Copy

Nieuwsbrief 033fotostad 12 augustus 2020 
Meet & greet Portretfotografie, actie bij DIVA-loos en aangekocht fotoboek door Rijksmuseum

Boek je bezoek via ons online reserveringssysteem op de website van 033fotostad.com.

Ontmoet de fotograaf en verneem het verhaal achter de foto tijdens expositie Portretten ‘De vonk van August Sander’: meet & greets tot 20 september

Tijdens de expositie Portretten ‘De vonk van August Sander’ is er de mogelijkheid om de fotografen te ontmoeten en hun verhalen achter de foto’s te horen. Tot en met 20 september worden er in de weekenden meet & greets georganiseerd met de exposerende fotografen en kunstenaars.

Meet & greet met Hans de Kort op 8 augustus. Foto: Annemiek van der Kuil
15 augustus: Eddy en Tessa Posthuma de Boer
Eddy Posthuma de Boer en zijn dochter Tessa Posthuma de Boer zijn op zaterdag 15 augustus van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in het Rietveldpaviljoen om over hun foto’s te vertellen en vragen van bezoekers te beantwoorden.
Eddy Posthuma de Boer (1931) fotografeerde vele jazzgrootheden die optraden in Amsterdam in de jaren vijftig en zestig. De jazz bloeide op, een nieuwe tijd kondigde zich aan. Goede foto’s maken van deze jazz musici stond voorop. Maar hij wilde er ook graag bij zijn, deze muziek hoorde bij hem. De originele prints van deze jazz-legenden zijn te zien in het Rietveldpaviljoen. Naast vader Eddy is ook het werk ‘The Others’ van dochter Tessa Posthuma de Boer te zien.

15 augustus: meet en greet én live portrait performance.
Op 15 augustus is ook beeldend kunstenaar en beeldhouwer Margriet Eyken aanwezig. Naast een meet & greet maakt Eyken die dag snelle portret-schetsen in klei. Bezoekers kunnen vrijblijvend poseren met de mogelijkheid tot aankoop.
 
22 augustus: wereldse ontmoetingen
Mensenfotograaf Annemiek van der Kuil vertelt op 22 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur over haar werk. Het publiek kan vragen aan haar stellen over haar serie bijzondere mensen in Afrika en Zuid(oost)-Azië.
 
30 augustus: Pauli Gerritsen
Wil je meer weten over de serie In the doorway, gefotografeerd door Pauli Gerritsen tijdens een reis in Cuba (2018)? Kom dan zondag 30 augustus langs om haar persoonlijk te spreken. 
Lees meer op de website »

Actie bij expositie DIVA-loos vanaf 13 augustus

Kijk hoe Keiko Sato een kunst-landschap creëert en laat je fotograferen in dit landschap.
Eerdere installatie van Keiko Sato met Hendrikje als sneeuwwitje.
Foto: Het Wilde Oog/Chris Laheij
Op donderdag 13, vrijdag 14 augustus, donderdag 20 en vrijdag 21 augustus kunnen bezoekers Keiko Sato aan het werk zien. Zij maakt een kunst-landschap met het materiaal van twintig jaar fotografie/film/theater van De Diva’s van Het Wilde Oog.

Op zaterdag 29 augustus, donderdag 3 september en vrijdag 11 september kan het publiek zelf onderdeel zijn van het totale landschap worden door hier te worden gefotografeerd.


Lees meer op de website »

Rijksmuseum voegt fotoboek Amersfoortse fotografe toe aan de Collectie Nederland

Leuk nieuws, waar we als 033fotostad best een beetje trots op zijn. Het fotoboek Rooting, dat een van onze communicatiemedewerkers Cara Louwman samen met Yuen Yee Li maakte en onlangs uitbracht, is aangekocht door het Rijksmuseum en toegevoegd aan de Collectie Nederland.
De schoonzussen Louwman en Li onderzochten hun relaties met hun voorvaderen en hun familiegeschiedenis. Fotografe Cara Louwman ging op zoek naar de betekenis van de Japanse schilderijen van haar moeder en maakte een beeldverslag. Voor Yuen Yee Li was de vraag hoe ze haar Aziatische roots kon verbinden met haar Nederlandse roots en schreef teksten voor het boek.
Cara Louwman studeerde af aan de Fotovakschool en won meerdere fotoprijzen. Ze exposeerde haar werk onder andere in Parijs en Venetië en tijdens het Breda Photo Festival.

We willen Cara feliciteren met de aankoop door het Rijksmuseum, een fantastische erkenning van haar vakmanschap en creativiteit.

Het boek Rooting is verkrijgbaar via Rootingartbook.com.

Verwacht

Andere exposities die er aan komen zijn:

  • 8 september t/m 25 oktober. 2020 - Naar huis? / Coming home? In de St. Joriskerk
  • 14 t/m 20 september: Sandra Minten
  • 24 september t/m 18 oktober: Expositie Amersfoortse fotoclubs
  • 24 september t/m 18 oktober.: exclusieve tentoonstelling van Maria Blaisse als onderdeel van de manifestatie WEEF 2020
  • 25 oktober t/m 8 november: Expositie ‘De zielenroerselen van de kunstenaar’- 75 jaar LKG de Ploegh

Blijf up-to-date

Volg ons op FacebookInstagram, ons YouTube-kanaal, via de nieuwsbrief en via de website 033fotostad.com om te blijven genieten van onze exposities en activiteiten.

033fotostad nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden 033fotostad nieuwsbrief

volg 033fotostad

Wil je op de hoogte blijven van 033fotostad? Volg ons dan op:
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Copyright © 2020 033fotostad, All rights reserved.


Wijzig hier je instellingen of meld je hier af.

Email Marketing Powered by Mailchimp