Copy

Nieuwsbrief 033fotostad - mei 2022

Zin in een verzetje?
Dan is het Rietveldpaviljoen
de komende weken the place to be.
Alom ophef en vertier!

Zondags ontbijtje in het Rietveldpaviljoen

praten over het verzamelen of genieten van kunst

Zondagochtend 8 mei om 10.00 uur ben je welkom in het Rietveldpaviljoen voor de 'Ontbijtsessie Kunst en Verzamelen'. 
Verhalenverteller David van den Bosch is aanwezig en neemt je mee in zijn wereld te midden van de bijzondere tentoonstelling Het Visuele Geheugen van de Stad.

Reserveer je ontbijt en entreebewijs via de Stadsgalerij.

We Are Water

een artistieke brug tussen mens en water…

Heb je je al verzekerd van toegang tot Theater de Lieve Vrouw voor de ‘preview’ op 15 mei van onze nu al spraakmakende zomertentoonstelling We Are Water. Van 16 juni tot 31 juli is de multidisciplinaire tentoonstelling over de connectie tussen mens en water te zien in het Rietveldpaviljoen. Maar laat je eerst lekker maken, reserveer kaarten en kom op 15 mei naar de Lieve Vrouw voor een muzikale vertelling, ondersteund met live video-projecties.
Audiovisueel kunstenaar Victor Dissel, fotograaf en musicus René Dissel, toetsenist Berthill Busstra, gitarist Marnix Busstra, saxofonist Toon Roos, percussie Angelo van de Burg, creative coder Gerben van der Kleij en lichtkunstenaar Emanuel Nijkerk nemen je mee in een sferisch geheel van muziek en beeld. Ingrid Jansen maakt ter plekke een schilderij dat na afloop wordt geveild tijdens de kunstveiling voor de slachtoffers in Oekraïne. 

De Navertellers

een stampend leuk muziekprogramma

Komt dat zien en horen in het Rietveldpaviljoen…
Eddie, Kees, Paul, Rob, Terts en Toon hebben elkaar gevonden als ervaren hemelpoort bestormers. Doodgaan kan iedereen, maar na je dood terugkeren op aarde en daarover een stampend leuk muziekprogramma maken - dan moet je een Naverteller zijn. Het ruikt naar Werktheater, Parade, Drs P, NUHR, Peter Faber, Theatergroep Flint, Orkater. Geen wonder want daar komen ze vandaan.

Na vijftig jaar hebben ze elkaar in deze unieke combi gevonden. Magere Hein overwonnen, zijn van hem gaan houden en hebben er een prettig anekdotische omgang met de dood aan overgehouden.

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei om 20:00 uur.
Kaartverkoop aan de deur van het Rietveldpaviljoen.

In gesprek met elkaar over kunst en cultuur in onze stad Amersfoort

Op zondagmiddag 15 mei van 15 tot 17 uur sluiten we de tentoonstelling Het Visuele Geheugen van de stad af met een gesprek over hoe het nu verder moet met kunst en cultuur in onze stad Amersfoort. Albertine van Vliet, Pim van den Berg en Onno Zijlstra gaan met elkaar in discussie onder leiding van Gerard de Kleijn.

Reserveer een plek in het Rietveldpaviljoen via de Stadsgalerij.

Scholen in de Kunst bestaat 10 jaar

uitgestelde jubileumexpositie in het Rietveldpaviljoen

Natuur. De één is dol op wilde bloemen, de ander loopt het liefst op een verlaten strand. Je blik valt op dauwdruppels die in een spinnenweb hangen, de donkere wolken die een storm aankondigen of de paarse kringen van een olievlek op water. Wie je het ook vraagt bijna iedereen heeft iets met natuur. Een prachtig thema dus om je door te laten inspireren. 

Cursisten van 6 t/m 88 jaar, die een beeldende cursus volgen bij Scholen in de Kunst, zijn ermee aan de slag gegaan. Geïnspireerd door hun docenten, medecursisten en het werk van beroemde kunstenaars, hebben zij - op eigen wijze - een kunstwerk gemaakt. Van sculptuur tot schilderij. Van keramiek tot textiel. Van ets tot sieraad.

Kom je dit natuurschoon ook bewonderen?
Van 20 mei tot 6 juni te zien in het Rietveldpaviljoen.

FotoKringEemland in het Rietveldpaviljoen

Theo Bosboom, Zilveren Camerawinnaar Natuurfotografie, is op dinsdagavond 31 mei in het Rietveldpaviljoen te gast bij FotoKringEemland.

Foto Joke Vollebregt

KEI HEILIG!

fotowedstrijd en expositie

Ook jij hebt vast een plek in de stad die je raakt, die laat zien wat voor jou belangrijk, bijzonder, hoopgevend en ‘meer dan het gewone’ is. Doe dan mee aan de fotowedstrijd en expositie ter gelegenheid van 10 jaar stadskerk ‘De Zwaan’ met als thema ‘Wat is jou heilig in Amersfoort?’  

Meer informatie via de Stadsdominee. Inzenden kan tot 15 mei.

Steun ons - word vriend

 
Wij zijn afhankelijk van steun van vrienden en donateurs. 033fotostad is dan ook ongelooflijk dankbaar voor jouw bijdrage.
Lees meer en steun ons »
Ja, stuur mij de 033fotostad nieuwsbrief
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
033fotostad
Rietveldpaviljoen Zonnehof 8 * 3811 ND Amersfoort * info@033fotostad.com


Copyright © 2022 033fotostad, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp