Copy

Nieuwsbrief 033fotostad - augustus 2022

Nu, straks en toen,
in het Rietveldpaviljoen
is altijd wat te doen.

op avontuur met

Salon033!

Imke van de Venne is dol op o.a. fietswielen en hout. Gebruikt spul welteverstaan. Donderdag 18 augustus is ze er tussen twaalf en vijf uur en vraagt ons: WOOD you reCYCLE? Dan laat ze zien wat er allemaal mogelijk is als het gaat om interieurproducten en gadgets. Ook vertelt Imke graag over de Amersfoortse circulaire stadswerkplaats die in opbouw is aan de Miereveldstraat 72.

Marion Buijink will meet&greet you graag op zaterdag 20 en zondag 21 augustus. Ze laat haar foto’s een intensieve digitale bewerking ondergaan en verfijnt haar composities door kleuren, vormen en lijnen te perfectioneren tot op pixelniveau. En daarover vertelt ze meer.

Spoffin, het Amersfoortse street arts festival, dringt ook door tot het Rietveldpaviljoen.
In de film Spakenburg meets the world zie je achttien mannen die kostuums dragen geïnspireerd door de Spakenburgse techniek uit visserij en klederdracht. Deze levende manequinos zijn Amersfoortse cultuurdragers en nationale theatermakers die baanbrekend werk hebben verricht op de podia. Moet je gezien hebben! Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus wordt de film vertoond. 

V.l.n.r.: Roman Kienjet, Lukas van Merwijk, Jan Poolen en Wilko Schuringa

Tijdens de laatste dag van de expositie Salon033, op zondagmiddag 28 augustus, staat fotograaf en tekenaar Thomas Thijssen van 12 tot 4 uur in het Rietveldpaviljoen in levende lijve achter zijn schildersezel en laat hij zien hoe hij de vertaalslag maakt van idee naar beeld terwijl hij zijn portretten tekent.  

Van 16 tot 17 uur sluiten we de tentoonstelling Salon033 feestelijk af met een dankbare terugblik…

Bouwkundestudenten van de TU Delft balanceren tussen behoud historisch erfgoed en een innnovatief toekomstperspectief voor het Rietveldpaviljoen.

Ze overhandigden afgelopen zaterdag hun ‘collection of studies and designs’ aan de Amersfoortse stadsbouwmeester Micha de Haas.

Onder Onze Ogen

En we werpen een verwachtingsvolle vooruitblik richting Onder Onze Ogen,
de nieuwe expositie in het Rietveldpaviljoen in de maand september
 
Mensenhandel komt in Nederland veel vaker voor dan we denken. Het lijkt onzichtbaar terwijl het pal onder onze ogen plaatsvindt.
Van donderdag 1 september tot en met zondag 2 oktober vragen we in en buiten het Rietveldpaviljoen aandacht voor mensenhandel met foto’s, beelden, films, muziek, theater en speciale bijenkomsten. Houd onze website in de gaten!
 
Zes fotografen, allen zilveren camera winnaars, brengen mensenhandel op een indringende manier onder onze aandacht. Vijf van hen, Carla Kogelman, Sandra Minten, Saskia Aukema, Kees van der Veen en Joris van Gennep, maakten speciaal voor de expositie Onder Onze Ogen in het Rietveldpaviljoen nieuw werk. Voor de buitenexpositie Open je Ogen die tegelijkertijd op de Zonnehof voor het Rietveldpaviljoen wordt getoond, maakte de zesde fotograaf Ernst Coppejans een serie fotoportretten. Deze buitenexpositie is een initiatief van het Coördinatiecentrum Mensenhandel CoMensha in nauwe samenwerking met Stichting Open Mind.
 

Rituelen...

Noteer maar vast. Op zondag 9 oktober opent het Landelijke Kunstenaars Genootschap  De Ploegh haar 2-jaarlijkse tentoonstelling in het Rietveldpaviljoen onder de nieuwsgierig makende  titel ‘RITUELEN’.
 

Steun ons - word vriend

 
Wij zijn afhankelijk van steun van vrienden en donateurs. 033fotostad is dan ook ongelooflijk dankbaar voor jouw bijdrage.
Lees meer en steun ons »
Ja, stuur mij de 033fotostad nieuwsbrief
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
033fotostad
Rietveldpaviljoen Zonnehof 8 * 3811 ND Amersfoort * info@033fotostad.com


Copyright © 2022 033fotostad, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp