media in de gaten, want er zullen meerdere video’s volgen van onder andere Cynthia Boll en Sandra Minten.

Felicitaties voor Zilveren Camera winnares Sandra Minten!

033fotostad feliciteert Sandra Minten met het winnen van de Zilveren Camera in de categorie portret/serie voor haar fotoserie Klas van 2020.
Ander werk, maar zeker net zo indrukwekkend, van Sandra is te zien tijdens de expositie IMPACT-photos that matter.
Foto: Frans op de Beek
In deze serie ontrafelt Sandra het bestaan van drie generaties Roma-familie die bij elkaar wonen in een kleine kamer.

Online activiteiten

Door de lockdown is 033fotostad dit jaar online van start gegaan. Online activiteiten zullen zij-aan-zij blijven plaats vinden naast het tentoonstellingsaanbod. We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij het opzetten van deze online activiteiten. Denk aan het maken en editten van videofilmpjes, het samenstellen van een online quiz, etc. Maar ook nieuwe online ideeen zijn van harte welkom.

Bij interesse kun je via onze contactpagina aangeven wat je voor 033fotostad kunt betekenen en hoe we je kunnen bereiken.

Steun ons - word vriend

 
In deze onzekere tijden is het Rietveldpaviljoen meer dan ooit afhankelijk van steun van vrienden en donateurs. 033fotostad is je dan ook ongelooflijk dankbaar voor jouw bijdrage.
 
Indien je ook vriend wilt worden, kun je dat doen via onze website. Wil je meer betekenen voor 033fotostad en het Rietveldpaviljoen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Neem hiervoor contact op met onze voorzitter Hans van Helden via info@033fotostad.com.

Blijf up-to-date

Volg ons op FacebookInstagram, ons YouTube-kanaal, via de nieuwsbrief en via de website 033fotostad.com om te blijven genieten van onze exposities en activiteiten.

033fotostad nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden 033fotostad nieuwsbrief

volg 033fotostad

Wil je op de hoogte blijven van 033fotostad? Volg ons dan op:
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Copyright © 2021 033fotostad, All rights reserved.


Wijzig hier je instellingen of meld je hier af.

Email Marketing Powered by Mailchimp